Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj była powtórka z rozrywki. UWAGA! będę podnosił ciśnienie :D

Snadacze brały himerycznie, nie było ostrego żerowania tak jak ostatnim razem, jednak cały dzień w dobrym miejscu i uporczywe dłubanie zaowocowało niezłym wynikiem.

Ja miałem 72 sztuki, kolega, który był ze mną 31 także 103 sztuki na jedną łódź!

Na ten miesiąc sandaczy mam dosyć.

Zgłaszam to modowi, dostaniesz banana i skończysz takie rzeczy wypisywać, byś się wstydził :angry:.

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 1

...

Na ten miesiąc sandaczy mam dosyć.

No tak - przy takich ilościach to łowienie sandaczy nudzi się tak jak łowienie uklejek  :) Żadna frajda.

Nie ma to jak trudne wody Odry - cały dzień chodzić i szukać kilku brań - to trzeba mieć hart, nerwy, refleks nieuśpiony, wytrwałość, pudełka pełne gum (więcej zerwanych gum niż brań to norma)  i całą listę innych przymiotów, :wacko:

P.S. Gratki, aż dziw jak rybne mogą być dobrze zadbane łowiska.

Edytowane przez analityk

THX :) Rapala flat rap.Dzisiaj w innym miejscu miałem piękną akcję,sandacz,taki na oko 65+,wyszedł mi do trzymanego pod kijem wobka(widziałem go całego,fajny zielonkawo-siny w świetle księżyca),kiedy tylko leciutko ruszyłem wobkiem,zaatakował!Walił łbem,bryzgi wody...niestety spadł :) nawet nie zaciąłem :P

Drugi już klasycznie z tym pięknym pstrykiem w wędę ^_^ 62,ale walczył jak 72 :lol: jechał z hamulca w silnym nurcie az miło :rolleyes: Chwilę wcześniej miałem na kiju grubego bolka,skubaniec spadł,przewałki na wierzchu całym cielskiem :unsure: no jak mnie wnerwił <_< Juz trzeci duży w tym sezonie tak samo mi poszedł,jakis nie fart :mellow:

To i ja coś wrzuce od Siebie :) Spieniony smoczek z tegorocznego urlopu.Personal record. Jakość zdjęcia wiadoma (telefon)  :angry: No i ta mina :P

801u.jpg

A tu od pyszczak. trochę jak Dorsz tu wygląda. Szkoda że nie widać kogucika tak mocno go chwycił.

6pvi.jpg

Edytowane przez puszek7
  • Like 1

Używam takiego:

http://www.szczupak.pl/produkt,4889

Na Spójni zapłaciłem sto parę PLN. Podbieram wszystko jak leci, rybę przetrzymuję za burtą, wyczepiam w wodzie. Jak ma pozować podnoszę w siatce, na kolana i fota, a jak nie - to do wody.

Wady: obręcz się nie składa, jest duży i gumowy.

Zalety: obręcz się nie składa (to się nie ma co zepsuć), jest duży (to łatwo podebrać nawet metrową rybę) i gumowy (nie kaleczy, nie wplątują się kotwice).

• Like 2