Hipolos Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 To ja jednak mam troszkę szczęścia w życiu, bo moja żona zawozi mnie nawet na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Pozazdrościć jak wymiatacie sandałery .Ja wczoraj 1 30cm, dzisiaj rano 2 maluchy, totalna porażka .Sieniawa umiera . Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Na Wisle lubelskiej dzialacze okregu spustoszyli w kwietniu/maju pewien port, gdzie sandacze mialy gniazda tarlowe.... Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 tylko szkoda że kobiety tego nie mogą pojąć. Ale kobiety są jak sandacze, jednego dnia całkowicie cie olewają, a innego walą z całym impetem w "patyka" i trudno się od nich opędzić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Ale kobiety są jak sandacze, jednego dnia całkowicie cie olewają, a innego walą z całym impetem w "patyka" i trudno się od nich opędzić Jakże piękne i poetyckie porównanie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Moja w takim razie jest szczupakiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nocny psiak (-70centów) ale iście punktualny zameldował się o 1-szej w nocy pierwszego, taki tam prezencik na dzień dziecka Na innym portalu napisaleś, że ryba ma 66 centów (to samo zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) No przecież sam piszesz że było -70cm.Co prawda to nie jest znak mniejszości <, tylko - ale chyba wiadomo co autor miał na.... Edytowane 9 Czerwca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Kobiety nie są tak wybredne co do koloru gumy jak sandacze... Chociaż i tak trzeba je często zmieniać... (kobiety też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Dziś pływałem od 15 do 21 i kiszka , parę okonków. Zmiany gum, prowadzenia różnym stylem nie pomogły. Jedynie co to pocieszyłem oko na ekranie Elite 7 HDI poznawając lepiej zbiornik.Na dniach kolejny wyjazd,sandacze uczą cierpliwości. Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Kajtelek2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Kajtelek, czy ten łuk na szczycie spadu to może być sandacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zaciekawił mnie ten łuk , kiedyś na podobnym widoku dało mi rybę zaraz na kancie do koryta rzeki, ciężko mi powiedzieć co tam stało , obstawiam sandacza ,chyba ze kuzyn okoń z 60cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ładne widoki. U mnie w okolicy to niestety same blaty z nielicznymi zagłębieniami Gratuluję ładnych zanderków Ja w ciągu ostatnich 3 wypadów, mniej więcej od godz. 4 - 10 każdy, wyhaczyłem łącznie 10 sztuk. Ale żeby nie było za pięknie tylko jeden załapał się na forumowe minimum - miał 68 cm, 3 spełniały wymogi regulaminu PZW, a reszta to młodzież mierząca do 40 cm. Jedno co je łączyło to fakt, iż brały bardzo pewnie i agresywnie Zdjęcie mam ale robione przez mojego ojca dla którego obsługa aparatu w telefonie dalej bywa problematyczna, przez co mam obciętą głowę więc nie będę go tu wklejał Wszystkie ryby pływają dalej. Pozdrawiam,dawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 wychodzi na to ze DSI kiepsko 'okresla' ryby - wiele wiecej da sie wyczytac z normalnego stozka 83kHz dobrze rozumuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 wychodzi na to ze DSI kiepsko 'okresla' ryby - wiele wiecej da sie wyczytac z normalnego stozka 83kHz dobrze rozumuje?Jak znajdziesz echo, które "nie pomyli" sandacza z karpiem, koniecznie daj znać. A jak będzie jeszcze pokazywało paski na rybie, kupuję za "każde pieniądze" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Kajtelek, czy ten łuk na szczycie spadu to może być sandacz ? A w tej wodzie nie ma szczupakow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jak znajdziesz echo, które "nie pomyli" sandacza z karpiem, koniecznie daj znać. A jak będzie jeszcze pokazywało paski na rybie, kupuję za "każde pieniądze" blyskotliwe nabicie postu:) chodzi mi roznice w odbiciu echa na 83 a DSI, na DSI ten szczupak badz sandacz nie jest ukazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 A w tej wodzie nie ma szczupakow ?Guzu, ja pytałem czy to "może" być sandacz a nie czy jest to sandacz. Na echo się nie znam, jak z kolegą pływam próbuję je okiełznać. Kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Guzu, ja pytałem czy to "może" być sandacz a nie czy jest to sandacz. Na echo się nie znam, jak z kolegą pływam próbuję je okiełznać. Kto pyta nie błądzi Bez zaczepek. Dla mnie to nie bylo jasne ze to byl sandacz. Dlatego zapytalem czy to nie moze byc szczupak. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 blyskotliwe nabicie postu:) chodzi mi roznice w odbiciu echa na 83 a DSI, na DSI ten szczupak badz sandacz nie jest ukazanyRyba na DSI w tym wypadku jest widoczna ale nie wygląda tak jak na zwykłym echo w postaci luku tylko jako mało czytelna i niewyraźna "kropka"To jedna z wielu różnic między DSI a resztą. DSI nie ma w zamiarze służyć do pokazywania ryb. Ma min. jak najlepiej odwzorować ukształtowanie dna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzięki za rzeczowe wytłumaczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Nie ma problemu, specem nie jestem ale coś tam na echo juz widziałem. Na priva wysłałem CI linka do pokaźnej bazy wiedzych o wszelkiech echo a także właśnie o DSI. Po zapoznaniu się z tym naprawdę wie się więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 ten łuk nad dnem to na 99% ryba pytanie tylko jaka...po obejrzeniu kilkunastu filmow na YT jak sie zachowuja sandacze i sumy to obstawiam na te 2 ryby. Jak kolega pisał echo nie zawsze pokaze rybe bo echo pokazuje ikonke ryby jak ryba plynie i sie przemieszcza a jak stoi to jest taki łuk, gałąz to to nie jest bo do dna nie dochodzi chyba ze sie w toni zawiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Covent ja możesz to ja też poproszę o linka. Z moich kilkuletnich doświadczeń z echem wynika że piękne zapisy są odwrotnie proporcjonalne do osiąganych przez mnie wyników ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Poszło. Echo dobra rzecz ale rozpoznawać ryby z gatunków po łuku to już wyższy level. Choć napewno można odróznić pewne kształty to nigdy nie ma pewności do końca bo to przecież żywe środowisko a ryba w ruchu wygląda inaczej niż w bezruchu. Nie mówiąc już o zakłóceniach ze śmieci etc:) także fakt, że widzisz na echo sandaczowe łuki i za chwile wyjmiesz w tym miejscu nie zawsze jest jednoznaczny bo tak samo mogło być jakbyś rzucał bez echa. Ale za to głebokość, ukształtowanie dna i naturalne przeszkody to jest to do czego echo przydaje się najbardziej. Mówię oczywiście o wodach śródlądowych bo morze to jeszcze inna bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi