Andrzej Stanek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 TOMEK TO JEST TO G R A T U L U J Ę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Spróbuje jeszcze nawinąć VEP bo tak ten nanofil plącze się,żyłka słabo czuć brania.VEP powinien być dobry.Próbowałem wcześnie na pławik ale to zdecydowanie nie dla mnie,bez nęcenia słabo z braniami a z nęceniem no są ale ta papranina odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 bez nęcenia słabo z braniami a z nęceniem no są ale ta papranina odpada. Też nie moja bajka. Nimfa lub streamer to jest właściwy kierunek + owoce. Dostałeś go na małego wobka spławiając? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Tak na małego wobka spławiłem i trzymałem w warkoczu trochę go podciągałem odpuszczałem itd. Teraz chcę zrobic takiego małego bezsterowca wygiętego.Taki mini dead fish do spławiania. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jedna z wielu możliwości co można takim zestawem robić (float, centerpin). Ryba jak na fotce musiała dać sporo frajdy w holu i o to właśnie chodzi. Nie trzeba wchodzić po "jajca" by sięgnąć ciekawych miejsc. Wczoraj umoczyłem "tyłek" - puszczają śpiochy. Przy kiju do float który posiadam (15') wchodzę max do kolan. Akurat miałem muchówkę #8 stąd "potop", może uda się podkleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 A ja na wobki łowiłem bez spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Andrzej jak Ty chcesz łowić tym na streamera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie odpowiada pewnie siedzi na Gamrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 @Tony,Gratuluję okazu! Widać skok jakościowy Rzeczywiście hol czegoś takiego na c'pinie to musi być masa frajdy. Pałam zazdrością Co do nęcenia, można uniknąć tej całej babraniny . Używam małego woreczka przypiętego do pasa, coś takiego jak wspinacze mają na magnezję przy wspinaczce. Można przypiąć do pasa i wpakować się na środek rzeki. Trzymam tam zazwyczaj trochę zanęty - kupiony (nie będę się tym w kuchni babrał) gotowany naturalny pęczak, czasem pszenicę, trochę białych, jak będę się wybierał na brzany to pewnie konopie. Łowię na to czym nęcę. Nie używam atraktorów, glin, typowych zanęt i tym podobnych badziewi. Pól takiego woreczka wystarcza mi z zapasem na całodniowe łowienie. Zanęcam garstką przed łowieniem a potem już donęcam tylko odrobiną, przed przepuszczeniem zestawu. Nie ma tego całego babrania z przesiewaniem, moczeniem i mieszaniem w wiaderkach, tylko czysto, fajnie i elegancko. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie odpowiada pewnie siedzi na Gamrocie. Właśnie się pakuję i jadę na łódkę. Zabieram #8 i streamery, nowe wyzwanie sandacz... Tomek tak jak na spławik tyle, że oliwka (jedna wyważająca) + streamer zbalansowany (zawsze w pozycji pionowej, bez kładzenia się na boki lub góra dół)... Streamery max 6-7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Właśnie się pakuję i jadę na łódkę. Zabieram #8 i streamery, nowe wyzwanie sandacz... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Powodzenia Chyba z serca to było bo sobie połowiłem (trzy szczupaki w tym dwa ponad sześćdziesiąt). Na drugi raz uprzedzę jak będę jechał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Gratuluję A czemu mam Wam żalować? Wczoraj też miałem fajny leniwy dzień na rybach, stacjonarnie jak chyba nigdy - krzesełko, spławiczek, browarek, (o zgrozo!) zanęta i pełen relaks.. Tylko ryby za często brały Wyciągnąłem w sumie kilkanaście linów i dwa karpie. Zanęciłem zanętą płociową i przyszło wszystko oprócz płoci Dzisiaj było dochodzenie do siebie i leczenie oparzeń słonecznych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie chce byc postrzegany jako zabojca dobrze rozwijajacych sie watkow, ale gwoli przypomnienia to jest dzial FF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Nie chce byc postrzegany jako zabojca dobrze rozwijajacych sie watkow, ale gwoli przypomnienia to jest dzial FF Potraktuj to jako "wisienkę na torcie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Raczej jako robaka na wisience 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Całe to nasze wędkowanie opiera się na "robaku", Flyfishing szczególnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Tomy,złowiłeś dużą rybę wędką z centerpinem stosując metodę spinningową. Przekonałeś się co przy użyciu tego sprzętu daje prawdziwą frajdę. Hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Tak no frajdę daje.Tak samo dawało frajdę łowienie Bolków na Switcha tyle że cast jest bardziej wydajny.Spróbować to ja muszę wszystkiego ale jak długo ta metoda zostanie u mnie to nie wiem. .Jak by nie brał łowienie dość finezyjne a dla mnie przede wszystkim liczy się POWER/SIŁA/MOC i PRZEMOC Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caen Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja też próbuję różnych metod, ale idę w kierunku delikatności. Przemoc nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Używam małego woreczka przypiętego do pasa, coś takiego jak wspinacze mają na magnezję przy wspinaczce. Można przypiąć do pasa i wpakować się na środek rzeki. Trzymam tam zazwyczaj trochę zanęty - kupiony (nie będę się tym w kuchni babrał) gotowany naturalny pęczak, czasem pszenicę, trochę białych, jak będę się wybierał na brzany to pewnie konopie. A możesz dać namiary na taki woreczek, gdzie tego szukać, pod jaką nazwą?Ziarno na zanętę można przygotować starym domowym sposobem w termosie, zalewasz wrzątkiem, zostawiasz na noc, rano odcedzasz i gotowe. Papraniny w zasadzie nie ma - odcedzić wodę i wypłukać termos, jedynie wcześniej trzeba się w pszenicę zaopatrzyć (pęczak, śrutę kukurydzianą, konopie....). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Można by starym sposobem Jazie na groch łowić.No!to do mnie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 A możesz dać namiary na taki woreczek, gdzie tego szukać, pod jaką nazwą? Allegro => "woreczek na magnezję". Po prostu Można by starym sposobem Jazie na groch łowić. Właśnie piękne jest to, że takie łowienie na naturalne ziarna jest jak wyjęte prosto z lamusa. Przyznam że mam od jakiegoś czasu coraz większą chętkę na antyczną bambusówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Allegro => "woreczek na magnezję". Po prostu Właśnie piękne jest to, że takie łowienie na naturalne ziarna jest jak wyjęte prosto z lamusa. Przyznam że mam od jakiegoś czasu coraz większą chętkę na antyczną bambusówkę... Będą Ci dokuczać nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Będą Ci dokuczać nad wodą. Niech się gonią. Jak będe miał ochotę to założe jeszcze kraciastą wełnianą marynarkę i cylinder do kompletu, i nikomu nad wodą nic do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi