Skocz do zawartości

Megabass F7-74 DG Destruction 74XH jaki multiplekator?

krist444

Rekomendowane odpowiedzi

.... Nie bedziemy musieli czytac Twoich komentarzy o czyms z czym nie miales doczynienia.

Sorry Bujo ale nigdy nie napisałem, ze jakiś kij MB czy inny z JP jest zły.

Ja neguję tylko neoficki zachwyt bez podania konkretnych przykładów, co jest niestety częste nie tylko w odniesieniu do kijów z JP.. Ponadto powoływanie sie na Legende elite też nie wiele wnosi bo to taksamo produkt z półki wysokiej..

Ja chciałbym się dowiedzieć czy kupujac kijek z JP za takie pieniądze dostaję uzytkowo coś co jest więcej warte niż np. Avid, który jest lekko 2x tańszy..

dalsze prowadzenie dyskusji na ten temat juz chyba niema sensu.... :D

Witam,

@ Jerzy,

Nie wiem jak ma sie Avid do Daiko bo tym pierwszym nie mialem okazji lapac ale skoro LE jest wyzej od Avida to chyba tak :D

Pozdrawiam,

Bujo

• Odpowiedzi 270
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

ZEWU gdzieś szperając w sieci natrafiłem na jakiś portal wedkarski gdzie grupa japończyków pokazywała zbubudowane w Japoni wędki na blankach Loomisa IMX i GLX. Założę się, ze japońscy wędkarze, występującyy na DvD nie łowią na inne wedki niż te produkowane na japoński rynek..... :D

Na DvD są i tacy co łowią na st. Croix np. Shinichi Fukae (Popeye :D)

Pozdrawiam

Remek

REMEK MOZE DASZ NAMIAR GDZIE IDZIE KUPIC MEPHISTO BEZ CZEKANIA :mellow:

Witam,

Rozumiem ze w Plat nie ma. Jest taki gosc- nazywa sie Yamada-San. Poszperam w kompie to znajde jego namiary. Znajomi z Tackletour u niego kupuja. Mozna placic Paypalem. Ceny troche nizsze niz w Placie.

Skontaktuj sie z makishaf@mac.com Powiedz ze znalazles jego namiary na Tackletour. Na odpowiedz trzeba poczekac ok jednego dnia. Z tego co wiem on daje ok 20% upustu na kazda seryja wedke tyle ze placisz calkowity koszt wysylki ( ok 13000 jenow).

Pozdrawiam,

Bujo

Ja neguję tylko neoficki zachwyt bez podania konkretnych przykładów, co jest niestety częste nie tylko w odniesieniu do kijów z JP.. Ponadto powoływanie sie na Legende elite też nie wiele wnosi bo to taksamo produkt z półki wysokiej..

Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem.

Przeta podają przykłady, chociażby Bujo, że łowisz okonie i szczupaki, na małe gumy i na duże jerki..... jednym kijem.

Witam,

Sytuacje gdzie lowilem okonie i szczuple na jedna wedke sa pojedyncze aczkolwiek sie zdarzaly. Faktem jest ze z Mephisto da sie rzucac 10 gramowa glowka z 3 calowa guma.

Pozdrawiam,

Bujo

to tak mozna... thymallus nie dawno pisal ze bolen i sandacz jednym kijem to .... a tu nagle jeszcze szczupak i okon... kurde jak tak dalej pojdzi eto wystarczy miec za szaja tylko jeden kijek na wszystkie ryby.... ehhhh do czego to wszystko zmierza... ;)

Tak , Remku .. Batson i inne nie zrobił ze mnie lepszego wędkarza .

Bo jestem i będę wiecznym początkującym . Choćbym ich stertę przewalił , bedę szukał dalej . I pewnie nie znajdę tego jedynego i ostatecznego . Dobiec do mety za młodu , to zły wybór . I dożywotnie różowe okulary ..

Nie egzaltowałbym się , żadnej nowej jakości tu nie widzę ..

:lol: :lol: :lol:

ja tez łowię szczupaki i okonie jednym kijem...Lamiglasem

:lol: :lol:

Małe gumy i duże jerki!!!

Nie wiem jakiego masz lamiglasa, ale chciałbym go zobaczyć w akcji z chociażby fatso 14S, a chwilę później z małym kopytem. Bo szczupaki na małe przynęty i okonie to mozna nawet wklejanka do 10g dłubać.

• 2 tygodnie później...

zaden z megabasow w tym roku niedostepny na Plat :( a moze Remku cos mi doradzisz multik jest plecionka jest weabiki sa a jaki kijek? co sadzisz o Arrival Casting ARC-70X? :angry: :unsure:

Please przypomnij o jakie dokładnie zastosowanie tego kijka chodzi: ryby, łódź/brzeg, jezioro/rzeka, przynęty ....

Pozdrawiam

Remek

Hmmmm ... powiedziałbym Mephisto ale skoro nie ma ... to pomyślę nad czymś ekstra. Z drugiej strony to bardzo ciekawe. Megabass - czy na przeciętne wędki trzeba czekać przez pół roku? OK nie zaczynam do się zacznie ale ....

mam dobre wieści :D pojawiają się nowe wędki ... niesamowite wędki - jednym z przdstawicieli jest nowy Meigeki 12lb -> piękny!!!!! Właśnie oblukałem :D Spróbuję jutro wrzucić fotkę. Myślę, że będzie o czym myśleć i rodbuilderzy będą mieli nową inspirację. Ja już dzisiaj nie śpię :D - jest co studiować.

Pozdrawiam

Remek