cezar117 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 na zdjeciu widac sluzy do uwalniania przynet naljepiej jak jest to wobler wtedy najczesciej zachacza za przednia kotwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ahaa, dzięki! na początku myślałem że ta rurka ma uderzyć w przynętę i ją odhaczyć siłą uderzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar117 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 czsami tez sila uderzenia uwalnia jak zaklinuje sie w kamieniach ale zazwyczaj tyle smiesi w wodzie ze predzej bedzie to jakas SZMATA alb sznurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 zylka od wobka czyzby delikatny spinn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar117 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ja uzywam woblerkow 2,8cm do 6cm zylka od 12 do 18 wiec w miare delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirwolf78 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 A ta kotwica uwalniacza sama nie złapie zaczepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 A ta kotwica uwalniacza sama nie złapie zaczepu? Po części o to chodzi Linka jest piekielnie mocna i zaczep można uwolnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Fajny patencik z ta kotwiczką, tylko skąd taką kotwice wytrzaskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 jezeli wjedziesz kotwicami w konar, to tym wynalazkiem nie uwolinisz zaczepu, wiem, bo mam ten etap za soba, od pojedynczej kotwicy sa lepsze 10-15 cm kawalki mocnego lancucha, lancuch zahacza sie o kotwice uwiezionego wabia i je wyrywa nawet z konarow drzew ... ps. takie uwalniacze mozna bylo kupic juz kilkanascie lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 o cholibka ale bajerancki sprzęcior <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Dokładnie taki sam miałem. Na Allegro pewien Pan kiedyś sprzedawał - chyba za około 30zł. Nie miałem jeszcze łódki, a na rzece działał tylko na bardzo małą odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 no ja też mam gdzieś taki, ale szczerze mówiąc, więcej z nim zachodu niż pożytku. wole mocniejszą plecionkę, która ewentualnie rozegnie kotwice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 ciekawe jakich wy kotwic uyzwacie, ze mozecie je na plecionce rozgiac, z cyny? ja ostatnio w 3 godziny 5 gum zerwalem, na PP 20 lb, dodam szybciutko, ze pekla plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Pitt ,a ile waży ten uwalniacz ? Może sam zrobię .A używaliście tego - http://www.kormoran.istore.pl/sklep,3133,,,03,--zakupinpl--, pl-pln,447222,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a skad ja moge wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 a skad ja moge wiedziec? zły humor? <_< miałem na myśli niewielkie woblerki, w których kotwiczki nie są najmocniejsze, wiadomo, że przynęty pokroju Slidera nie uwolnię z zaczepu w ten sposób. jeśli chodzi o gumki to używam główek mustada. haki nie należą do najtwardszych (nie uważam tego za wadę) i PP 0,19mm daje sobie radę (oczywiście nie z tymi najgrubszymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 niby dlaczego zly humor? Pitt ,a ile waży ten uwalniacz ? Może sam zrobię . odpowiedzialem jak jest, przeciez nie wiem ile wazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 odebrałem to pytanie jako bardziej ogólne, nie zauważyłem, że pytanie było skierowane do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Do tej pory bardzo dobrze sprawdzało mi się to: ustrojstwo. Do zxakupienia na allegroZwrot kosztów po roku- wielorotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 O właśnie o to mi chodziło ,chyba se kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 O właśnie o to mi chodziło ,chyba se kupię Radzę wybrać najcięższy chyba, że łowisz w wodach stojących.Musisz jednak pamiętać, że w przypadku tego odczepiacza, warunkiem skuteczności jest użycie krętlika z agrafką+przynęta.Naprawdę wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czyli przy przyponie nie da rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 zainteresowanym wstawiam jeszcze kilka innych patentow http://www.freepatentsonline.com/6931780.htmlhttp://www.snagaway.com/ http://www.fischparade.de/product_info.php/info/p581_WOBBLER RETTER-COMPACT.html/XTCsid/8a05eb46cb87a9429b16475767c9860c http://www.fischparade.de/product_info.php/info/p470_WOBBLER -RETTER-PROFI.html http://www.fisch-server.de/produkt_8889_Quantum-Wobbler-Rett er-150g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czyli przy przyponie nie da rady? jesli masz na mysli przypon szczupakowy z agrawka to ... nie ma problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Tak oczywiście - o ten przypon mi chodzi. Przy sandaczowaniu w tamtym sezonie 2 razy miałem przecięty fluocarbon, a raz nawet nad 25cm przyponem Od tamtego czasu zawsze biorę 30cm. i już nie fluocarbon Coś czuję, że sam sobie zmajstruję podobny uwalniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi