miras1983 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 ..miałem tak niegdyś po niezłym, 3 dniowym maratonie sandaczowym ...o czyli jednak nie jestem jedynym chorym, w ostatniej fazie choroby całe szczęście ,że już końcówka sezonu to się trochę podlecze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Miras, a red tube wcześniej nie zapuszczasz? Hehe niezła beka A co do docinania, nie polecam mi się zdarzało wyrywać przynętę po docięciu. Jedno a mocne, to trzeba sobie wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Hehe niezła beka A co do docinania, nie polecam mi się zdarzało wyrywać przynętę po docięciu. Jedno a mocne, to trzeba sobie wyrobić i tak by spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Kolego @c1esla, czy Twoje sandacze z tego wątku wróciły do wody? Bo chodzą jakieś dziwne słuchy... No.., mamy wszyscy nadzieję, że tak się stało - bo tuż obok, nasi mili koledzy: edukatorzy, lokalni liderzy, tudzież wolnomyśliciele - tak dzielnie prawią o zmianach w mentalności, edukowaniu, a nawet chyba czymś więcej.., i to wszystko może się dokonać bez przymusu żadnego - ot tak....a tu sandacz w piachu utytłany - żywy on, czy martwy? Edytowane 25 Listopada 2013 przez Tomasz K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 i tak by spadł Dokładnie to samo chciałem napisać. Zdarza się, że sandacz jest tylko zaczepiony główką za zęby, pomimo że ma hak w pysku. Docięcie nie może polegać na drugim szarpnięciu kijem na napiętej lince bo wtedy mu wyrwiemy przynętę z pyska. Linkę należy lekko zluzować i wciąć tylko tym luzem. I najważniejsze, docinać tylko wtedy, gdy pierwsze zacięcie mogło być zbyt słabe lub spóźnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 oczywiście ,a jak jest zapięty w nożyczki to co? przy docięciu rozrywasz mu pysk i spada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dlatego należy być zwartym i gotowym do skutecznego zacięcia, dbać o to, by haki były ostre i mieć trochę szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_zander Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 I ja coś ostatnio połowiłem sandacza.Wypad w sobotę, od 9 do 15:30. Jeziorko ok 100ha niedaleko mojego miejsca zamieszkania.W tym czasie padły u mnie 2 sandacze, kolejno 62 i 74cm (zdjęć nie wstawiam- jakość jak z żelaska).Co ciekawe... cała "flota" siedziała na najgłebszym miejscu jeziora, ok 8m, a ja na spokojnie polowałem na 5m. I trafiłem- oprócz 2 złowionych miałem też 2 spady i kilka puknięć. 10 pozostałych łodzi nie miało ani puknięcia (a bynajmniej tak mówili), choć wydaje mi się że trzeba było też szukać metody- na początku łowiłem delikatnym opadem na 10g ( i nie słyszałem aby na tym jeziorze ktoś cięższego opadu próbował- i dobrze bo w większości rybki by dostały w łeb) i nic. Rybki zaczęły dopiero się interesować przy 20g. Wszystko się wyjaśniło, kiedy wyciągnąłem 1 sandacza- cały oblepiony pijawkami.Może i wypad bez rewelacji, ale nie ma się co dziwić- kilka dni temu wędkarze wyciągnęli siatkę 500m długości:/ A inny wypad... mimo że zakończony 3 sandaczykami po 40-45cm to i tak wróciłem w miarę zadowolony- pierwszy raz na Warcie w Poznaniu miałem kontrolę PSR. Szkoda tylko, że Panowie ze straży nawet nie sprawdzili czy mam znaczki wykupione, interesował ich tylko wpis do ich notesika a propo tego, że kogoś skontrolowali.Przykrym trochę też było to, że musiałem ich uświadomić o tym, że mój okręg ma udostępniony ten odcinek wody od PZW Poznań (ja nalezę do Piły)- Panowie nie mięli o tym pojęcia... Jak mają egzekwować prawo nie znając go? Wszystkie ryby wróciły do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Chodziło mi o sytuację o której pisze @miras1983. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 witam byłem wczoraj na rybkach ale niestety bez kontaktu woda skoczyła około 50cm nie wiem czy od tego zależy że nie podeszły pod opaskę czy ich tam po prostu nie było w te noc zmarzłem bo nie wziołem żadnego wspomagacza ale jakoś dałem radę .Startujemy w sobotę w poszukiwaniu nowych miejscówek panowie lepsze będą duże głazy czy mniejsze bo mam dwie opcje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Dzisiaj mały wypad nad zbiornik zaporowy.W rezultacie kilka spinek kilka leszczy i taki oto mój nowy PB.Zgadnijcie ile miał bo wygarbiony był i szeroki ogromnie.Przynęta znana ,główka 15gr wędka niestety okoniowa Inazuma bo sandaczówka w naprawie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 80cm, Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Właśnie na takiego wyglądal a miał niestety 70 cm ale za to mega szeroki był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 @Sebo piękna ryba, nieważne ile miał, ważne że sprawił Ci frajdę. p.s. Też dałbym mu więcej (75) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Piękny Zed Seba - gratulacje! Widzę, że bombardowania dywanowe koryta trwają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Też zawitałem na pewnej zaporówce celem złapania PB i udało się! [/img]Uploaded with ImageShack.us 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Brawo Łukasz! Piękny, zdrowy sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Ale pletwa Gratuluje Zenderów Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Też zawitałem na pewnej zaporówce celem złapania PB i udało się! [/img] Uploaded with ImageShack.us piękny zedzio Gratulację ile miał 75 ? Edytowane 28 Listopada 2013 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Ładne rybki Gratulacje. @Monk na dwie łódki pływa żeby szybciej na miejscówki zapływać. Albo w jednej sprzęt a w drugiej on heheh Gratulacje jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Super zedy, gratulacje! Widać, że na grubasy nie padła zimowa sennica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Też zawitałem na pewnej zaporówce celem złapania PB i udało się! [/img] Uploaded with ImageShack.us Z naszej wody (mam na myśli PL) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Piękne te Sandokany i z naszej wody jak to ujął kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Sebo i Monk,ode mnie wielkie gratulacje !!! Piękne rybki! Sebo, ale pięknie wygarbiony Slavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi