graf74 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kupiłem, Jestem zadowolny jak na razie.Napisałem więcej po linkiem http://jerkbait.pl/topic/11063-okuma-black-rock/page-7 pzdr Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Okuma Black Rock 5-25g 3.05m mam i do tych zastosowań będzie oki. Możesz jeszcze luknąć 2.75m macałem kumpel miał bardzo fajny kij i lepiej wyważony niż 3.05m. Ogólnie cała seria Black Rock to udane kijki za niewielkie pieniądze.To może ktoś teraz doda jakąś "głębszą" opinie o tej Okumie pod względem bolenia? Ile jest od stopki kołowrotka do końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Teraz mam dylemat czy kupić kij głównie pod bolka Okumę BR 5-25gr 3,05m czy pod bolka plus opad na rzekę BR 7-30 lub 10-35gr obie 2.75m. Wolałbym 3m na taki się nastawiałem, i nie wiem jak zachowują się te mocniejsze w połowie boleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dragona Millenium 2,85/25g mogę polecić ponieważ go używałem. Wędka budżetowa ale starannie wykonana, pozwala uzyskać długie rzuty, dolnik dobrej długości - wygodny do rzutów dwuręcznych i nie jest za długi. Akcja x-fast, ale ryby trzyma pewnie i pozwala na szybki hol. Wadą jest słabe tłumienie drgań po wyrzucie, szczególnie przynętami poniżej 10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Konger WC Skipper 305/10-30. Świetny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jak chcesz to mam na sprzedaż pierwszą serię Shimano Beastmaster SBM 270cm 10-30cm, przezbrajany przez naszego forumowego kolegę.Kij praktycznie nowy, robiony specjalnie pod bolenia na Wisłę.Więcej info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Żbiku, daj spokój, te Beastmastery naprawdę dobre na wszystko? Bo niedlugo otworze lodowke i zobacze tam Beastmaster'a. I w dodatku przezbrojonego(bo przezbrojony ma +10 do zajebistosci). Do kolegi, ktory szuka. BR 10-35 to kawal kija, ale mozesz brac, bedzie na bolenie a nie na bolki. Osobiscie wzialbym te 7-30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) BM są bardzo o dobre wg mnie do wybranych gatunków i metod. Absolutnie nie nadają się na sandacze, bo są za wolne. Mają bardzo ciepłą akcję, która przy boleniach uważam jest idealna. Do tego pancerne blanki, nie bojące się silnego uderzenia bolenia czy ew zahaczeń kijem przy rzutach z ukrycia o przybrzeżne krzaki. Są fabrycznie bardzo ciężko i słabo zbrojone, stąd warto, a nawet należy taki patyk uzbroić w nowy set lekkich ringów. Tego SBM270M robiłem specjalnie pod bolenie na Wisłę. Jednakże, raz, że lubię minimalizm i zabieram nad wodę zazwyczaj jeden patyk, a dwa, że trochę finansowo trzeba się odbudować. Na Wisłę mam sandaczowo-szczupakowego Phenixa, którym też ogarniam bolenie. Tak więc ten BM tylko stoi i się kurzy w tubie, a kasa się przyda Edytowane 9 Maja 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar888 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Czołem PanyMiałby ktoś czas doradzić czy poniższy kij nada się pod bolenie ,do woblerów zajarany jestem wykonaniem i promocją ,będę szukał boleni z pontonuz góry thx! Dragon Moderate 235 cm / 7-25 g / EVA cena 300 plnówDługość: 235 cmCiężar wyrzutu: 7-25 gAkcja: Med FastDługość transportowa: 123 cmIlość części: 2Waga: 113 gDługość dolnika: 28 cm / EVAIlość przelotek: 9Wielkość przelotki startowej: 30Wielkość przelotki końcowej: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Myślę że jak z pontonu to się nada, sam właśnie kupiłem po przeczytaniu dobrych opini Moderate 2.67m 5-25gr na bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar888 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Thx za odpowiedź , Twój kijaszek w akcji fast ,i sprawuje się mówisz spoko pod boleniem?Ten co szpekam med.-fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja go dopiero kupiłem, ale opinie innych przekonały mnie żę będzie odpowiedni. Poczekaj, ktoś bardziej kumaty na pewno odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam. Odświeżę temat Zacząłem w tym roku robić wobki pod bolenia i chciałbym dopasować pod niego jakiś kij. Waham się między Robinson Diaflex Light Spin 295 7-22g a Fenwik HMX S962M-MF 9,6" 3/8 -1OZ 10-20 LB. Prosiłbym o za i przeciw jeśli jakieś w ogóle są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 A jakiej długości i jakiej wagi są te woblery, do których chcesz dopasować wędkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Tzn ciężko powiedzieć bo robię póki co takie jakie mi przyjdą na myśl i są po pojedyncze sztuki ale na pewno nie mniejsze niż 10 cm i ok. 10gr. Chciałbym żeby był to taki rzeczny uniwersał i jak będzie potrzeba założenia główki 10gr da radę z podbiciem, oczywiście okazjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Za fajny uniwersał grubszego kalibru uważam Team Dragon 2,7 m, 10-35 g (28-34-270). Moim zdaniem dobrze opisany. Świetnie katapultuje boleniowe woblery. Nowy raczej trudno osiągalny ale używkę w dobrym stanie warto nabyć. A jeżeli to za wysokie cw to wiem że był model do 21g i 2,95 m do 28 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja zakupiłem jakiś czas temu Team Dragona 2,75m,7-21g stara seria,opisany jako med.-fast czekam do maja na moje testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja posiadam 3-ci sezon TD 2,70 10-35 i to jeden z moich ulubionych kijków. Opisany jako med-fast. Bardzo fajny patyk na bolenie i nie tylko.Taki mój uniwersał. Na Wiśle mi się sprawdza. I nie jest wcale taki sztywny jak inne TD-ki. Mogę polecić, ale nie odsprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Dragony lubią niestety pękać. Mojemu znajomemu 2.95 10-28g pękł 2 razy... Trochę osób ma tu na forum wspomnianego HMX, a na giełdzie wisi jeden za 400zł. Zapytaj. Co do TD to jeszcze są do zdobycia zarówno 2.7 10-35g, 2.9 10-25g, 2.75 10-28g (nowe). Edytowane 20 Grudnia 2015 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Niby lubią pękać a dużo osób tutaj ma dragony i polecają. Sam używam wędki tej firmy i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Znajomy też nie narzekał. Widocznie "coś za coś". =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mój kolega ma TD już kilka lat i jakoś go jeszcze nie złamał, dodam, że o kije to on nie dba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 w każdej firmie zdarzają się rzeczy wadliwe ale czasami coś takiego powstaje poprzez złe użytkowanie towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Za dużo tych połamań, żeby tłumaczyć złym użytkowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Mnie od 3 ponad lat się nie połamała. Jak ktoś dba, tak ma.A przeżyła nie jedno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi