godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 A ja zastosowałem coś takiego; http://allegro.pl/dratwa-sznurek-traserski-sznur-30-m-i3815770768.htmltylko sznurek zmieniłem Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera.No nie wiem. Do surfera, raczej gadałbym z producentem. Może coś znalazłby jeszcze w rezerwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No nie wiem. Do surfera, raczej gadałbym z producentem. Może coś znalazłby jeszcze w rezerwa ????? Surfera już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Ja o sznurku Andrzeju. Nie o urządzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 A sznurek już dawno mam od producenta Zahara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wreszcie do mnie dotarło. O zwijadle "nawijamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 po zapoznaniu się z opiniami szanownych kolegów, nabyłem właśnie (wczoraj) surfera. Linkę wykupiliście Panowie całą. Pisałem do pana Tadeusza i nie wymyślił jeszcze "zwijadła". Myślę, że to: http://allegro.pl/dratwa-sznurek-traserski-sznur-30-m-i3815770768.htmljest dobrym pomysłem. Mam "korpus" od snagaweya. I to chyba dobre rozwiązanie, inną linkę tylko kupiłem. Jakby zwijał jeszcze "ze sprężynki" jak odkurzacz czy miarka i to bezawaryjnie to już byłoby niebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Super patent. Dzięki. Już kupuję do Surfera.Potrzeba matką pomysłu.Trafiało mnie jak miałem sznurek na szpulce, bo zawsze coś wyszło nie tak. Czyli się poplątało.A to rozwiązanie myślę jest idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 http://www.youtube.com/watch?v=Z5YqBW6ernI&list=TLxvmgM71d7McG0k2khY6RvDXg5_ovMXtN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ciekawe, używa odczepiacza a jego systemik nie łapie zaczepów Zobaczcie drugą część, gdzie odczepia przynętę tym wynalazkiem i... wyjmuje świstera na zwykłej główce jigowej, więc może ten patent nie działa z żywymi rybami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Przede wszystkim!....jest piękny w formie i wykonaniu . Gdybym miał taki...miałby bezrobocie gwarantowane . Bardziej bałbym się o stratę tego dzieła, niż o jakiś tam wobler .I wywróżyłeś Robercie .Wciąż czeka na swój czas, tymczasem nadal w pracy nieustającej Tak mi się przypomniało, przy okazji dyskusji w dziale "kupię, ..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Waldek jakiej linki uzywasz do odczepiacza? Ja bojac sie o to ze roznego rodzaju sznurki beda pily wode zapodalem zylke 0,milion.Jak toto sie placze to matko moja, takich wzorow i figur jakie powstaja to w zyciu nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 I wywróżyłeś Robercie .Wciąż czeka na swój czas, tymczasem nadal w pracy nieustającej Tak mi się przypomniało, przy okazji dyskusji w dziale "kupię, ..." Dlatego Waldku, trzeba trochę nakłamać . Zwrócić się do twórcy tamtego dzieła z informacją o "nieszczęśliwym zagubieniu" i prośbie o nowy . Wtedy jeden za witryną, a drugi w rezerwie tego na zdjęciu...a w razie czego ostrożnie . Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo .Ale do jigów...daje rade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 W tamtym sezonie straciłem może dwie przynęty.Łowię na plecionkę która prostuje wszystkie kotwice.No chyba że "uda" mi się rzucić przynętą na gałęzie , wtedy rozerwanie ich wzdłużnie jest nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Waldek jakiej linki uzywasz do odczepiacza? ................Linka pochodzi z urwanego Groma.W tym cudeńku linka jest oryginalna. Producenta ....Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo .........Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba, o drut się nie martwię.Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba, o drut się nie martwię.Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste Będę musiał nabyć i ten ołowiano-druciany . Obecnie mam taki i najczęściej po 5 min. odczepiania ...rwę wszystko jak leci :D .Zwłaszcza przy wietrze, samemu na łódce ale, nie wiem czy w pojedynkę sztuka udaje się jakimkolwiek narzędziem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Surferem da rade i w pojedynkę i przy wietrze czy w nurcie (chociaż tu staje się to najbardziej problematyczne). Z Wisły wyciągam, biorąc pod uwagę wszystkie zaczepy (bliskie/dalekie), jakieś 70% tego co gdzieś w wodzie utknie. Zdarza się wyciągnąć woblerka bez steru, z popękanym lakierem (jak narazie dwa takie przypadki) ale to już w hardcorowych zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Panowie,przymierzam się do zakupu surfera,czy linka kewlarowa o mocy 500lb i średnicy 1,5mm będzie dobra do tego urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adski Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Nie wiem czy przełożysz przez oczko na dwa razy w surferze ale lepiej więcej mocy niż mniej :/ W zeszłym tygodniu mój surfer został nad wodą. Kupiłem w markecie budowlanym linkę, miała wytrzymałość 130kg i pękła niestety. Jedyny plus z tego taki, że odczepiacz i tak zdążył na siebie zarobić Teraz też będę szukał nowej linki więc też chętnie posłucham rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ja znalazłem coś takiego:http://www.ebay.com/itm/FREE-SHIPPING-100ft-500lb-Braided-Kevlar-Line-for-Fishing-Camping-Rocketry-Kite-/270995945440?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f189df7e0Myślę,że nawet jeśli moc zawyżona,to i tak te 150 kilo powinna wytrzymać,a 1,5 mm chyba przejdzie przez oczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Miałem kiedyś v-free i było ok. Zgubiłem go gdzieś. Chcę kupić nowy ale na moje emaile nie odpowiadają... Wie ktoś gdzie kupię v-free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Miałem kiedyś v-free i było ok. Zgubiłem go gdzieś. Chcę kupić nowy ale na moje emaile nie odpowiadają... Wie ktoś gdzie kupię v-free? Obawiam się, że już nie kupisz. Podobno już się gość w to nie bawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Obawiam się, że już nie kupisz. Podobno już się gość w to nie bawi Niestety, prosta konstrukcja ale najprostsze rozwiązania są najlepsze Banalnie łatwo można zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Niestety, prosta konstrukcja ale najprostsze rozwiązania są najlepsze Banalnie łatwo można zrobić samemu Szprycha i ciezarek, sam mam ori ale jak urwe to se zrobie sam Pozdr Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi