Skocz do zawartości

FLOAT FISHING

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie się podoba bardzo Andrzej!!!! 

Różni ludzie piszą o wędkarstwie i w przerozmaity sposób prezentują swoją przygodę z wędką ale tylko nieliczni potrafią pokazać klimat swej pasji i jakby zrośnięcie z nią,- stanie się jej częścią...

To są jakby ogromne ciężkie spiżowe wrota za którymi jest jeszcze świat wciąż mokry od porannej rosy z którego wyłania się widok osnutej mgiełką tajemniczości i obfitości rzeki,- rzeki za jaka tęsknimy wszyscy....

Są wśród nas tacy co im wystarczy popatrzeć przez dziurkę od klucza tych wrót, ale są i tacy co podejmują wysiłek ich otwarcia...

Powodzenia Andrzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Twoje podejście Andrzej do tego co Cie pasjonuje, dbałość o szczegóły jest mi bliskie,- choć ja przy Tobie syfiarzem jestem okropnym  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Nie powinieneś się czuć onieśmielony ;) kto czuje ten klimat to wie o co chodzi a kto nie.... jego rzecz....

To się nazywa precyzja wykonania :)

To się nazywa relatywnie duży ciężar na jak największym promieniu - to tak w sprawie długie kręcenia.

Je też mam taki tandetny zestaw (tz brat ma, ale od czasu do czasu użytkuje). To odległościówka Anosa na jakiejś muchówce chyba i Hardy. Teraz sprzęt jest w UK, ale jesienią do mnie zawita i jak co roku brzany... odradzają się, więc może coś dla siebie takiego... ekonomicznego załatwię.

Ładny sprzęt.

Edytowane przez krzychun

• 3 tygodnie później...

Sidecasting to najłatwiejszy sposób rzutów, niezdrowy dla żyłki, a i motywacja do nauki trudnych rzutów będzie niewielka :) Dodatkowo ten kołowrotek ma "pypek" do terkotki w kontrowersyjnym miejscu. Są tacy co twierdzą, że to umiejscowienie jest złe.

Edytowane przez minkof

Jakie są parametry tej wędki?

12' 6-10lb

Piękny zestaw. Dzieki za zdjęcia.

Miały być nad wodą, niestety jak na razie tylko takie...

A czemu przelotki spiningowe, nie powinny być mniejsze bardziej match'owe?

Kij zbroił fachowiec, widocznie takie muszą być... ;)