Skocz do zawartości

FLOAT FISHING

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w niedzielę przegoniła mnie burza, byłem dzisiaj przegonił mnie upał, co mnie może pogonić w sobotę... ;)  :D  Nie mówię nie, ale też trudno dzisiaj cokolwiek planować, do soboty będę zapewne jeszcze ze dwa razy. Biorę je na cierpliwość. Jedno jest pewne, narybku "mnoga". Dobrze rokuje na przyszłość. Obserwowałem dzisiaj jak wataha okoni (około 25-28 cm) osaczała stada rybek jak palec. Strasznie przemyślne skurczybyki z tych garbusów. Osaczały stado by rozdziawiać na finale pyski i zasysać wszystko co obok przepływa. Miałem stracha, że połkną mojego Kruger-a. Na szczęście skupiły uwagę na palczakach. Odezwij się w piątek, będę mądrzejszy o cztery dni. Pozdrawiam.  ;)

Jasne, wiadomo ze propozycja ma charakter wstępny. Do piątku zatem :)

Strasznie przemyślne skurczybyki z tych garbusów. Osaczały stado by rozdziawiać na finale pyski i zasysać wszystko co obok przepływa.

Ano, sama przyjemność paczać. Chociaż wolę widok wyskakującego nad powierzchnie wody pstrąga :D  

Coś tu się podzialo i nawet nie zdążyłem pospamować :)

W ten weekend zaglądnąłem na Poprad. W korycie kawa z mlekiem, woda dość podniesiona, nie było sensu nawet rozkładać sprzętu. A w okolicy poza Popradem to tylko sztuczna mucha.. Skandal. Trza będzie się chcac nie chcąc mucharstwem zainteresować.. :rolleyes:

Temat chcąc nie chcąc ociera się o robaczanki , które tu zupełnie słusznie uchodzą za trefne , ale jest przecież niemało przynęt sztucznych wyglądających i pachnących lepiej od naturalnych . Imitacja ikry - choćby , żelowa rosówka .. Na salmo trutta jak znalazł ..

• Like 1

Przepiękny...już zachorowałem ;)

Cześć

Mam zamiar od tego sezonu rozpocząć zabawę z Centerpin-em i metodą Float Fishing. Innymi słowy przepływanka z zastosowaniem nimf, mokrych much, streamer-ów, jak i pink worms, czyli silikonowych robali. Docelowe łowiska to rzeki nizinne z uwagi na zastosowanie żyłki, można by na górskich tylko wymagany jest sznur muchowy czyli nici z Dunajca w Sromowcach. Przynęty, kołowrotek już mam kij w budowie. Może ktoś z Was łowi w ten sposób...

Kilka fotek Centerpin Kingpin Zepelin pod adresem: http://www.andrzejstanek.pl/galeria.php?i=72

zeppelindemo11.jpg

Czasy ciężkie, może się uda - myślę o nim. Obecnie kompletuję sprzęt pod ..... tu jest jeden z elementów układanki http://freeforumzone.leonardo.it/discussione.aspx?idd=9278585. Są tacy na forum co mają i sobie chwalą. Można nawet kij do DH postawić nad brzegiem rzeki... ;)  :D   

Oj tam Tomku czepiasz się. Metoda żyłkowa już wkroczyła na salony i jest tak samo elitarna jak połów sznurem ;)

Dokładnie... :D Człowiek szuka nowych wyzwań w tym przypadku powrót do starych. Ciekaw jestem ilu z Was grzeszy łowiąc inaczej. Ten rok nie jednego do białej gorączki doprowadził stojąc na brzegu Dunajca, Sanu... Mam włączone kamerki na Przystań Flisaków, Szczawnicę i jakoś trudno sięgnąć po muchówkę... ;) Nadzieja, że na Puchar Głowatki będzie normalnie...

Ja tam do karpiowania nic nie mam.Też kiedyś łowiłem i chętnie bym powalczył z miśkami jakbym miał trochę więcej czasu.Ryba ma power.Krzysztof robi blanki,może,może.Na łowiska mam rzut beretem.Jedno jest z potężnymi Amurami.Można by je karmić mirabelką a łowić na kulki w kształcie tego owocu,a co to za problem zrobić  :)

• 1 miesiąc temu...