sloniu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Pochwalę się jeszcze raz... Złowiony wczoraj tuńczyk kawakawa. Jakieś 1.5 - 2 kg a jazdę miałem taką jak ze sporym szczupakiem. Pozdrawiam ciepło Słoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Aaaa. To już jest......Dlaczego ja tak nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Super @popper Pzdr. Kryst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Co super @kryst, jak ryba Norbiego jest <_< . I te klimaty, eeech... A przy okazji, @słoniu, gratuluję wylewnie . To coś z tzw. tunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @popper Twój smiley jest super i kompozycja wiadomości! Pzdr. Kryst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @popper ryba to tuńczyk kawakawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 a mi wygląda na tuńczyka herbataherbata ale fajowe macie rybki tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @Sloniu, zazdraszczam dobrej zabawy. Jak sie patrze na ta rybke, to nie posadzalbym o jakas wyjatkowa walecznosc, ogon ma bardzo maly w stosunku do reszty ciala. Skad sie bierze jej sila?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 bo jak kazdy tunczyk ciagle plywa, nie posiada pecherza plawnego i inaczej by sie utopil (SIC!) dlatego na tunczyki mowia tez rolls royce oceanow, to jedne z najlepiej i najszybciej plywajacych ryb ever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @Pitt dzięki za pomoc. Z tym pęcherzem pławnym to ciekawostka. A tuńczyki faktycznie szybkie są. Trolling za tuńczykiem zaczynam od 9-10 km/h a można i szybciej ale wtedy już woblery nie wyrabiają, trzeba zakładać imitacje głowonogów (squid) albo przynęty o nazwie plugs, które utrzymują się pod powierzchnią nawet przy szybkim trollingu. Najszybsza jest chyba żaglica (sailfish), Z opowiadań (niestety) kolegów wiem że w momencie brania odpływa z maksymalną prędkością coś ok 100 km/h więc 300 - 400 m linki z kołowrotka kończy się baardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 No prosze, nigdy nie interesowalem sie tym tematem, ciekawa sprawa. Jerkbait.pl uczy i bawi Rozumiem, ze nie ma pecherza i dlatego caly czas plywa. Ale skad bierze sie sila u tej rybki skoro ogon cieniutki, a pletwa ogonowa calkiem skromna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Artykul poprosze PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 No prosze, nigdy nie interesowalem sie tym tematem, ciekawa sprawa. Jerkbait.pl uczy i bawi Rozumiem, ze nie ma pecherza i dlatego caly czas plywa. Ale skad bierze sie sila u tej rybki skoro ogon cieniutki, a pletwa ogonowa calkiem skromna?PozdrawiamPewnie z częstotliwości ruchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wędkę dostałem dzis o 9 rano a po godzinie juz ją ochrzciłem. Udało się upolować szczupaka 63cm Jeszcze raz wieelkie dzięki Standerus i Kryst Załączam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 No to gratulacje @integ3r szybko Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @integ3r, gratulacje za C&R, jak juz wspomnialem wczesniej jerkbait.pl uczy i bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi