pontoniarz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Korpus do wlania ołowiu jest z kawałka rury miedzianej. Wtedy nie rdzewieje. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Używałem takie odczepiacze, skuteczność mniejsza niż u łapaczy za krętlik, ale czasami zdejmie się bonusowe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Używałem takie odczepiacze, skuteczność mniejsza niż u łapaczy za krętlik, ale czasami zdejmie się bonusowe przynęty Jeśli wobek utkwi w porządnym zaczepie to łapiąc za krętlik na pewno go nie wyciągniesz. Rwie się ster lub przypon.Potrafiłem urwać 30-sto kilogramowy Moim wyrobem uwalniam około 95%Zaznaczam to tylko do wobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Nie jest za ciężki?. Sprawdza sie?. Mam w domu forme do 200g ciężarków (po dziadku jeszcze) a ciężarków wytopionych sporo to może też takie cudo zrobie.Nie. jest idealny, mam jeszcze kupny o wadze 120g i nie jestem zadowolony. Dlatego postanowiłem zrobić cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jeśli wobek utkwi w porządnym zaczepie to łapiąc za krętlik na pewno go nie wyciągniesz. Rwie się ster lub przypon.Potrafiłem urwać 30-sto kilogramowy Moim wyrobem uwalniam około 95%Zaznaczam to tylko do wobków.Nie stosuję wobków z wklejonym oczkiem w ster(brak zaufania), przypony wykonuję sam już spory czas i prędzej pęka mi linka budowlana niż przypon. A co do kupczych i ich opisów na 30kg to nie będę nic pisał, nie chcę się spinać przed snem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 a macie jakiś fajny sposób na zwijanie linki do odczepiacza mi się zawsze coś zapląta:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja zabezpieczam szpule z linka zwykła gumka recepturka i nic się nie rozwija, tanie proste i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja zabezpieczam szpule z linka zwykła gumka recepturka i nic się nie rozwija, tanie proste i skuteczne może nie doprecyzowałem troszche chodzi mi o to że jak rozwinę trochę linki aby ta dostała do zaczepu to czasem zaczepi się tak w jakieśkrzaki że ciężko ją rozplątać potrzebował bym sposobu na jej rozwijanie bo jak trzymam kłębek w ręku i rozwijam na bieżąco to jakoś wyhamowuje i osiągam mniejsze odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 a macie jakiś fajny sposób na zwijanie linki do odczepiacza mi się zawsze coś zapląta:))A ja zastosowałem coś takiego; http://allegro.pl/dratwa-sznurek-traserski-sznur-30-m-i3815770768.htmltylko sznurek zmieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A ja zastosowałem coś takiego; http://allegro.pl/dratwa-sznurek-traserski-sznur-30-m-i3815770768.html tylko sznurek zmieniłem o to to to chodzi dzięki meyger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 o to to to chodzi dzięki meygerNie ma sprawy. U mnie śmiga bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Nie stosuję wobków z wklejonym oczkiem w ster(brak zaufania), . A co do kupczych i ich opisów na 30kg to nie będę nic pisał, nie chcę się spinać przed snem. PozdrawiamWidzisz....Ten ma wyniki nad wodą kto kombinuje i jest elastyczny . A SKUTECZNE woby są często słabe , z rapalek często wyłażą stery bo są płytko wklejone(tylko kilka wzorów).A następna sprawa to nie Łowiłeś nigdy sumów(nie sumików), powtarzam SUMÓW.Nie wyobrażam sobie założenie stali która miałaby mniej jak 30 KG i krótszej jak 60 cm łowiąc na kamienistym dnie . Kto łowi te RYBKI wie o co chodzi Poza tym cytuje jeszcze kolegę.(" przypony wykonuję sam już spory czas i prędzej pęka mi linka budowlana niż przypon") to nie wiem dla czego ma nie spać jeśli ja piszę tylko o 30 kg Edytowane 19 Stycznia 2014 przez pontoniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Polecam szpulę z duuużego kołowrotka. Odczepiacz jak zjeżdża sam sobie wybiera i śmiga że hohoho Pontoniarz, a kto jeszcze łowi sumy na rapalki??? :-) Edytowane 19 Stycznia 2014 przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Widzisz....Ten ma wyniki nad wodą kto kombinuje i jest elastyczny . A SKUTECZNE woby są często słabe , z rapalek często wyłażą stery bo są płytko wklejone(tylko kilka wzorów).A następna sprawa to nie Łowiłeś nigdy sumów(nie sumików), powtarzam SUMÓW.Nie wyobrażam sobie założenie stali która miałaby mniej jak 30 KG i krótszej jak 60 cm łowiąc na kamienistym dnie . Kto łowi te RYBKI wie o co chodzi Poza tym cytuje jeszcze kolegę.(" przypony wykonuję sam już spory czas i prędzej pęka mi linka budowlana niż przypon") to nie wiem dla czego ma nie spać jeśli ja piszę tylko o 30 kg Czy można po Polsku??? Nie wiem czy to o to chodzi, ale proszę, sprawdz ile kupne przypony trzymają a ile mają napisane na opakowaniu. Rzadko kiedy się to pokrywa z prawdą, a już stosowane w niby mocnych przyponach krętlików, agrafek to bardzo często śmiech. O długości nic nie pisałem, dwa o sumach tutaj też nie wspominałem, ale w zasadzie co sumy mają do odczepiacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Polecam szpulę z duuużego kołowrotka. Odczepiacz jak zjeżdża sam sobie wybiera i śmiga że hohoho Pontoniarz, a kto jeszcze łowi sumy na rapalki??? :-)Łowię suma najczęściej na normany ale w pewnym okresie przechodzę na rapalę (ukleja bez grzechotki ). Lepsze wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kolego MAJO.Najpierw Sugerujesz że łowiąc na 30-stki łowię za grubo. Po chwili okazuje się że ŁOWISZ ta samo (albo grubiej) i nie Wiesz O czym piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kolego MAJO.Najpierw Sugerujesz że łowiąc na 30-stki łowię za grubo. Po chwili okazuje się że ŁOWISZ ta samo (albo grubiej) i nie Wiesz O czym piszę Ja nigdzie nie napisałem że wg.mnie łowisz za grubo. Tylko że opisy przyponów na niby 30kg nie trzymają parametrów i b.często jest to znacznie mniej. Pewnie chodzi Ci o to zdanie ,, A co do kupczych i ich opisów na 30kg to nie będę nic pisał, nie chcę się spinać przed snem." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 W końcu się dogadaliśmy chyba . Tak na marginesie to na Dragona nie narzekam. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 wcześniej nie miałem zbytnio czasu wiec dodaje teraz nie wiem czy się przyda czy nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Może ma ktoś z Was wiedzę jak odczepiacze spisują się przy łowieniu z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Może ma ktoś z Was wiedzę jak odczepiacze spisują się przy łowieniu z brzegu?Na pstrągach zdecydowanie ratują dupę.......... I portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzięki @Popper zbuduję kilka różnych i po testuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Może ma ktoś z Was wiedzę jak odczepiacze spisują się przy łowieniu z brzegu? Kupiłem v-free z allegro i na żyłkę 0,18mm nie mogłem na tyle napiąć żyłki żeby zjechał do dna ok 2m jakieś 5m od brzegu myślę że tylko na łódce się spisze to ustrojstwo lub na dość mocnej plecionce, którą da się napiąć jak strunę. Sznur jaki zastosowałem to ten do żaluzji z castoramy 1zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Kupiłem v-free z allegro i na żyłkę 0,18mm nie mogłem na tyle napiąć żyłki żeby zjechał do dna ok 2m jakieś 5m od brzegu myślę że tylko na łódce się spisze to ustrojstwo lub na dość mocnej plecionce, którą da się napiąć jak strunę. Sznur jaki zastosowałem to ten do żaluzji z castoramy 1zł za metrInteresujące. U mnie działa z skutecznością, jakąś... powiedzmy 6:1 O ile nie dochodzi do krętlika, to albo coś po drodze (trawa, folia, krzaczek itp.) albo naprawdę dość daleko a spadek niewielki. Edytowane 8 Lutego 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Kurcze choćby 1:10 uratował to już będzie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi