Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

No nic, cieszę się że ryba się podobała. Dodam tylko że bardzo się z niej ucieszyłem bo taki sandacz zawsze był moim marzeniem.

Slavo, rybie może zabrakło tych 2cm do 90, ale był bardzo gruby, oceniałem go na jakieś 7-7,5kg. Osobiście wolę żeby nie miał tych 90, ale był w takiej kondycji niż był dłuższy i chudszy. Centymetry nie mają dla mnie aż takiego znaczenia, sporo ryb w ogóle nie mam zmierzonych.

I na koniec rada, choć pewnie dla niektórych będę nudny, że zanim zabijemy kolejnego sandacza miejmy świadomość, że każdy może dorosnąć do takich rozmiarów.

pozdrawiam

wujek

• Like 7

I na koniec rada, choć pewnie dla niektórych będę nudny, że zanim zabijemy kolejnego sandacza miejmy świadomość, że każdy może dorosnąć do takich rozmiarów.

pozdrawiam

wujek

Super podejście, oby więcej takich, a nasze wody zaczną być zasobniejsze ;) Gratsy smoka!

• Like 2

Slavo, rybie może zabrakło tych 2cm do 90, ale był bardzo gruby, oceniałem go na jakieś 7-7,5kg. Osobiście wolę żeby nie miał tych 90, ale był w takiej kondycji niż był dłuższy i chudszy. Centymetry nie mają dla mnie aż takiego znaczenia, sporo ryb w ogóle nie mam zmierzonych.

pozdrawiam

wujek

Zgadzam się z Tobą, że rybka gruba, a nie długa jest fajniejsza :)  Takie sznurowadła w cm robią wrażenie, ale kondycji to chyba faktycznie mieć nie mogą takiej jak grubasy, hehe. Odwrotnie jak u ludzi.

Celna rada Wujku. Można Cię nazwać "Wujek Dobra Rada" :lol:   Jakby każdy tak postępował było by "rybnie".

Slavo

Trudny listopadowy ZANDI;), złowiony z brzegu na ok 10m głębokości (zbiornik), duży zółty mans z czarnym grzbietem na 20g główce z przyponem do 8kg fluorocarbon, wędka Shimano Yasei Drop-Shot 2014 270cm 7-28g, kołowrotek Shimano Stradic 3000FJ i nanofil 0.17 czerwony (złowiony w PL)

post-49556-0-62372500-1384708810_thumb.jpg

Edytowane przez PILOT
  • Like 1

Rybki złowione na woblera w pobliżu opaski wiślanej.

Jak zaciąłem pierwszego byłem pewny że sumek złożył mi kija w pałąk <Robinson Xenon 20-50 , 3.0 m Pała tylko wklejanka idealny kijek pod woba> i dal dyla w dół jakieś 30-40 m na mocno zakręconym heblu. Zatrzymałem go na prostym kiju i trzymanej szpulce, no i zaczął iść do mnie ale myślałem że wąsik ok 100+ , jak się zaświeciły oczy to się przestraszyłem, miarka pokazuje 78 cm - moja życiówka.

Po jakiś 15 minutach i sesji zdjęciowej , ponawiam rzut w to samo miejsce i znowu strzał jest kolejny ale ten już walczy po Sandaczowemu kopiąc i trzymając się dna jest ciut mniejszy 77 :)

Brania o godz 19:20 i 19:35 :)

Oprócz tego jeden kolega wyjmuje Sandacza 65 cm a drugi Szczupaka 71 też po ciemku :)

Przepiękny wyjazd:)

pozdro

Ł.

post-51827-0-68360000-1384764857_thumb.jpg

post-51827-0-94340900-1384764917_thumb.jpg

• Like 20

Dzieki chłopaki za Gratki :)

Super sandały! Gratuluje. Ja tam nie mam szczęścia do tego miejsca;) haha

trzeba jeździć to szczęście przyjdzie :D

Piękne dwa Zedy pogratulować.

Kurcze nie mam za bardzo z kim się wybierać na wieczorno/nocne połowy a sam trochę się boję zwłaszcza po ostatnich akcjach.

no samemu to nie bardzo na nocną wyprawę , najlepiej ekipą jechać :)