Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie przypuszczałem, że będzie mi kiedykolwiek rozpocząć wątek SANDACZE.  ;)  Bo w sumie pojechaliśmy na sumy :lol:

W przerwie w trollingowaniu stanęliśmy na krótki lunch przy trzcinkach. Z nudów postanowiłem rzucić kopytem 6 na sumowym castingu. W pierwszym rzucie coś ściągnęło gumę z główki, a potem się zaczęło :)  Z kuzynem Guza w pół godziny złowiliśmy 7 sandaczy i sumka.

Ten na fotce miał 71 cm.

Sprzęt - Major Craft Arrival 30 lb do 4 oz, Curado 301D i PP 30 lb. Przynęta - stuningowane Kopyto 6 na 10g główce.

Za rok znowu tam będę! Mequinenza wymiata!

post-45603-0-70212400-1367013175_thumb.jpg

• Like 4

Dzięki Panowie,

Popper - plecionki miałem z 70 m, myślałem przed nawinięciem, że na szpuli zostało mi więcej...

Kopyta 6 zżerały bez mrugnięcia, czasami ciężko było je wyczepić długimi szczypcami. Ale żałuję, że nie miałem swojego Blue Rapida, To byłaby jazda ;)

post-45603-0-41903500-1367058649_thumb.jpg

Oj tam oj tam jest kilka miejscówek że można połowić.

Choć mekka opolska (turawa ) i dolnego śląska (mietków choć ten się odnawia) się już skończyła.

A poza granicami naszego kraju Holandia ma duży potencjał sandaczowy a mało kto bierze ten kraj pod uwagę.

• 1 miesiąc temu...

Na rozpoczęcie 80cm i jeszcze jeden 60 centów, oba na łagodnym spadzie, branie na 2m, guma bassassasin na główce 15 i 17gr w kolorze maliny. Na fotkach ten większy (fotki telefonem sorry za jakość)

zan801.jpg

zan802.jpg

• Like 7

Na rozpoczęcie 80cm i jeszcze jeden 60 centów, oba na łagodnym spadzie, branie na 2m, guma bassassasin na główce 15 i 17gr w kolorze maliny. Na fotkach ten większy (fotki telefonem sorry za jakość)

zan801.jpg

zan802.jpg

Jakoby, że byliśmy razem to też coś wrzucę od siebie:) Sorki za fotki ale aparat zostawiliśmy w domu, :(

Rybka cieszy bardzo bo pierwsza na własnoręcznie ukręcony kijek:)

(jak ktoś ma chęć to niech wyciągnie tą fotkę)

post-49519-0-75873300-1370096758_thumb.jpg

Edytowane przez Gadget
  • Like 1