mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 wstyd sie przyznac ale ten bay game nawet jakis taki ladniejszy od curado jest w sumie jak przystalo na rasowego japończyka hymmmm czyzby zapowiadała się zmiana planow ... tylko nie wiem czy mi to przelozenie 7.0 potrzebne, no ale... chyba decyzja zapadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 -jeśli chodzi o wykonanie - TOP-jest dosyć ciężki. Tu się zgodzę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Mifek, ja tez cierpie z tego powodu. Bay game 7,0, speedmaster 7,0 a tu jak zapytałem o najoptymalnieksze przełożenie na ocean. To usłyszałem od 3,2 do 5,0 max!! to jeśli młynek ma wytrzymac więcej niż sezon. Dotyczy to wszysykich konstrukcji nie tylko dużych zwijarek trolingowych czy slamerów od 7000 w górę.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 chcialbym wrzucic mimochodem w temat, ze im wyzsze przelozenie, tym slabsze przekladnie (z reguly), do tego dochodzi srednica szpulki i jej szerookosc a takte rozstaw korbki, sa kolowrotki z przelozeniem 4:1 i jezeli chodzi o predkosc zwijania linki, zaden revo czy curado 7:1 nie ma szans, Również uważam, że wyższe przełożenie skraca życie techniczne i bardziej obciąża kołowrotek. Zmniejsza konfort zwijaniana przez powiększenie oporów jakie występują na korbce. Dlatego uważam uwagę pitta za słuszną. Natomiast na forum jest powtarzany pogląd, że czym większe przełożenie tym lepiej. Jest nawet kilka preferowanych multików o dużym przełożeniu. Zastanawiam się tylko dlaczego kilku wędkarzy już odpuściło sobie wersje DC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Mifek, ja tez cierpie z tego powodu. Bay game 7,0, speedmaster 7,0 a tu jak zapytałem o najoptymalnieksze przełożenie na ocean. To usłyszałem od 3,2 do 5,0 max!! to jeśli młynek ma wytrzymac więcej niż sezon. Dotyczy to wszysykich konstrukcji nie tylko dużych zwijarek trolingowych czy slamerów od 7000 w górę.. pozd JW ciekawe tylko czy szpulka curado 301 pasuje do baygame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Nie potrafie tak ciąć cytatów, więc odpowiem w punktach @Remku:-Nie mówię że się nie da łowić szybko, tylko że trzeba się strasznie nakręcić-10g przynętą spokojnie się śmignie z chociażby revo czy curado - 3x tańszych-120g już nie używam, bo żal sobie rękę wyrywać. Są duże i lżejsze.max to niecałe 100-fatso14F, mefisto spokojnie daje mu radę @PittNie mówię że się jack zawija o linkę (mam ze 40cm tytanu który jest sztywny) tylko że powstają luzy linki, rownież ze sliderem. p.s.Dostaję masakrycznie dużo powiadomień.... rano 153 powiadomienia o odpowiedzach na forum, mimo że postów mniej niż naście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 z tego co widać to baygame ma sporo płytsza szpulkę od curado 301. Ale... kto wie może pozostałe wymiary sa identyczne. Kup i sprawdź ! !! jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 standek to wylacz sobie subskrypcje watkow przeciez i tak sam sprawdzasz czy coś sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 z tego co widać to baygame ma sporo płytsza szpulkę od curado 301. Ale... kto wie może pozostałe wymiary sa identyczne. Kup i sprawdź ! !! jwz tego co widze to ta szpula ma standardowa glebokosc maszynki typu medium.zobacz sam to cos ok 12lb/ 110 y czy jakos tak bedzie w sam raz w miejsce 201DC (do moich potrzeb) <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Mifek standardowa pojemność, ale szpulka jest bardzo szeroka. Zapytaj Ogawę jak jest wyprofilowany od wewnatrz wodzik. Czy standardowo jak w Curado czy moze tak przemyślnie jak w AR? Jeśli szpula ma takie rozmiary to przy rzutach moze być dziwny efekt tarcia linki przy skrajnych położeniach. Wszak to multi do zabaw w slonym srodowisku powinien pozwolić machnąć daleko..Może pokaż, ze jesteś odważny i kup nowego duzego alphasa 15OL. Mniejszy, lżejszy od 301F, przełożenie tez bardziej normalne.. nic tylko brać... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 jurek ale to daiwa a bay game skurczyk ladny jest... http://www.konky-jp.com/reel/img/baygame_img2.jpghttp://www.konky-jp.com/reel/img/baygame_img3.jpg tylko gdzie on ma hamulec???http://www.konky-jp.com/reel/img/baygame_img4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 tylko gdzie on ma hamulec??? a poco ci hamulec?? Miszczu redaktor nie potrzebuje hamulców.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 tylko gdzie on ma hamulec??? a poco ci hamulec?? Miszczu redaktor nie potrzebuje hamulców.. pozd JW a o ktorym miszczu mowisz.. ja tylko tak z ciekawosci zapytalem :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 sorry kuba, ale bez luzu linki, gliderami, nie da jerkowac ps. ze big bait i salt water nie ida w parze, nigdy nie doczytalem, sorry, moj blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dostaję masakrycznie dużo powiadomień.... rano 153 powiadomienia o odpowiedzach na forum, mimo że postów mniej niż naście Usuń subskrybcję wątków! Profil/Subskrybcje/ i tam gdzieś powinno być porzuć subskrybcję lub coś podobnego. W profilu Preferencje ustaw Wybierz domyślne powiadamianie: na NIE. Daj znać czy pomogło. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 chcialbym wrzucic mimochodem w temat, ze im wyzsze przelozenie, tym slabsze przekladnie (z reguly), do tego dochodzi srednica szpulki i jej szerookosc a takte rozstaw korbki, sa kolowrotki z przelozeniem 4:1 i jezeli chodzi o predkosc zwijania linki, zaden revo czy curado 7:1 nie ma szans, a problem lapania linki przez jacka czy burta mozna rozwiazac odpowiedim przyponem @kryst444, skoro masz male lapki, to zastanow sie jeszcze nad daiwa big bait special witam!tu się zgadzam - mam na myśli żywotność przekładni. wszystko wskazuje na to że ta z wysokim przełożeniem szybciej się zużyje.chciałbym jednak zapytać czy w praktyce ktoś spotkał się z takim objawem powiedzmy w curado? naprawdę jestem ciekaw jak długo taka przekładnia wytrzyma. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 tak jak peresada mowi. mniejsza zywotnosc szybkiej przekladni to fakt w zasadzie niezaprzeczalny.. pytanie ile wynbosi zywotnosc takiego curado 5:1 i takiego 7:1 ... bo teoria teoria... a praktyka praktyka.. to ni sa maszyny ktore sie zajezdza w tydzien czy miesiac... przynajmniej przy naszym cywilym lowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 nowe curado D jest na rynku od wiosny zeszłego roku, chyba za krótko, żeby zajechać na amen takie konstrukcje. Poza wyrzymałością jest jeszcze aspekt komfortu pracy. kręcąc multikiem o przełożeniu 5.0 nie czuć żadnych wybracji, szumów itd, nawet jak na końcu jest spora wirówka czy rapalka DT. Z przełozeniami powyzej 5,8 już tak idealnie nie jest... JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 jak wytrzyma 2-3 sezony to ok. jurek - curado używam wyłącznie do jerków wiec żadnych wibracji nie wyczuwam. młynkiem zwijam tylko luz żyłki. w sumie w moim przypadku przekładnia nie dostaje chyba aż tak po dupie - sam nie wiem. zobaczymy.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 jak wytrzyma 2-3 sezony to ok. jurek - curado używam wyłącznie do jerków wiec żadnych wibracji nie wyczuwam. młynkiem zwijam tylko luz żyłki. w sumie w moim przypadku przekładnia nie dostaje chyba aż tak po dupie - sam nie wiem. zobaczymy.pozdrawiam! z resztą koniec tej gatki szmatki - jadę na ryby pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 a ja na plaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 taaaa a ja popracowac na bay game 301f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 MIfku@ masz rację, że w cywilu nie chodzi o tydzień czy o miesiąc. No chyba, że ktoś używa takiego multika zawodowo na kanałach wokół Szczecina w kółko to może być problem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 chcialbym wrzucic mimochodem w temat, ze im wyzsze przelozenie, tym slabsze przekladnie (z reguly), do tego dochodzi srednica szpulki i jej szerookosc a takte rozstaw korbki, sa kolowrotki z przelozeniem 4:1 i jezeli chodzi o predkosc zwijania linki, zaden revo czy curado 7:1 nie ma szans, a problem lapania linki przez jacka czy burta mozna rozwiazac odpowiedim przyponem @kryst444, skoro masz male lapki, to zastanow sie jeszcze nad daiwa big bait special witam!tu się zgadzam - mam na myśli żywotność przekładni. wszystko wskazuje na to że ta z wysokim przełożeniem szybciej się zużyje.chciałbym jednak zapytać czy w praktyce ktoś spotkał się z takim objawem powiedzmy w curado? naprawdę jestem ciekaw jak długo taka przekładnia wytrzyma. pozdrawiam! Peresada, TAK. Ja się spotkałem z takim czymś. Po 2 latach intensywnego (ale to było na prawdę intensywne używanie) DC7 na boleniach mój chodzi przy nowych multikach jak dziadek. Mówię to całkiem szczerze. Niestety luzy pojawiły się właśnie na mechaniźmie i przekładni. Nadal chodzi wyśmienicie ale wspomniany Dc 201 nie dał się tak łatwo jak DC7. Ten chodzi SUPER pod kaźdym względem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 o prosze a to niespodziewajka.... ale to sie dobrze nawet sklada przynajmniej nie bede chorowal na DC7. choc z drugiej strony w sumie to sie niemal juz wyleczylem z systemu DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi