Skocz do zawartości

Odczepiacze do przynęt i co robicie by zaczepów było mniej??

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

po zapoznaniu się z opiniami szanownych kolegów, nabyłem właśnie (wczoraj) surfera. 

Linkę wykupiliście Panowie całą. :)

Pisałem do pana Tadeusza i nie wymyślił jeszcze "zwijadła". Myślę, że to: http://allegro.pl/dratwa-sznurek-traserski-sznur-30-m-i3815770768.html

jest dobrym pomysłem. 

Mam "korpus" od snagaweya. I to chyba dobre rozwiązanie, inną linkę tylko kupiłem. Jakby zwijał jeszcze "ze sprężynki" jak odkurzacz czy miarka i to bezawaryjnie to już byłoby niebo. 

• 1 miesiąc temu...

Przede wszystkim!....jest piękny w formie i wykonaniu :) . Gdybym miał taki...miałby bezrobocie gwarantowane :D. Bardziej bałbym się o stratę tego dzieła, niż o jakiś tam wobler :D .

I wywróżyłeś Robercie :lol: .

Wciąż czeka na swój czas, tymczasem nadal 3cbc95618f6e80c1m.jpg w  pracy nieustającej  :good:

Tak mi się przypomniało, przy okazji dyskusji w dziale "kupię, ..."

• Like 1

I wywróżyłeś Robercie :lol: .

Wciąż czeka na swój czas, tymczasem nadal 3cbc95618f6e80c1m.jpg w  pracy nieustającej  :good:

Tak mi się przypomniało, przy okazji dyskusji w dziale "kupię, ..."

Dlatego Waldku, trzeba trochę nakłamać :D . Zwrócić się do twórcy tamtego dzieła z informacją o "nieszczęśliwym zagubieniu" i prośbie o nowy :D . Wtedy jeden za witryną, a drugi w rezerwie tego na zdjęciu...a w razie czego ostrożnie :D .

Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo :) .

Ale do jigów...daje rade  :) .

Waldek jakiej linki uzywasz do odczepiacza? ................

Linka pochodzi z urwanego Groma.

W tym   cudeńku linka jest oryginalna. Producenta

....Patrząc na ten odczepiacz ze zdjęcia, zastanawiam się jak sobie radzi z dużym woblerem na łódce ? Np. Rapala Magnum czy Salmo Perch SDR 12 itp. I wychodzi mi że słabo .........

Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba,  o drut się nie martwię.

Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".

Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste ;)

Edytowane przez popper
  • Like 1

Robercie, jeśli mowa o kotwicach wzmacnianych, nie mam pojęcia. Może linka okazać się zbyt słaba,  o drut się nie martwię.

Treble 13, do rozmiaru 1, czy nawet 1/0 bierze "na klatę".

Na dorszowe jigowanie zabrałbym produkt @zahara. To raczej oczywiste ;)

Będę musiał nabyć i ten ołowiano-druciany ;) . Obecnie mam taki i najczęściej po 5 min. odczepiania :angry: ...rwę wszystko jak leci :D :D .

Zwłaszcza przy wietrze, samemu na łódce ale, nie wiem czy w pojedynkę sztuka udaje się jakimkolwiek narzędziem :D .

Surferem da rade i w pojedynkę i przy wietrze czy w nurcie (chociaż tu staje się to najbardziej problematyczne). 

Z Wisły wyciągam, biorąc pod uwagę wszystkie zaczepy (bliskie/dalekie), jakieś 70% tego co gdzieś w wodzie utknie. 

Zdarza się wyciągnąć woblerka bez steru, z popękanym lakierem (jak narazie dwa takie przypadki) ale to już w hardcorowych zaczepach :P

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem czy przełożysz przez oczko na dwa razy w surferze ale lepiej więcej mocy niż mniej :/ W zeszłym tygodniu mój surfer został nad wodą. Kupiłem w markecie budowlanym linkę, miała wytrzymałość 130kg i pękła niestety. Jedyny plus z tego taki, że odczepiacz i tak zdążył na siebie zarobić :)

Teraz też będę szukał nowej linki więc też chętnie posłucham rad :)

Ja znalazłem coś takiego:

http://www.ebay.com/itm/FREE-SHIPPING-100ft-500lb-Braided-Kevlar-Line-for-Fishing-Camping-Rocketry-Kite-/270995945440?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f189df7e0

Myślę,że nawet jeśli moc zawyżona,to i tak te 150 kilo powinna wytrzymać,a 1,5 mm chyba przejdzie przez oczko?