vBartek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 A jednak i mnie podkusiło żeby dodać coś od siebie do działu Lurebuilding. Poniżej kilka kopii Slidera i Freestylera wykonanych z formy. Materiał żywica epoksydowa plus dodatki, malowanie jak widać tylko spraye, pokrycie envirotex lite. Jerki w wersjach floating i slow sinking.Fotki cykałem dzisiaj bo (co niebywałe) po pół roku ciemności wyszło słonko na wyspami. Dwa killery na których niestety pokrycie wyszło koszmarnie ponieważ jerki wcześniej walały sie w pudełku z gumami, zrobiły sie obślizgłe i żywica nie złapała. PS. Popełniłem tu grzech dodając oczka graficznie (dla wizualizacji) ale to dlatego że wciąż czekam na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 (...)Dwa killery na których niestety pokrycie wyszło koszmarnie ponieważ jerki wcześniej walały sie w pudełku z gumami, zrobiły sie obślizgłe i żywica nie złapała.(...)Powinna pomóc kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej. Jeśli nie, to pędzelek i rozpuszczalnik Nitro. Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Gdzie dostałeś envirotex lite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Z ebaya z UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 DziękiCzy jedna warstwa wystarczy?I jak szybko to zastyga schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Mało mam doświadczenia w tej kwestii i więcej Ci pewnie podpowiedzą naprawdę zaawansowani budowniczowie przynęt. Nie mniej jak dla mnie to jedna warstwa wystarczy. Schnie do pełnej twardości około 70 godzin, pierwsze sprawdzenie robiłem po 24 i już można było dotykać, w łapki brać. 10ml wystarczyło mi na pokrycie 6 jerkow pędzelkiem. Ale... pomimo, że odmierzałem strzykawką po równe 5ml i mieszałem 4-5 minut to mimo wszystko, po mocnym wciśnięciu np. paznokciem widać małe wgłębienie, może i tak ma być tyle, że spodziewałem się twardości hartowanego szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Fajna robota. Gdybym mógł coś zasugerować, to jedynie tło pod zdjęcia. Za dużo detali z tyłu zabija efekt pracy. To da się łatwo poprawić.Np. u ciebie, pięknie by się prezentowały twoje woblery na tle samego nieba. Spójrz na zdjęcia, byłeś dobrze ustawiony, wystarczy olać tą zieleń i budynki. Czasem niewiele może zdziałać cuda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jeszcze jedno pytanko odnośnie envirotex lite ,jakiego rozpuszczalnika używasz do pędzelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi