SkiDivPL Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Inaczej podchodzę do osoby pytającej która ma kilka postów i nikły staż a inaczej do leniwego stałego bywalca forum.Początkującym warto pomagać, może zadomowią się na naszym forum i przekonają się do C&R. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Cześć.Wiem, że już dużo napisano na ten temat, ale wiele wątków opisuje albo bardzo drogie wędki, albo bardzo tanie. Czasami czytam o jednej firmie, która ma w ofercie kilka wędek według mojej miernej wiedzy o takich samych parametrach i nie wiem czym się kierować przy zakupie.Chciałbym kupić sobie kij na tak zwane warszawskie bolenie. Szukam czegoś w miarę przystępnej cenie i tak mam np. do wyboru. Abu Garcia SVARTZONKER 9'2" 2,79cm ML 8-32g Spinninglub Abu Garcia Veritas V2 922 ML 279cm 9-28g Czym te wędki się różnią od strony technicznej, bo z wyglądu są zupełnie inne, która byłaby lepsza czy wszystko jedno.Dodatkowo mam na oku wędkę 3 składową, ze względu na jej kompaktowość w transporcie:Westin W3 Spin 300cm M 7-30g 3 częściowa. Może macie inne typy w granicach 350-500 zł a może są jeszcze tańsze i sprawdzone w bojach wędki? Szukam czegoś co będzie mnie cieszyć wiele lat a nie kosztuje walizki pieniędzy.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) . Edytowane 11 Września 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Bardzo dziękuję za podpięcie do tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Kupiłem coś na początek - Dragon Millenium SP 2,90 m 7-25. Dam znać jak się tym łowi, kij poniżej 200 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Oby tylko chciały Ci brać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Kupiłem coś na początek - Dragon Millenium SP 2,90 m 7-25. Dam znać jak się tym łowi, kij poniżej 200 zł. Po miesiącu łowienia w sumie bez dużych rezultatów, ale jest rybka - boleń pod 30 cm (dopiero się uczę i szukam gdzie łowić, więcej patrzę niż łowię) mam mieszane uczucia co do tej wędki. Trzeba nieźle machnąć, aby przynęta leciała daleko (siek). Kolega kupił Westina W3 2,70 i to taka sprężyna, lekki wymach i samo leci:) Dragon Millenium SF 25 jest sztywny. Przypominam, że ja się dopiero uczę więc pewnie coś robię źle. Mocne wymachy to rzuty na 33-38 m (daiwa Fuego zwija 93 cm więc liczyłem obroty:).Więcej nie umiem lub trzeba dużo więcej siły a to po kilku godzinach nad wodą zniechęca. Duża ryba pluskała się jakieś 5-8 metrów dalej niż potrafiłem rzucić. Prawdopodobnie sprzedam ten kij plus jeszcze może travel sheakspeara i będzie podstawa do droższego kija tylko nie wiem jakiego. Edytowane 21 Października 2019 przez KolegaKolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Nie musi być zaraz droższy, wystarczy, że będzie lepszy Ja używam seryjniaka z linka i drugiego trójskładu również seryjnego. Oba przykryły kurzem kilkakrotnie droższe kije z pracowni. DAMa polecam z czystym sumieniem.http://woblerek.com.pl/dam/2665-dam-effzett-slr-300-cm-7-21-g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Nie musi być zaraz droższy, wystarczy, że będzie lepszy Ja używam seryjniaka z linka i drugiego trójskładu również seryjnego. Oba przykryły kurzem kilkakrotnie droższe kije z pracowni. DAMa polecam z czystym sumieniem.http://woblerek.com.pl/dam/2665-dam-effzett-slr-300-cm-7-21-g.htmlA trójskład to jaka wędka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Ron thompson instant 311 cm, 9-32 (albo 35) Edytowane 21 Października 2019 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Koledzy, coś do łowienia na Odrze boleni, długość 270cm do 30g. Co byście polecili? Na chwilę obecną moją uwagę zwrócił Koger WC Kobalt 270cm do 28 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Jeśli chodzi o kij seryjny to dragon x-treme 2,7m do 28gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 ostatnio macałem okume epixor 270 nie pamietam do 28 g czy jakos tak , dobrze wykonany kij ,fajnie lezy w rece i z pewnoscia 1sza rybke jaka bym sugerował jest bolen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Również mogę polecić powyższego dragona. Świetny kij jednak ostatnio ciężko go dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Polecam ciut dłuższy kaliber. Posiadam St Croix AVS96MF2, kupiony 3 lat temu z drugiej reki za śmieszne pieniądze. Od tej pory to dla mnie podstawowy, rzeczny boleniowy arsenał. Po prostu katapulta z bardzo dużym zapasam mocy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja polecam Fenwica Hmx 2,90cm do 28 gr, od dawna mój kij pod bolenie, katapulta z krótkim dolnikiem, ugięcie po całości i duży zapas mocy, a i sandacze mi ogarnia w nocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (…) ugięcie po całości i duży zapas mocy, a i sandacze mi ogarnia w nocyNawet nieźle Ci się zrymowało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Po miesiącu łowienia w sumie bez dużych rezultatów, ale jest rybka - boleń pod 30 cm (dopiero się uczę i szukam gdzie łowić, więcej patrzę niż łowię) mam mieszane uczucia co do tej wędki. Trzeba nieźle machnąć, aby przynęta leciała daleko (siek). Kolega kupił Westina W3 2,70 i to taka sprężyna, lekki wymach i samo leci:) Dragon Millenium SF 25 jest sztywny. Przypominam, że ja się dopiero uczę więc pewnie coś robię źle. Mocne wymachy to rzuty na 33-38 m (daiwa Fuego zwija 93 cm więc liczyłem obroty:).Więcej nie umiem lub trzeba dużo więcej siły a to po kilku godzinach nad wodą zniechęca. Duża ryba pluskała się jakieś 5-8 metrów dalej niż potrafiłem rzucić. Prawdopodobnie sprzedam ten kij plus jeszcze może travel sheakspeara i będzie podstawa do droższego kija tylko nie wiem jakiego.Kupiłem więc SG Parabellum CCS 279 i... pękła szczytówka ot tak bez powodu. Pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Jak ten Westin się spisuje? Wpadła mi w oko wersja trzy metrowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Jak ten Westin się spisuje? Wpadła mi w oko wersja trzy metrowaSą 2 wersje. 2 i 3 części. Kolega kupił 3 częściową, bo łatwiej w transporcie. Kolega jest zachwycony, ale to jeszcze etap zauroczenia nowym kijem. Ja z kolei byłem bardzo zadowolony z SG, teraz czekam na koniec reklamacji. Ogólnie pięknie się tym macha i ciut dalej niż wspomnianym dragonem. Inna inszość to sama przyjemność z użytkowania, SG nie męczy tak jak dragon, pracuje cały kij, nie jest tak sztywny jak dragon, ale i inna akcja, blanki itd. Dodatkowo SG ma wygodniejszy uchwyt od dragona, przynajmniej moja ręka tak to odczuwa. Gdyby tylko nie to pęknięcie szczytówki:( Edytowane 7 Listopada 2019 przez KolegaKolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Osobiście łowię batsonem rx8 1144f 290 do 28gr i jestem bardzo zadowolony nie jest ciężki i bardzo ładnie pracuje nie ma też problemu wciać sandacza spokojnie mogę polecić wędka bardzo dobrze się ładuje już od 10 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Witam.Przymierzam się do zakupu kija pod Bolka. W zaprzyjaźnionym sklepie wpadł mi w ręce jakiś stary model DAMa green crosspower 5-25 3m. W necie informacji o tym kiju całe "0". Może któryś z kolegów miał styczność z tym kijem i mógłbym się podzielić swoimi spostrzeżeniami, czy to coś ogarnie Bolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yary Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Witam,wiem że pewnie znalazł bym taki temat na forum, ale zależy mi na aktualnych ofertach lub wiedzy na temat wędzisk boleniowych.Szukam kija boleniowego min.2,9m. Zazwyczaj łapie na plecionki więc akcja super fast odpada ( Chyba że będą ciekawe kije to będę się próbował przestawić na żyłkę).Łowię na dość szerokim odcinku odry z intensywnym nurtem. Kołowrotek już mam rozmiar 4000 waga287g.6.2:1 . Myślę że powinien być dość mocny żeby bez problemowo oddawać dalekie rzuty cięższym wobkiem. Kwota przeznaczona na kij waha się między 300/450 zł. Jeśli macie coś ciekawego lub sprawdzonego, chętnie poczytam i się zainteresuje. Pozdrowienia dla kolegów po kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 może dodatkowo coś tu?http://jerkbait.pl/topic/12113-seryjny-kij-pod-bolenia-i-brzan%C4%99/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Sporo wątków na forum w tym kontekścieZ mojej strony polecam, rzecz jasna każdy chwali swoje ... kijek ze stajni StCroix (AVS96MF2) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi