Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zepsuł mi się kołowrotek  niby porządny  DAJWA CALDIA  ale pochodził dwa miesiące  ? OBIAWY  słychać tryby szum ciężko chodził  czasem przechodziło ale wracało  kołowrotek nie widział piachu ani wody dbany był 

panowie jaki kupić żeby  po chodził  tak do 700 zł  /800 zł bo ja bardzo nie wiem  dzięki za pomoc   JAPA  :)

Jak to DAJWA to może dlatego już nie działa :D

• Like 1

Niedawno stwierdziłem-sandacz to ryba stworzona do łowienia w nocy na woblery :) Gumowanie też jest fajne,ale w tym roku przekonałem się,jak potrafi walczyć sandacz zacięty w nocy na płytkiej wodzie :blink: SZOK!Nie spodziewałem się,z jaką siłą i dynamiką potrafi zrobić odjazd,jakie potrafi zrobić "spustoszenie"-jak to jeden ziomek gada :D Polecam wszystkim tego spróbować,bo warto!

• Like 1

Niedawno stwierdziłem-sandacz to ryba stworzona do łowienia w nocy na woblery :) Gumowanie też jest fajne,ale w tym roku przekonałem się,jak potrafi walczyć sandacz zacięty w nocy na płytkiej wodzie :blink: SZOK!Nie spodziewałem się,z jaką siłą i dynamiką potrafi zrobić odjazd,jakie potrafi zrobić "spustoszenie"-jak to jeden ziomek gada :D Polecam wszystkim tego spróbować,bo warto!

Zgadzam się z Tobą w 100%, tylko gdzie ja te sandacze znajdę? U nas na podlasiu sandacze wychodzą żerować w zasięg woblera bardzo rzadko. To efekt doboru naturalnego. Do rozrodu przystępują ryby, które nie lubią opuszczać dołków... a najliczniejsze stadko to sześć szt. 

wildriver -  zazdroszcze że Wam się chce tak w nocy po tych krzakach i kaminiach śmigać jak kozica górska :)

Niestety ale słowo spustoszenie bardziej pasuje :) jako określenie iż nieprawdopodobne jest jakie wędkarze potrafią zrobić "spustoszenie" ;)...

Mało czasu Wam zostało ale nocki ciepłe to coś by się zadziało ;)

pozdro

Edytowane przez KwaQ