Monster Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ale sandał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 robi wrażenie - piękny smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ależ KABANISKO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demensiq Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szkoda ,ze dostało te kabanisko badylem w ciemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 @Demensiq jesteś w błędzie. Ryba czeka na Ciebie w wodzie. Tylko weź ją i złów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szkoda ,ze dostało te kabanisko badylem w ciemie Słowo daje, nie rozumiem takiego podejścia.Wojtek wyraźnie i z naciskiem pisze o uwolnieniu ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ale Kloc!!! Zdjęcie i jakość nawet mi nie przeszkadza. Fantastyczny okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demensiq Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Fajnie by było bo zdjęcie wygląda jak by rzeźnik z zatoki miał sie nim zaraz zająć .Ale jak w wodzie to tylko się cieszyć ....Ja nie mówię lubię zjeść rybę ale jedynie powinno się zabierać jak już ryby w przedziale 55 - 65cm no i rejestr połowów 5 sztuk w miesiącu nie więcej niż 1 dziennie , tylko zbiorniki i jeziora wchodzą w grę ,rzeki powinny być no kill Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Demensiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Demensiq wytłumacz dlaczego rzeki no kill, a jeziora i zbiorniki nie i ten przedział 55-65 cm. dla zabierania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szkoda ,ze dostało te kabanisko badylem w ciemie Zacznij czytać a nie tylko oglądać obrazki Artek wyprzedziłeś mnie z pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demensiq Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Demensiq wytłumacz dlaczego rzeki no kill, a jeziora i zbiorniki nie i ten przedział 55-65 cm. dla zabierania ryb.A jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja nie myślę, poprostu mi wytłumacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demensiq Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Ja nie myślę, poprostu mi wytłumacz.Ja za ciebie myśleć nie zamierzam ale ci to trochę naświetle .. 1.Demensiq wytłumacz dlaczego rzeki no kil ------ A to dlatego bo rybostan naszych rzek jest mizerny i parę lat pauzy dla drapieżnika by dobrze zrobiło (może nie na wszystkich odcinkach i na wszystkich rzekach ale to można doprecyzować),dlatego też bo zarybienia w rzekach są bardzo ubogie w porównaniu do jezior czy zalewów (mowa tu o sandaczu szczupaku okoniu) .Wszystkie odcinki rzek zbiorników i jezior powinny być odchwaszczone od brygad rybackich (to jak wiadomo legalny kłusownik)..To tylko odrobinka spraw które powinny być wprowadzone ... 2.a jeziora i zbiorniki nie i ten przedział 55-65 cm. dla zabierania ryb. ------- A to dlatego bo taką populacje drapieżnikach w przedziale 55-65cm jest bardzo prosto odbudować samymi zarybieniami (bez problemu z hodowli dostajemy do zarybień pewnego zbiornika ryby w przedziale 40-70 cm nie mówiąc o narybku)oraz na zbiornikach ryba się lepiej i szybciej odradza.Dlaczego 55-65 cm ? Wymiar górny powinien być wprowadzony we wszystkich okręgach z dużą presją wędkarską (można przedyskutować 65-80cm w zależności od rybostanu)..No i bardzo ważna kwestia to zabijanie dużych ryb powyżej wymiaru górnego..Jak wiadomo stara samica ma lepszy materiał w postaci ikry ,z takiego wylęgu ryby która ma 20 lat jest świetny materiał dna ,ryby szybciej rosną są zdrowe i wytrzymałe(to coś takiego jak ma się mame 180cm i tate 200 cm uwierz mi ty wtedy 150 mieć nie będziesz )ale to jest tylko moje małe zdanie na ten temat.Wiadomo ilu ludzi tyle opinii ..pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Demensiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laborre Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Piękna mętnooka bestia :-) Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ten argument ze wzrostem "rodziców" to raczej nie trafiony. Z tego co wiem ludzie około 20 rosnąć przestają a ryba z roku na rok jakby większa :-).Ale ok, ważne że cel wypowiedzi Kolegi zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davly Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A też się pochwalę, a co!Taki z brudnej Wisły 94 cm i 8,5kg wagi wraca do ścieków 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 No pięknie Super rybka.Co zagryzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Rewelacja. Za jasnego?!Ja do Wisły się dobiję. Jakiś metr wody za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ups...NIE dobiję.Raz jeszcze wielkie graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davly Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Dzięki . Żółty twister 7cm, na 30g głowie. Z opadu, branie było praktycznie niewidoczne. Wiedziałem, że w tym miejscu jest muł a uderzył jakby upadł na twarde dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Chociaż popatrzę bo mi ostatnio takie nie siadają, ładna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Piękna rybka i do tego z opadu...ehhhhh...gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 No no.. Graty. Marzenie nie jednego... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Śliczny Graty i to wielkie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi