Bujo Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 .... Nie bedziemy musieli czytac Twoich komentarzy o czyms z czym nie miales doczynienia. Sorry Bujo ale nigdy nie napisałem, ze jakiś kij MB czy inny z JP jest zły. Ja neguję tylko neoficki zachwyt bez podania konkretnych przykładów, co jest niestety częste nie tylko w odniesieniu do kijów z JP.. Ponadto powoływanie sie na Legende elite też nie wiele wnosi bo to taksamo produkt z półki wysokiej..Ja chciałbym się dowiedzieć czy kupujac kijek z JP za takie pieniądze dostaję uzytkowo coś co jest więcej warte niż np. Avid, który jest lekko 2x tańszy.. dalsze prowadzenie dyskusji na ten temat juz chyba niema sensu.... Witam, @ Jerzy, Nie wiem jak ma sie Avid do Daiko bo tym pierwszym nie mialem okazji lapac ale skoro LE jest wyzej od Avida to chyba tak Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 ZEWU gdzieś szperając w sieci natrafiłem na jakiś portal wedkarski gdzie grupa japończyków pokazywała zbubudowane w Japoni wędki na blankach Loomisa IMX i GLX. Założę się, ze japońscy wędkarze, występującyy na DvD nie łowią na inne wedki niż te produkowane na japoński rynek..... Na DvD są i tacy co łowią na st. Croix np. Shinichi Fukae (Popeye ) PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 a to ciekawe. Może robi dla st croix japan dlatego... Pamiętam wywiad z japońskim fotografem. jak wyjęli kamerę to grzecznie przeprosił i odłożył hasselblada i pozwolił sie fotografować z japońską fujiką.. To sie nazywa wspieranie własnego przemysłu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 On jest sponsorowany przez st. Croix. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 REMEK MOZE DASZ NAMIAR GDZIE IDZIE KUPIC MEPHISTO BEZ CZEKANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 REMEK MOZE DASZ NAMIAR GDZIE IDZIE KUPIC MEPHISTO BEZ CZEKANIA Witam, Rozumiem ze w Plat nie ma. Jest taki gosc- nazywa sie Yamada-San. Poszperam w kompie to znajde jego namiary. Znajomi z Tackletour u niego kupuja. Mozna placic Paypalem. Ceny troche nizsze niz w Placie. Skontaktuj sie z makishaf@mac.com Powiedz ze znalazles jego namiary na Tackletour. Na odpowiedz trzeba poczekac ok jednego dnia. Z tego co wiem on daje ok 20% upustu na kazda seryja wedke tyle ze placisz calkowity koszt wysylki ( ok 13000 jenow). Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja neguję tylko neoficki zachwyt bez podania konkretnych przykładów, co jest niestety częste nie tylko w odniesieniu do kijów z JP.. Ponadto powoływanie sie na Legende elite też nie wiele wnosi bo to taksamo produkt z półki wysokiej.. Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja neguję tylko neoficki zachwyt bez podania konkretnych przykładów, co jest niestety częste nie tylko w odniesieniu do kijów z JP.. Ponadto powoływanie sie na Legende elite też nie wiele wnosi bo to taksamo produkt z półki wysokiej.. Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem. Witam, Sytuacje gdzie lowilem okonie i szczuple na jedna wedke sa pojedyncze aczkolwiek sie zdarzaly. Faktem jest ze z Mephisto da sie rzucac 10 gramowa glowka z 3 calowa guma. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem. ja tez łowię szczupaki i okonie jednym kijem...Lamiglasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 to tak mozna... thymallus nie dawno pisal ze bolen i sandacz jednym kijem to .... a tu nagle jeszcze szczupak i okon... kurde jak tak dalej pojdzi eto wystarczy miec za szaja tylko jeden kijek na wszystkie ryby.... ehhhh do czego to wszystko zmierza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Na takiej rzeczce jak Warta w wielkopolsce spokojnie oblecisz bolenie, sandacze, szczupaki i okonie jednym kijem. Ja chodziłem z 17 funciakiem i AR + żyłka 0,22mm. Nic mnie nie ograniczało. Jedynie jak sumek siadł nieproszony to..... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Tak , Remku .. Batson i inne nie zrobił ze mnie lepszego wędkarza . Bo jestem i będę wiecznym początkującym . Choćbym ich stertę przewalił , bedę szukał dalej . I pewnie nie znajdę tego jedynego i ostatecznego . Dobiec do mety za młodu , to zły wybór . I dożywotnie różowe okulary ..Nie egzaltowałbym się , żadnej nowej jakości tu nie widzę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Choćbym ich stertę przewalił , bedę szukał dalej . I pewnie nie znajdę tego jedynego i ostatecznego . To możemy podać sobie rękę - cały czas szukam dalej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem. ja tez łowię szczupaki i okonie jednym kijem...Lamiglasem Małe gumy i duże jerki!!!Nie wiem jakiego masz lamiglasa, ale chciałbym go zobaczyć w akcji z chociażby fatso 14S, a chwilę później z małym kopytem. Bo szczupaki na małe przynęty i okonie to mozna nawet wklejanka do 10g dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 dzsius, chyba zima idzie? ile mozna o tym pisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Jak się nic nie dzieje to o czym pisać??No chyba żeby siedzieć cicho, kurcze nie pomyślałęm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 witam Multik juz mam oczywiscie shimano 201dc plecionka idzie ale kijka nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 A co z nim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 zaden z megabasow w tym roku niedostepny na Plat a moze Remku cos mi doradzisz multik jest plecionka jest weabiki sa a jaki kijek? co sadzisz o Arrival Casting ARC-70X? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 zaden z megabasow w tym roku niedostepny na Plat a moze Remku cos mi doradzisz multik jest plecionka jest weabiki sa a jaki kijek? co sadzisz o Arrival Casting ARC-70X? Please przypomnij o jakie dokładnie zastosowanie tego kijka chodzi: ryby, łódź/brzeg, jezioro/rzeka, przynęty .... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Remku chodzi o brzeg rzeki jeziora ocean cos jak moj mephisto ktorego moge dostac dopiero po nowym roku no i wyrzut od najmiejszego do fasto14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 no i o kijek ktory moge kupic nawet dzisiaj pogoda coraz gorsza a czas ucieka moja mowi zem zwariowal chyba ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Hmmmm ... powiedziałbym Mephisto ale skoro nie ma ... to pomyślę nad czymś ekstra. Z drugiej strony to bardzo ciekawe. Megabass - czy na przeciętne wędki trzeba czekać przez pół roku? OK nie zaczynam do się zacznie ale .... mam dobre wieści pojawiają się nowe wędki ... niesamowite wędki - jednym z przdstawicieli jest nowy Meigeki 12lb -> piękny!!!!! Właśnie oblukałem Spróbuję jutro wrzucić fotkę. Myślę, że będzie o czym myśleć i rodbuilderzy będą mieli nową inspirację. Ja już dzisiaj nie śpię - jest co studiować. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 zmowu megabass ktorego i tak nie dostane w tym roku a chodzi mi raczej o 30lb i do tego zeby bylo dostepne od reki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 moge dostac teMegabass Destroyer F7-77X Randy Blaukat Model, 7'7, Medium Fast, 3/8-2 oz., 14-30 lbs.Destroyer Orochi F6-72DG Destruction 72H, 7'2, Medium Fast, 3/8-3.1/4 oz., 12-30 lbco sadzisz o tym chodzi mi o szczupak bas losos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi