witeg Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Tego Aqualite'a miałeś w ręku, czy oceniasz na podstawie c.w. ?edyta:teraz dopiero zauważyłem pytanie, kręciołek z tutejszej giełdy - Theseus elegance Edytowane 14 Marca 2014 przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Macałem w sklepie, nawet się przymierzałem ale ostatecznie odpuściłem. Fajne jest w nim mocowanie kołowrotka, można sobie wyważyć ładnie wędzię, ale po prostu znalazłem (wtedy tak uwazałem) coś lepszego To tylko moje subiektywne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Czy ktoś może potrafi wskazać coś o takich parametrach jak ten młynek: Google donosi, że był w sprzedaży jakieś 5 lat temu. 100gr wagi i cena na poziomie 30 funtów. Niestety nakład skończony, rynek wtórny też pusty. Coś równie lekkiego w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Też mi się podoba ich forma.Pitt pisał coś o centrepinach Stucki. http://www.akm-angelgeraete.de/r-stuckialles-fur-alpen--seenrenkeecho-591-stucki-laufrollen-863-stucki-aluminium-laufrolle-silber125-cmrechts-5169.htm Edytowane 14 Marca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Z takich tańszych centerpinów wpadl mi w oko ten tutaj: Wabi się toto TFGEAR CLASSIC COARSE FISHING CENTREPIN REEL (za jebayem) Cena do ~50 funtów. Ale jeżeli chodzi o tą kategorię to wydaje się że jest to szeroko rebrandowana chińszczyzna. Szczerze mówiąc wolałbym się rozglądnąć za jakimś ciekawym "vintydżem" w dobrym stanie - chodza bardzo przyzwoicie cenowo - niż inwestować w tanie centerpiny. Coś jak to:http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-K-P-Morritts-New-Popular-Fly-Centerpin-Reel-Made-in-England-/281286243474?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_Reels_JN&hash=item417df77492]Ale to tez tylko moja opinia Edytowane 14 Marca 2014 przez Fluffy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 http://www.glardon-stucki.com/katalog2014/files/assets/basic-html/index.html#Ikolowrotki swiss made i w rozsadnych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Nawet takie, o jakie pytał Krzysiek_W. Swoją drogą jak ktoś ma tokarkę i i wiedzę to sam mógłby sobie wystrugać, a mając CNC ruszać w produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ten mi się podoba bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Tutaj trochę więcej, fotki z internetu...Jak dla mnie nie ten kierunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Kilka fotek na których lubię zawiesić oko... z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 http://www.glardon-stucki.com/katalog2014/files/assets/basic-html/index.html#Ikolowrotki swiss made i w rozsadnych cenach 120gr- fajnie, ale 200 franków? To jest dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 nie mnie oceniac, to bardzo indywidualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 @Krzysiek_W - jak chcesz kupić coś sensownego w temacie centerpin-ów i w razie znudzenia się sprzedać z minimalną stratą lub wcale to sięgnij po Okuma Sheffield S1002. Kołowrotek który na wszystkich forach tematycznych Anglia / USA polecają starzy wyjadacze. http://wwww.gww.buycheapr.com/us/result.jsp?q=center+pin+reel&qs=rl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dla szukających centerpinów: Hardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dla szukających centerpinów: Hardy Ten kołowrotek to niewypał Hardy. Wystarczy poczytać na tematycznych forach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Nie wiedziałem. Zobaczyłem, więc wkleiłem. Cóż, szkoda, że niewypał.A co z nim jest nie tak? Pytam z ciekawości/ Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Anglicy i nie tylko, zarzucają mu pochodzenie i nadmiar plastiku... I tak też to wygląda w realu... Miałem okazję pokręcić na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Też się odbiłem od Hardy'ego. Składany małymi żółtymi rączkami, ma plastikowy (niby teflon) przełącznik terkotki i trochę duże opory obracania. No i ta cena.. Plusem (jak dla mnie) są trzy uchwyty, możliwość wyważania rotora i złożenia dla osób leworęcznych.. Generalnie można byłoby się zastanowić, gdyby kosztował jedną trzecią swojej ceny. A z innej beczki, dla osób szukających taniego centerpina: http://www.szczupak.pl/produkt,6135 http://www.szczupak.pl/produkt,6177 Ciekawostka: oba te c'piny sa identyczne, rożnią się pozycją na zdjęciu, nazwą i ceną . Ron Thompson (Scierra) Ontario miałem w ręce, zrobił nawet dobre wrażenie jak na budżetowy sprzęt. Oba są dostępne w Polsce Pozdrawiam Edytowane 24 Marca 2014 przez Fluffy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 swiss made, full carbon, zero wagi i zero zoltych raczek ... ale cos za cos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jeszcze się tyko muszą spodobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Przepraszam za post pod postem; Chciałbym zapytać, co myślicie w temacie użycia pod centerpina wędki Daiwa Powermesh Float: http://fishingworld.pl/pl/powermesh-float-420-15-35g.html ? Czy ktoś zetknął się już z tym wędziskiem? "Na sucho" wydaje się być dobrym wyborem, uzbrojona jak float ale niższy CW sugeruje że jest delikatniejsza od typowych floatów.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 widzę, że mamy podobne dylematy, ja z kolei czaję się na http://www.warciak-fishing.pl/produkt-daiwa_laguna_390_cm_828_gr,17360221.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 swiss made, full carbon, zero wagi i zero zoltych raczek ... ale cos za cos laufrolle_full_carbon_1.JPG laufrolle_full_carbon_2.JPG No i to jest młynek na miarę czasów. Tylko jakiś knob do kręcenia to by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ta Laguna wygląda bardzo atrakcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 @krzysiekknoby tez sa w tym przypadku poprostu nie zostaly zamontowane, jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi