Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Przepiekne Sandacze, az mi kopara opadla. Moje najszczersze gratulacje. Ja noca to probowalem tylko latem i na poczatku jesienie ale widze ze dalej warto. U mnie Sandacze wolno lowic do 15.3 wiec pewnie nie raz jeszcze wyskocze. Chyba jak dzisiaj skoncze malowac goscinny to tez wyskocze :lol::lol: Mniej wiecej o jakiej porze u Was staja sie aktywne Zedy? Tuz po zapadnieciu zmroku czyli tak po 17 czy calkiem pozniej?

Zdr

Mniej wiecej o jakiej porze u Was staja sie aktywne Zedy? Tuz po zapadnieciu zmroku czyli tak po 17 czy calkiem pozniej?

Był okres, tak do końca pierwszej dekady listopada, że najlepiej gryzły tuż po zmierzchu. Kilka brań i cisza tak na około 1,5 do 2h. Potem jedno branko i znów przerwa na 1 - 2h. 

A teraz pierwsze pstyki po nastaniu zupełnych ciemności. Ale to może też być powodem, że zmieniliśmy miejscówkę na całkiem nową.

Raczej  dłużej się nie męczę niż do 21.

Edytowane przez pepa73

A mnie malowanie mieszkania czeka na dniach, więc najprawdopodobniej w tym roku jednak nic tutaj nie wkleję, więc moje marzenie się nie spełni...Zobaczymy może w przyszłym roku się uda.

Panowie gratuluję pięknych ryb, a to, że je wypuszczacie - czapki z głów dla Was

W temacie ścian i malowania to ja już mam dość po właśnie co skończonej wyprowadzce ze starego/przeprowadzce na nowe lokum. Ileż to człowiek zgromadził przez 15 lat pomieszkiwania:) I nawet jakaś wędka się znalazła, a inna stara poleciała w kubeł, hihi.

Ale jest też jeden plusik zmiany miejsca zamieszkania: będę miał "pod nosem" dwie piękne rzeki !!!!!!!!

Ciekawe czy małżowina wie, gdzie będę spędzał weekendy...... ;)

Sorki za OT, tak mnie naszło jak Koledzy się tu tłumaczą, że na ryby nie mają czasu.

Slavobeer

Edytowane przez Slavobeer

Słodka kapusto w sosie z piwonii!!!!!!!.............takich psiaków to oj daaaawno nie oglądałem, śliczności. Gratulacje dla wszystkich szczęśliwców bo w sumie w/w psiaki to też szczęśliwcy - pływają sobie dalej i czają się gdzieś tam na nasze wabiki :D

Wczorajszego wieczorka taki jeden z błyszczącymi ślepiami przypakował mi w prototyp wobka (Wasze połowy motywują do roboty konkretnie), no młyn mi zrobił niesamowity i....spadł;  to ja jak nigdy komplet pomocy naukowych, czytaj podbierak i aparat, a ten zbój nie dał się sfocić, ale przynajmniej cieplej mi się zrobiło ;)

Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów

Witam. Panowie zdradzicie jakie gumki najchętniej zagryzają te klocki. Chodzi mi o firmę, model, kolor i rozmiar. Od niedawna uczę się łowić sandacze, dlatego każde info. się przyda. Pozdrawiam i gratuluję :)

Poszukaj na forum a mówię Ci , że zimy Ci nie starczy żeby wszystko ogarnąć. Pierwszy z brzegu :

http://jerkbait.pl/topic/23002-wasze-ulubione-i-skuteczne-przyn%C4%99ty-i-patenty-na-sandacza/

• Like 1

Witam wczorajszy połów był udany złowiłem ładnego sandacza  88 cm na woblera Tomka  Miernika rybka w pełni dobrej kądycij wróciła do wody  niestety miałem  branie za 20mi ale  zieb@@@@@  zamyśliłem się co mogę powiedzieć o przynęcie  to jest łowna  mogę tylko polecić  . sory za fotki ale  byłem sam i takie wyszły inne będą lepsze  pozdrawiam łowców 

post-55624-0-98413300-1386250117_thumb.jpg

Edytowane przez lukomat
Fotka niezgodna z regulaminem.
  • Like 3

No Japa przyszalałeś. Piękna zimowa ryba. I grubas jak trzeba. Ja tam twierdzę, że zimny wiślany piach nie zaszkodził jeszcze żadnej wiślanej rybie, a wypuszczona ryba na piachu jest sto razy lepsza niż wychuchana, prezentowana na rękach a potem walnięta w pałę. Dla mnie proste. Gratuluję ryby a przede wszystkim wypuszczenia jej. Dla mnie wielki gest. Mało kogo stać na takie zachowanie.

• Like 1

Witam wczorajszy połów był udany złowiłem ładnego sandacza  88 cm na woblera Tomka  Miernika rybka w pełni dobrej kądycij wróciła do wody  niestety miałem  branie za 20mi ale  zieb@@@@@  zamyśliłem się co mogę powiedzieć o przynęcie  to jest łowna  mogę tylko polecić  . sory za fotki ale  byłem sam i takie wyszły inne będą lepsze  pozdrawiam łowców 

Piękny tygrysek

Arku, co do woblera, to ta seria powstała z myślą o trollingowej morskiej troci. Jak się okazało zaadoptował się ten model do łowienia min. nocnych sandaczy. 88cm sandał kol. Japa i 94cm kol. Cieśli zjadły tą samą wielkość 7-7,5cm zależnie jak mi się strugnie. Są też 9  i 11cm. Akcja migotliwa plus ixowanie. Głębokość schodzenia od 1m do 1,5m. Co ważne każdy model z tej serii testowany jest pod 2szt Gamakatsu #4, co jest minimum do udźwignięcia poważnej ryby. Ciągle pracuję nad nowymi akcjami na opatrzone już ryby :-)