zewu Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Avida na ebay nie znalazłem. Drop Shot Loomis'a DSR820C (ponoć 'mint' ) był przed chwilą do zgarnięcia za jakieś 190$ z przesyłką. Shikari powiadasz.... Tak na serio to nie dorosłem ani do tej klasy gotowca, ani tym bardziej do zbrojenia. Łowiłem na troka spinningiem, byronowską wklejanką, ale jak to będzie wyglądało w wersji cast nie mam pojęcia. Uparłem się jednak na tego bocznego troka, a w segmencie ekonomicznym nic nie znalazłem. No, chyba że Team Dragon do 14 g...wygląda na czujny W każdym razie chcę mieć jakiś kij za 2 tygodnie, żeby mi się multik nie zakurzył. Jak w grudniu szybko zetnie wodę to się wścieknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Zewu nie porównuj jakiejś tam wklejanki z porządnie wykonanym kijem. Między wklejankami a avidem 10 lbs jest niewyobrażalna różnica. Ten avid (AC69MLXF) jest do 14g. I ma naprawde mocny dolnik. Przy bocznym troku spisywał się super, ale cieżarek musiał mnieć minimum 10g. Ja dzis raczej stawiałbym na shikari/ATC jesli zależy ci na łowieniu sporo lżejszymi wabikami. Ja mam kijek 10 funtowy o c/w 2-10g i na okonie czy klenie jest to ideał. Spinn Jigi Shikari mają nieco płynniejsze ugiecie niz avidy i mozna też bez problemów rzucać mniejszymi woblerkami czy obrotówkami. Rzuty malymi wabikami są bardziej komfortowe. Ac69MLXF to był kij w zasadzie albo do jigów albo do agresywnego prowadzenie średnich woblerków jak np. tonace gloogi 5-7 cm Hornet 6S. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Fakt, różnica między moją starą wklejanką a avidem jest niewyobrażalna i oburzająca! Moją wklajenką da się łowić w miarę przyjemnie i z powodzeniem ciężarkiem 6 g a Avidkiem nie Shikari (SJ601?)masz zbrojony normalnie czy spirala? Pojawiła się koncepcja zbrojenia P701 z ATCII, ale sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Fakt, różnica między moją starą wklejanką a avidem jest niewyobrażalna i oburzająca! Moją wklajenką da się łowić w miarę przyjemnie i z powodzeniem ciężarkiem 6 g a Avidkiem nie Shikari (SJ601?)masz zbrojony normalnie czy spirala? Pojawiła się koncepcja zbrojenia P701 z ATCII, ale sam nie wiem... Spirala, ja już nie uzbroję lekkiego casta inaczej niz spiralnie. O ile będzie to robił Łukasz Masiak. Nie ma znaczenia czy będzie to blank ATC czy jakiś inny. Miałem w rękach sporo blanków ATC. Te z serii II do lekkiego casta były nieco bardziej spolegliwe niz te z wyższego modułu, ale to normalne. Napewno ATC II to dobry wybór na pierwszy lekki casting. Założe się o wiele, ze bardziej komfortowo, dalej i w trudniejszych warunkach lepiej poradzi sobie niż drop shot St Croix. Te ostatnie do bardzo sztywne kije...Crioxy lubię tak od 17 lbs.. Choć przyznam się,z ę chcę sobie sprawić coś na 5S66LF, lub 5S70LF pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 WitamDzięki Jurku za miłe słowa Grafit standardowy jest lepszy do technik bocznego troka i dropshot . W tych metodach chodzi aby ryba dobrze zassała przynętę a wychodzi to lepiej w niskich modułach. Można też używać cieńszych linek bo blank więcej weźmie na siebie w czasie holu. P701 -poprzez swoją charakterystyke oraz ugięcie extra szczytowe w czasie brania ,informuje nas dokładnie o tym kiedy przyciąć rybę. Świetnie spisuje się też przy wszelkich jjigach i innych okoniowych paskudztwach Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Witam. Odświeżę temat po paru ładnych latach.Jaki multik pod okoniowego casta ? Konkretnie to jeziorowe dłubanie gumkami o wadze łącznie 5-15g. Pomóżcie wybrać coś sensownego powiedzmy do 1000 PLN.Multik będzie zapięty prawdopodobnie do St Croix AVC69MLXF ( 2,05 / 3,5-14g ). Z góry dzięki. Pozdrawiam Edytowane 26 Czerwca 2017 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Choć by cała seria ABU Revo LT ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Choćby Curado, Scorpion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Mówicie, że spokojnie mogę nimi operować tak lekkimi przynętami ? W takim razie trzeba poczytać o tych młynkach i coś wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Multik będzie zapięty prawdopodobnie do St Croix AVC69MLXF ( 2,05 / 3,5-14g )Mam fajniejszy kij do okoniowania, niż ten StC 69MLXF Odezwij się na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Czy seria Abu Revo LT jest dostępna gdzieś w naszych krajowych sklepach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Na giełdzie chyba wisi abu mgx, też fajny pod lekkie łowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Miał ktoś może do czynienia z Daiwą SV 105 HSL ? Panowie sytuacja ma się podobnie gdybym startował z przynętami powiedzmy od 8-10g, czy tu już opcji jest więcej bo tak szczerze mówiąc to zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej będzie zostawić tradycyjny zestaw okoniowy ( korba ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Może pół roku to za mało (bo tyle mam do czynienia z castem) by cokolwiek doradzać, ale kompletowałem sobie podobny zestaw i padło na Curado 101. Od 5 rzuca na spokojnie, nawet przy niezbyt udanych wymachach. Masz nieco większy budżet, a tym samym sporo większy problem związany z wyborem. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Miał ktoś może do czynienia z Daiwą SV 105 HSL ? Panowie sytuacja ma się podobnie gdybym startował z przynętami powiedzmy od 8-10g, czy tu już opcji jest więcej bo tak szczerze mówiąc to zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej będzie zostawić tradycyjny zestaw okoniowy ( korba ).Zdaje się, że to Alphas SV. Jeśli tak to i 3g z niego poleci. Jeśli łowisz poniżej 3g to cieżko będzie CI znaleźć odpowiedni sprzęt do rzucania. Bez obycia się i techniki nie poradzisz sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nie, nie łowię tak lekko. Chodzi mi o młynek, który obsłuży okoniowe przynęty na główkach od 4-5g+guma czyli najlżejsze przynęty bedą łącznie ważyły ok 6-8g. To będą najlżejsze a standardowo myślę, że będzie to jakieś 10g i wzwyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Nie, nie łowię tak lekko. Chodzi mi o młynek, który obsłuży okoniowe przynęty na główkach od 4-5g+guma czyli najlżejsze przynęty bedą łącznie ważyły ok 6-8g. To będą najlżejsze a standardowo myślę, że będzie to jakieś 10g i wzwyż... Spokojnie obsłuży zakres jaki podałeś. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Na giełdzie chyba wisi abu mgx, też fajny pod lekkie łowienie.Polecam abu mgx, używam i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 MGX również miałem Bardzo mi leżał ten młynek. W zasadzie bryła Revo jest dla mojej ręki stworzona. Puściłem go do ludzi ponieważ IVCB był wg mojej oceny zbyt asekuracyjny przez co odległość rzutowa była mocno ograniczona. Mag z SV-ki jest bardziej precyzyjny, bardziej dostępny i jest cichy jeśli to ma znaczenie. Jeśli pieniądze podobne to SV zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Do takiego łowienia styknie Curado 71...przełożenie to już własne widzimisie,do jigowania w zakresie 5-15g uzywam wersji HG 7,2:1.Łatwość opanowania multika,ergonomia i praktyczna bezobsługowosć podczas rzutów,to największe zalety tego modelu.Posiadam również inne multiki obsugujące takie gramatury,lecz to albo tunningowanie strasze modele,albo troszkę inny zakres cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Abu Revo LT7... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Abu Revo LT7... ?To maszynka UL na któręj pewnie mozna zejść na mniej niż 3g...fajny multik,tyle,że trzeba z Japan sciągać.Na ebayu jest kilka sztuk w cenie około 180USD,do tego wysyłka i opłaty celne i pewnie mozna byłoby się zmieścić w 1k złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Spokojnie obsłuży zakres jaki podałeś. potwierdzam:) a z szpulką z alli... od 3-4 gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Widać, że przynęty startujące od ok. 6-8g jest czym obsłużyć. Każdy z wymienionych przez was młynków pewnie dałby radę. Spróbuję chyba pójść w kierunku RevoLT7 z importu. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez kezmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi