bartolomeo213 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Panowie używający surfera haka linkę do niego uzywacie ja nie jestem w stanie nim doczepić żadnej przynety może to jest powód który go spowalnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Panowie używający surfera haka linkę do niego uzywacie ja nie jestem w stanie nim doczepić żadnej przynety może to jest powód który go spowalnia ?Bo nie służy do doczepiania,ale odczepiania,a haka linki nigdy nie widziałem .A na serio,to ciężko się nim operuje z brzegu,szczególnie w rzece,ja dałem linkę kevlarową na przypony sumowe,średnica nieco ponad milimetr,ale i tak mocno wybrzusza w nurcie i destabilizuje Surfera,najlepiej z łódki ustawić się przed zawadą i wtedy można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Trudno przy każdym zaczepie ciągnąć za sobą łódkę.Ale na poważnie, korzystam z odczepiacza zrobionego własnoręcznie z pręta stalowego ale działa na zasadzie surfera.Stawia mniejszy opór w wodzie.Odkąd go używam nie straciłem żadnej przynęty ,najwyżej ułamany grot kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Rowniez tego używam. Nie ma na niego siły. Aczkolwiek jesli przynęta zaczepi się w glebokim miejscu od dolnej strony zaczepu ( mam na mysli jakas gałąź) to lepiej srawdza się tutaj zwykła oliwka z drutem. W tym roku kupiłem linkę dyneema 1,5mm o wytrzymałości 300kg no i jest bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Przepraszam za błędy powyżej słownik w moim komie szaleje.Czyli w moim przypadku to nie wina linki która jest przyczepiona do surfera tylko jego nie sprawdzalnosc na rzekach pstragowych tez zakupiłem do niego plecionke sumowa 1mm i mi się nie sprawdził z łódki była by inna bajka ale niestety ze środków pływających nie łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jaki wyczepiacz na małe i średnie rzeki pstragowe.Do woblerów i błystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Było sporo tematów o wyczepiaczach, uwalniaczach itp.Użyj wyszukiwarki, nie warto powielać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Było sporo tematów o wyczepiaczach, uwalniaczach itp.Użyj wyszukiwarki, nie warto powielać. Słuszna uwaga, przeniosłem post kolegi do istniejącego tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dzisiaj zerwałem gumę Savage Canibal 10cm na główce 10gram,oraz Flat Rapa 8cm w kolorze Chrome sprowadzonego zza granicy. Flat Rap8cm jest wolno wypływający 0,6-1,2m,ale jak się go z brzegu daleko rzuci 40-50m i w średnim tempie zwija ze szczytówką przy wodzie, to myślę,że schodzi głębiej niż 0,6m,ponieważ ta max głębokość 1,2m dotyczy się trolingu z łodzi-jak przynęta znajduje się 50metrów od łodzi. Druga sprawa to faszyna z filcu z której ciężko odczepić przynętę z zaczepu. Odczepiacza nie probówałem,ale znalazłem film na ten temat; https://www.youtube.com/watch?v=nBM7hwmZ2FQ https://www.youtube.com/watch?v=jQubJOf2fV4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Z łódki surfer się sprawdza, o ile chce mi się go wyciągać z pudła Napływamy nad zaczep i spokojnie spuszczamy odczepiacz aż złapie za przynętę. Łowiąc brzegu sprawa staje się o wiele trudniejsza... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Wyczepiacz , odczepiacz .sztyca itd wszystko dobre . Pan Wodnik trochę zabawek musi zabrać. .Zaczepów powinno być dużo , a gdzie patyki tam wyniki .Więc niema czego płakać zrobić lub nabyć drugą i tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-spinning Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Wyczepiacz , odczepiacz .sztyca itd wszystko dobre . Pan Wodnik trochę zabawek musi zabrać. .Zaczepów powinno być dużo , a gdzie patyki tam wyniki .Więc niema czego płakać zrobić lub nabyć drugą i tyleświęta prawda, jak przynęta się gdzieś zagnieździ np między kamieniami to nic nam już nie pomoże. Nie ma złotego środka, a jak chce się mieć faktycznie wyniki to trzeba ryzykować i rzucać w miejsca teoretycznie nie do obłowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Panowie potrzebuje kupić jakiś dobry wyczepiacz do woblerów. Łowie woblerami od 2 cm do 5 cm. Prze de wszystkim klenie i z brzegu co byście polecili? Wiem że nie wszystkie przynęty da się uwolnić ale przynajmniej te które są pod dużym kątek żebym wyczepiacz dawał rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dopinam sie do pytania, Bug, woblery 5 do 10cm i gumy na 10-15 gram. Nurt zawsze wyczuwalny. Wędka szybka do 25g, żyłka 0,22 albo plecionka 0,16. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Odczepiacz GROM czy ktoś wgl tego używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Odczepiacz GROM czy ktoś wgl tego używa ? Wyszukiwarka forumowa... używałeś kiedyś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dołączam się do zapytania : Łowię z brzegu przynęty woby gumy , miałem odczepiacz V-FREE czasem pomógł . Teraz zastanawiam się na wyborem pomiędzy Surferem a Gromem , który z waszego doświadczenia warto kupić >?< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ja mam surfera i na wodach stojących sprawdza się znakomicie. Jeśli tylko może doplynac do przynety to zawsze ja odzyskam. Z łódki ma niemal stu procentową skuteczność, bo do zaczepu można podpłynąć odpowiednio blisko i z odpowiedniej strony. Gorzej bywa na rzekach i przy wedkowaniu z brzegu, bo dotarcie surferem do zatrzepionej przynęty jest utrudnione przez np odległość czy mocny prąd. Mam już drugiego surfera, jednego zerwalem przez wdliwa linkę, ale odzyskał on tyle przynę, że splacil się z nawiązką i zarobił na kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Nie istnieje skuteczny odczepiacz na rzeki, jeżeli zaczep ma miejsce stosunkowo daleko od brzegu. Prąd skutecznie uniemożliwi dotarcie do uwięzionej przynęty. Oczywiście zawsze kombinuje się puszczanie odczepiacza z prądem rzeki. Czasami się uda, czasami nie. Zawsze używałem Groma. Najcięższego. I to i tak na rzece nie dawał rady. Owszem, mogę zmontować większe obciążenie, ale wtedy nie wytrzyma zestaw, a i nie napniemy mocno linki, po to aby zjechał do przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Z mojej praktyki, na mniejszych rzekach wynika, że najskuteczniejsze są proste rozwiązania.Długi czas używałem GROMA. W wersji Long Distance i masie , o ile pamiętan 100 do120g. Był znakomity, chociaż drogi. Pobił go, z powodzeniem, odczepiacz o masie (ciężarka) 100g, ze szprychy rowerowej (?). Coś w tym stylu: http://allegro.pl/skuteczny-uwalniacz-odczepiacz-przynet-100-200-gr-i6562393415.html Kosztował wówczas 15zł+ wysyłka. Nie dość, że sporo tańszy, to skuteczność praktycznie ta sama, co GROMU.Linka od GROMU, jednak jest bezkonkurencyjna. Ta żółta. W wyniku używania jednak się przecierała. Nieznacznie skracana trafiła w sumie, najpierw na jednego i kolejnego i kolejnego "szprychowca".W końcu przegniła i ...... Znowu stoję przed zakupem Long Distance Surfera mam i wciąż się zastanawiam, czy jest mi potrzebny do marszów, brzegiem rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Z mojej praktyki, na mniejszych rzekach wynika, że najskuteczniejsze są proste rozwiązania.Długi czas używałem GROMA. W wersji Long Distance i masie , o ile pamiętan 100 do120g. Był znakomity, chociaż drogi. Pobił go, z powodzeniem, odczepiacz o masie (ciężarka) 100g, ze szprychy rowerowej (?). Coś w tym stylu: http://allegro.pl/skuteczny-uwalniacz-odczepiacz-przynet-100-200-gr-i6562393415.html Kosztował wówczas 15zł+ wysyłka.Nie dość, że sporo tańszy, to skuteczność praktycznie ta sama, co GROMU.Linka od GROMU, jednak jest bezkonkurencyjna. Ta żółta. W wyniku używania jednak się przecierała. Nieznacznie skracana trafiła w sumie, najpierw na jednego i kolejnego i kolejnego "szprychowca".W końcu przegniła i ...... Znowu stoję przed zakupem Long Distance Surfera mam i wciąż się zastanawiam, czy jest mi potrzebny do marszów, brzegiem rzek.Ten z linku to chyba v-free. Mam używam , polecam. Uratował już kilka woblerów, czyli zakup się zwrócił. Z tym że ja łowie przeważnie przy opaskach na wiśle także odlegość do zaczepu nie duża.Dokupić mocną linke murarską i daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mi się sprawdza ten tani ze szprychy.Już dawno się spłacił a nawet jak się zerwie to nie szkoda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Dzięki Panowie za wskazówki , wezmę Groma Long Distance .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Zapraszam do obejrzenia mojego ostatniego wideo. Dostępne są napisy PL jeżeli ktoś potrzebuje. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Na rzece działa.Prosty do zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi