Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Moja opaska nadal mnie lubi , we wtorek poszła mi potężna ryba , wyprostowała kotwicę :(

W sobotę znowu tam zajrzałem , 2 rzut w miejscu gdzie się spodziewałem byczka i jest strzał , hol na skraju wytrzymałości sprzętu i do podbieraka po kilku minutach ledwo wchodzi Sandałek :)

Trzymam go w podbieraku i dzwonie po Marka , który pstryknie kilka fotek :) pomiar wskazuje 94 cm

Robimy piękną sesję i Zed wraca tam skąd wziął , może się jeszcze spotkamy jak będzie miał metr ;)

z2eo.jpg

fehj.jpg

u0tk.jpg

7aeg.jpg

sprzęt:

- robinson xenon spin master 20-50g , 3m, (wklejka)

- ryobi zauber 4000

- plećka stren 0,16

- wobler Tomka Miernika

Edytowane przez c1eśla
  • Like 23

Ładnie Panowie. Ja dzisiaj z kumplem kilka godzin w Pogalewie. Na początku bida, jeden pstryk na Klona od Relaxa na główce 12 g. Potem dwie godziny cisza i w końcu zaczęło się... Wystarczyło zmienić miejsce i prowadzić agresywniej i ciężej. Poszło na 20 g i klasyczny Predator od Manssa chyba dycha. Pięć minu i dwa ok 60, za chwie ciągnie kumpel 50-taka. Kilka rzutów nic nic nic i zmieniamy miejsce. Stajemy dalej, pierwszy rzut, siedzi. coś ładnego dołuje dołuje ale nic nie idzie wtargać go wyżej, w końcu spinka ;-( . Później wracaliśmy i kumpel pstryknął dwa sandaczyki jeszcze w tym miejscu ale też bez szału ok 50-55. Stajemy wyżej, pstryk , zacinam nic... pudło... Rzut rzut i nic. Zmieniam gumę na 3 oczka niżej i bach siedzi ok 45-50. I tyle. Trzeba było już zjeżdzać bo żonom w domach chłopów brakowało. ;-)    PS . Dziwne, że na całym odcinku żadnej duszy.   

Michał @Oleix, Pepa, c1eśla,\

gratulacje. Aż serce rośnie jak widzę te ryby. Coś pięknego.

Pepa,

ile mierzył Twój sandaczyk?\

Prosiłem o 9 z przodui sypnęło potworami :)  Pewnie niedługo jakaś metrówka zapozuje do fotki :)

Ja już usiedzieć na d...ie nie mogę, trzeci tydzień mija bez wędki.... :(

Slavo