japa Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) szkoda że usóneli fotki prawdopodobnie będę w sobote testował nowego woblera Tomka Miernika licze na jakiś wynik ,a jak będzie to zobaczymy , myślę że pogoda pozwoli chociaż parę godzin .po wędkować Edytowane 5 Grudnia 2013 przez japa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 MarcinJakie tam kotwice miałeś na tym wobku?Jedna nóżka jest ułamana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 wildriver kotwice miałem ok tylko tak wyglądają słyszałem że kotwice kamatsu są nawet dobre możesz coś powiedzieć na temat tych kotwic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokorok Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam,Wczoraj strasznie wiało i sypało sniegiem ale zedom to nie przeszkadzalo wspolpracowac.Rybka zlowiona na daiwe exeller 2.70 10-40g, penn af4000, power pro 20lb i rapale super shad rap na koncu.Mimo ubytku w ogonie rybka dziarsko wrocila do wody:)pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 To co Ty jej-tej biednej rybce z ogonem zrobiłeś??? Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokorok Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja nic:) natural tuning 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Fantastyczne ryby zawitały w wątku. Gratulacje dla wszystkich.Przy nich mój wczorajszy to szczeniak (68cm), ale i tak wrzucę portrecik przed powrotem w nurty królowej: Po pierwsze mało sandaczy łowię to i taki zwierz mnie cieszy. Po drugie wreszcie trafiło mi się coś lepszego na ukleję RH 10cm, bo to ona była sprawcą całego zamieszania. Branie lux. Nie jakieś tam pstryk, tylko jebudup w wolnym opadzie. A zaciąty tak głęboko, że ledwo dostałem do kotwiczki szczypcami. Dobrze, że zadziory przygięte i zostawione takie mikro, więc nie było problemu. Miał być spacerek w miejscu gdzie dawno nie byłem, a celem miał być kleń. No ale jakoś szybko mi przeszło. Po paru rzutach wobkiem, przyszła myśl, że może by tak bolek. Gruba jak na moje okolice woda (tak ze 2,5m, przy podstawie opaski do max 3), trochę wolniejsza niż w okolicy, białoryb, więc czemu nie. No i trochę też dlatego, że w pudełku oprócz paru wobków były też uklejki. Przynęta żadne odkrycie, ale kupiłem toto dopiero w tym roku. Trochę popróbowałem. Nawet parę sandaczyków i szczupaczek się trafił. Muszę przyznać, że mi się co najmniej podoba. W przyszłym roku będzie u mnie wychodzić nad wodę w pierwszym składzie, że tak trochę po piłkarsku zaciągnę. Faktycznie trzeba się nauczyć jej, jej prowadzenia i łowić świadomie. Sama przynęta wiele nie powalczy. Ale coś w sobie ma. Dość przynętowych achów . Może jutro uda się wyskoczyć na powtórkę. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez tadekb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 graty za sandacza nie szkodzi że jest mniejszy pamiętaj tam gdzie małe są i duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Gratuluję wszystkim pięknych rybek! Też by się chciało takiego smoka zapiąć jeszcze w tym roku. Raz niedawno nawet chyba miałem życiówę, ale spięła się po paru minutach....Przy okazji mam pytanko. Po paru ładnych latach łowienia sandaczy w zaporówkach przeniosłem się nad środkową Odrę. O ile ze złowieniem sandacza w dzień na gumy nie mam wielkich problemów, o tyle pomimo wielu prób nie udaje mi się złowić sandałka po ciemku - próbuję i na gumy jigując i na woblery. Dodam, że nie łowię na opaskach, bo na moich miejscówkach sa tylko główki. Jak się ustawiać w nocy? Gdzie rzucać? Dajcie chociaż punkt zaczepienia:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) No i udało się na powtórkę wyskoczyć Póki co progres, bo 70cm. Trochę wiało, plecionka marzła więc trzeba było wrócić do żyłki. Choć jak się ogląda, jakie zimowe armagedony wcale nie tak daleko, to i tak można się w Krakowie cieszyć, że jakoś bez kataklizmów. Trochę przypruszyło i tyle. Sprzęt ten sam z tą różnicą, że tym razem moczyła sie uklejka 12cm. Kaliber może i dobry, ale trochę za ciężka jak na tą wodę i żyłkę 0.20, ale na wietrze nie szło lżej. Tym razem branie delikatne. A było jeszcze jedno ( w ciągu 3 godz.). Edytowane 7 Grudnia 2013 przez tadekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ciężko bywa nad naszymi wodami, ale czasem Księżniczka Odra podzieli się swoimi skarbami.... Pozdrówka!Kamil 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 e no ładny, poznałem tą kępe trawy...złapie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ładny Zenderek GratulujeKolejny raz Odra jest lepsza od Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Oj chyba jednak Wisla byla lepsza, przynajmniej jakosciowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Gratulacje Kamil raz jeszcze! Nalezało sie za te zarwane noce w wakacje;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Kamil gratulacje fajna ryba królowa naszych rzek w moich okolicach nie daje takich rybjeszcze raz graty , nie mogę się na patrzeć na te rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz7 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Piękny jutro też lecą nad"księżniczkę" Zobaczymy czy czymś obdarzy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ale śliczności z wody na sesję wychodzą! Widać, że masz chody u księżniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Gratulacje Kamil ładny Zedzik Ja ostatnio 4 wypady bez brania Sandacza , za to wczoraj dostałem Wąsa ok 125cm , kurcze hol iście Sandaczowy ale cały czas dno po cichu liczyłem na trzycyfrowego Zandera , a tu Sumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ciężko bywa nad naszymi wodami, ale czasem Księżniczka Odra podzieli się swoimi skarbami.... Pozdrówka!Kamil e no ładny, poznałem tą kępe trawy...złapie go Ja tez poznałem te drzewa za tobą też go złapię. Kiedyś tam biwakowalem kilka razy (jak jeszcze jemioła ich nie zjadła) ,dawały przyjemny cień latem.ładny,pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ciężko bywa nad naszymi wodami, ale czasem Księżniczka Odra podzieli się swoimi skarbami.... Pozdrówka!Kamil Kamil,piękne sandaczysko. Gratulacje !!! Cieszą takie fotki odrzańskich smoków Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 no super rybka, była chwila ciszy w wątku ale pomyślałem, że zdjęcia psiaków obrabiacie no i niewiele się pomyliłem, brawo Kamil, przynajmniej na fotkach pooglądam ryby bo u mnie posucha totalna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) witam w czorajszy połów był nawet owocny nie był to jakieś okazy ale coś tam się złowiło dwa sandacze 64 a drugi niestety nie było szans na fotkę podczas podbierania w padłem w poślizg na błotku musiałem się ratować albo sandacz albo ja miał ok 70 plus również miałem przyłów nawinął się bóbr wyjechał z hebla ze 20 metrów bez przystanku myślałem że szpula się zapali adrenalina skoczyła 100 / niesamowite przeżycie pozdrawiam japa Edytowane 15 Grudnia 2014 przez pitt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wobler 14cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 wobler 11 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi