Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

gratulki wszystkim za ładne okazy! Co prawda trochę za wcześnie na naszej Wisełce na zandery ale spadek temperatury z wtorku na środe widocznie spasował perłookim pasiakom i kilka udało się wydoić.

To największy okaz z owej nocki - nie mierzony i szybko po fotce wypuszczony

Uploaded with ImageShack.us

złapany standardowo na leviathana przy baaardzo wolnym wachlowaniu

Piekny smok, gratuluje

Gratulacje WSZYSTKIM łowcom.

Ja niestety mam fatum sandaczowe . W tamtym roku przerzuciłem się tylko najpierw na spining i łowiłem kogutami i gumami a w tym roku casting i w sumie przez 2 lata prawie nic - 2,3 niewymiarki  :(

Do ubiegłego roku łowiąc na martwą rybę , filet , owszem , wyniki były . Ale spining i casting na razie to totalna porażka .

Nastawiam się w 99% tylko na sandacza .

W końcu nauczę się go łowić ........................chociaż jak patrzę na wyniki tych co są "specjalistami sandaczowymi" na mojej wodzie to widzę że także ciągle i niezmiennie spływają o przysłowiowym kiju . Sam nie wiem co o tym sądzić ? Totalna studnia . Mówią ( łowcy sandaczowi na Przeczycach) że sami nawet podbić nie mają .

Totalny brak ryby ??????????

gratulki wszystkim za ładne okazy! Co prawda trochę za wcześnie na naszej Wisełce na zandery ale spadek temperatury z wtorku na środe widocznie spasował perłookim pasiakom i kilka udało się wydoić.

To największy okaz z owej nocki - nie mierzony i szybko po fotce wypuszczony

Uploaded with ImageShack.us

złapany standardowo na leviathana przy baaardzo wolnym wachlowaniu

Możesz coś więcej napisać na temat techniki prowadzenia tej przynęty i w jakich miejscówkach się sprawdza ??? pzdr.

Możesz coś więcej napisać na temat techniki prowadzenia tej przynęty i w jakich miejscówkach się sprawdza ??? pzdr.

Co Ci mogę napisać... łowie przeważnie na mojej Krakowskiej Wiśle. Mam sprawdzone miejsca gdzie koryta obcykane na tip-top. Prowadzenie leviathana nie jest trudne jeśli znasz wodę. A w skrócie: polecam wachlarz z prowadzeniem woba tuż przy gruncie z zachowaniem migotliwej pracy . Kamieniste dno gdzie głębokość nie przekracza 2-3 metrów. Prowadzenie w głębokiej rynnie tylko z nurtem... nad resztą popracujcie sami. Mogę doradzić tylko że przy bobrowaniu dna tym wobiem przydaje sie szybki, sztywny kij. Dla mnie ma to duże znaczenie przy odróżnieniu brania od zaczepu czy uderzenia o kamień. Wg mnie efektowność duża, ale wadą jest to że, często trzeba ostrzyć/wymieniać kotwy co bywa uciążliwe. Mimo to warto... pomogłem niewiele ale jak co to poradzę jeszcze w miarę możliwości...

Kamyk - jak co to wal na priva i zorganizujemy ustawkę ;)

Edytowane przez maek7

wracam sobie z urlopu, zaglądam na forum a tu takie rybska :o , a Maek7 szokujesz tymi fotami....coś pięknego, widząc miniatury myślałem że to głowacica, a tu taki pies gigant....wielkie gratulacje dla wszystkich szczęściarzy, u mnie niestety kolejny jakiś nieudany za bardzo rok, ale......może jesień przyniesie jakąś fotkę do wrzucenia

Witam

Kilka fotek z zeszłego czwartku.

post-48785-0-68371600-1376681335_thumb.jpg post-48785-0-42570600-1376681383_thumb.jpg

post-48785-0-27321100-1376681419_thumb.jpg post-48785-0-41865500-1376681456_thumb.jpg

Zameldowało się kilka ryb wstawiam fotki najfajniejszych czterech.

Przedział 94-97cm.

Łowisko zbiornik zaporowy,godzina 5,30 -8,30

Sprzętowo MHX  2,13 15 lb kręciołek stella 4000,plećka 0,15.

Kolega Paweł

Batson do 28g 2,40 kołowrotek 2500 plećka 0,19.

Przynęta kopyto relax 7 cm.

• Like 16