Skocz do zawartości
  • 0

Zestaw przenośny HDS+LSS

nrt80

Pytanie

Witam

Ciekaw jestem jak rozwiązaliście problem tylu gratów w przenośnym zestawie? Dwa covery? Dwa uchwyty typu:

http://www.e-sox.pl/uchwyt-do-echosondy-konger.html

to się pewnie sprawdzi, ale 2 torby do noszenia + 2 uchwyty to już trochę gratów, tym bardziej że do jednego covera da się wsadzić 2x7Ah a i montaż przetworników na przyssawce nie jest niemożliwy, nie da się za to upchnąć w jednej torbie samych urządzeń, stąd moje pytanie o to, jak sobie koledzy z tym radzą. mile widziane fotki lub linki do skrzynek narzędziowych, które pasują w sam raz ;)

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Może to co teraz napiszę jest chore,ale właśnie ze względu na niewygodę związaną z montażem i ciągłym przenoszeniem HDS +LSS sprzedałem przetwornik do bocznego sonaru.

Na pontonie totalna masakra.Na łodzi fajnie pod warunkiem,że LSS masz zamontowany na stałe.

• 0

Może to co teraz napiszę jest chore,ale właśnie ze względu na niewygodę związaną z montażem i ciągłym przenoszeniem HDS +LSS sprzedałem przetwornik do bocznego sonaru.

Na pontonie totalna masakra.Na łodzi fajnie pod warunkiem,że LSS masz zamontowany na stałe.

nie jest chore, bynajmniej. sam łódki szukam dość intensywnie i gdyby nie to, bocznego nigdy bym sobie nie sprawił. a tak- postanowiłem "zobaczyć" co tam ciekawego pod wodą na zbiorniku, na którym jeszcze pływam. to rozwiązanie na maks rok. 

• 0

Może niedługo wyjdzie HDS Gen 3  będzie wszystko w jednym :), prawdziwy komputer wodny dla maniaków.

Faktycznie, Lowrance prawie już to opanował. Wyszły Lowrance HDS Gen 2 Touch 7, 9, 12 , które mają wbudowany moduł skanowania ale nadal dwa przetworniki. Myślę, że problem tkwi w prawach do patentu który posiada Humminbird. Bo to właśnie Humminbird wymyślił skanowanie boczne a Lowrance jedynie nadąża za liderem....

• 0

Gdzieś widziałem fotki jak to ktoś upchnął ładnie w zwykłym coverze, doszył sobie chyba tylko kieszeń na kable.

Sprytnie to wygląda, jak już się dorobię LSSa to też tak uczynię.

Niestety ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem

Ale myślę że google pomoże bo i ja tam znalazłem link.

• 0

Gdzieś widziałem fotki jak to ktoś upchnął ładnie w zwykłym coverze, doszył sobie chyba tylko kieszeń na kable.

Sprytnie to wygląda, jak już się dorobię LSSa to też tak uczynię.

Niestety ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem

Ale myślę że google pomoże bo i ja tam znalazłem link.

szukałem wcześniej i szukam teraz, jakoś mi się nie udaje :) byłbym zobowiązany za dokładniejszą frazę jaką wklepałeś do przeglądarki. sam też to rozważałem, z zasilaniem nie ma problemu... ale sporo tego do upchania. no i bardziej pasowało by mi doszywanie kieszeni na lss niż kable, także z przyjemnością bym sobie obejrzał taki cover (na polskiej stronie był?).