Wilk_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Najchętniej umieściłbym link do Allegro, ale nie wolno. http://dobrywedkarz....a 2011_3_tn.jpgNie wiem jakiej firmy, bo facet, który wystawia je na allegro na tej samej stronie pisze, że Phoenix a niżej, że Phenix lub odwrotnie. Pisze z błędami ortograficznymi, więc gdy raz podaje, że on ma 10.5cm i waży 45g - pisząc, że nazywa się SLIDER - a w innym miejscu, że 11cm i 50g - podając nazwę HUMPER - to nie wiem, czy to błąd, czy są dwie wersje. Zna ktoś tę przynętę, może coś o niej powiedzieć, o jej pracy, doświadczeniach z nią? Jest niedroga, trochę ponad 20zł + PPZ góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi. Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Wilk_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Linków z allegro nie wolno umieszczać w dziale giełda. Tutaj zapewne można więc śmiało możesz taki link wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) OK. http://allegro.pl/wobler-szczupakowy-jerk-mega-hit-wyprzedaz-i3177930416.html http://allegro.pl/wobler-szczupakowy-jerk-mega-hit-wyprzedaz-i3191489969.html Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Wilk_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Mam duże wątpliwości co do ręcznego wykonywania tych sliderów, z drewna na dodatek. Jutro zapytam w moim zaprzyjaźnionym sklepie co te przynęty są warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 W ogóle to tak można nazywać "Slider"? Może chcieli napisać "glider", bo skoro raz piszą Phoenix a raz Phenix to już nic nie wiadomo. I raz Slider, raz Humper. Nie wiadomo czy rzeczywiście ktoś nie struga sobie i raz mu wychodzi 10.5 cm a raz 11 - wówczas z kolei każdy może pracować inaczej, zero powtarzalności wyrobu... Ładnie to wygląda, ale wypisują pierdy, że "gwarantowane brania", to nie chcę nabijać nikomu kabzy zanim się czegoś nie dowiem prawdziwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Na pudełku jest jeszcze inaczej podane, 8 cm i przy tym 23 gr. Ja bym je odpuścił. Wydaje mi się że jest to zwykła bazarowa tandeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Tego nie zauważyłem. 8cm i 23 gramy to może już być mniejsza wersja, ale nie to z różnicami po pół centymetra... - nie wiem, co o tym myśleć. Siedzi ktoś i struga sobie na oko a potem mierzy i waży? To jeden może pracować dobrze, drugi w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Chciałbym wierzyć, że jest to ręczna praca. Kto chce się dowiedzieć się z jakiego materiału zrobione są te slidery - niech go zakupi i przetnie, to się przekona, cena taka atrakcyjna!Ja np. wiem, że co niektórzy sprowadzają ze Stanów surówki wytłoczek woblerów i sliderów z wtryskarki, (wykonanych z żywicy) wraz z okleiną, sami je lakierują i wprowadzają je do handlu pod określoną marką jako oryginały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgadza się, ale najczęściej sa one z poliuretanu a nie z drewna:) Tutaj pisze ewidentnie że jest to wyrób ręczny z drewna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 No i nie wiadomo, czy każdy ma inną długość i wagę, czy mają taką samą, wyrób jest powtarzalny a pomylił się w opisie. Mnie tam wszystko jedno czy ma 11 cm czy 10.5, ale niech każdy ma tyle samo, bo jak sobie struga i wychodzą mu różne, to może jeden pływać do góry kołami, drugi fruwać, a trzeci jeszcze coś. Facetowi myli się Phenix z Phoenixem - no i ta głębokość schodzenia: 4 metry..... Jutro do niego napiszę, zobaczę, co mi odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Slidery salmo też schodzą do podobnej głebokości. To akurat nie jest podejrzane ale phoenix a pheniź juz tak. Zagadaj i daj znać co odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zapewne chodzi wam o te jerki. http://www.sklep.phoenix-fishing.com/jerki-c-57_58.htmlFaktycznie , ja też w zeszłym roku kupiłem jerka tej firmy ( tyle że w porządnym stacjonarnym sklepie ) który miał 8cm , 23g i nazywał się Slider. Teraz - widzę że tych jerków nie ma już w ofercie. Można podejrzewać że prawnicy Salmo poprosili o wycofanie produktu bo faktycznie woblerki były bardzo podobne do pierwowzoru. Prawdopodobnie część ( lub całość ) stanów magazynowych tego woblera trafiła na rynek wtórny. Ot i cała sensacja. Dodam jeszcze że ten " Slider " którego kupiłem sprawia na sucho bardzo dobre wrażenie , absolutnie nie jest to chałupnicze robota . Jak pracuje ? Nie wiem - jeszcze nie miałem okazji nim połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 O! Oczywiście, że o te. I tutaj jest napisane po ludzku, co i jak. Dzięki @samwieszkto. Wezmę z jednego lub dwa na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi