joah12345 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam. Jakiś czas temu zainteresowałem się muszkowaniem i kupiłem za parę groszy ten o to kołowrotek Robinsona a ze był trochę zdewastowany to odziałem go w nowa szatę graficzna na lakierni.oceńcie sami czy dobrze wyszedł, zdjęcia nie oddają mienienia się perły ale różnica jest spora. Parę warstw farby, efekt kropli wody i 2 razy lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Starą powłokę zdrapałeś do metalu czy tylko papierkiem przetarłeś?Po Twoim tuningu zdecydowanie lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 zostal tylko zmatowany,ale aparat mam do dupy i nie oddaje reazlimu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Stary kołowrotek dostał nowa skórę OKUMA SLV 5/6. Fotki nie oddają tej perły ale na żywo jest cacy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Fajnie a jak z trwałością powłoki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tomek 2 warstwy lakieru samochodowego wygrzane w kabinie lakierniczej wiec twardy jak beton:) ten pierwszy robinson ma już trochę czasu a anie śladu rys:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Dawid może podrzuce CI moje REVO STX I gen do prysniecia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 hmmm ale musiał by być już rozbebeszony, multika jeszcze nie malowałem, a jaki byś chciał kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Dam i ja stx mego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tomku pierw się spotkam z Mifkiem on mi pokarze co wolno malować co nie bo nigdy nie miałem odczynienia z multikami. jak nie będzie mocno pokomplikowane to czemu nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 No i Lubie to.... jakiś seledyn się położy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Dawid z malwoanie nie ma problemu. jedyne miejsca ktorych lepiej nie malowac to:- gniazdo szpuli - niewielka ilosc miejsca miedzy szpula zamknieta w obudowie a rama multika powoduje ze nalozenie farby czesto klinuje szpule i trzeba sie pozniej naskrobac - wiec co mowie bo to juz przerabialem... mysle ze wystarczy zabezpieczyc to miejsce np plastelina i bedzie po problemie. po skonczonym malowaniu plestelinke latwiej usunac niz stwardniala farbe. no i pozostaja rzeczy typu otwory montazowe na sruby itp. tu trzeba uwazac by nie przesadzic. choc nawet gdyby cos sie stalo to latwiej jest odzyskac taka dziurke niz bawic sie w dokladne czyszczenie gniazda szpuli.... kolejne miejsce to elementy styku ramy. czyli rama/pokrywy boczne. albo nie malowac albo cieniutka wartswa zapewniajaca szczelnosc polaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Myślałem, że będzie gorzej, ja zabezpieczam taśma malarska i skalpelem docinam wiec będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 bez przesady... to nie prom kosmiczny dla kogos kto ma sprzet i neiwielkie pojecie zaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Damy rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Kolejna renowacja w trakcie.Kołowrotek Shakespeare 2530 jeszcze Made in Japan Malowany będzie na odcień butelkowej zieleni pod kolor omotek w Orvis`ei Streamline.Wałeczki, śrubki i stopka kołowrotka będą w kolorze oryginalnym, czyli srebrnym tylko wypolerowanym. CDN. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Joah12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Kołowrotek dostał nowa skórkę Zostało jeszcze tylko odnowić logo ale to w innym terminie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 No i ładnie wyszedł ten szekspirek Da radę pomalować tak low profile? Jeśli tak mam całe stado do pomalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 hmmm pewnie się da, ale tu dochodzi prawie 1mm grubiej na części malowanej, podkład, farba, lakier.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Okuma Sierra 7/8 Nowy image Okumy Sierry. :ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Na drugiej fotce widać niewypolerowany rant kołowrotka, oczywiście już tego nie ma i jest wszystko cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Nowy projekt, Shina Fly AxleTrochę już rozbebeszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWroclaw41 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Będzie grubo Mnie też fascynuje stary sprzęcik, jednak bardziej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Shina Dżender Przy dodawaniu zdjęć zobaczyłem, że widać resztki smaru, oczywiście już ich nie ma Edytowane 29 Marca 2014 przez Joah12345 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Kołowrotek na miarę potrzeb rynku i z (przy)duchem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi