Skocz do zawartości

Sandacze 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

ruszaja się panowie zanderki nad oderką :D  :D  :D

dziś 2 ryby wyjęte w tym taki koło 70 ;)  i jeden skrócik do tego spad podczas holu i pare pustych strzałów . Jest coraz lepej jeszcze tylko przymrozki jakieś by się przydały  :P  sprzętowo TD 10/28g Shimano ELF 4000 PP 14 ILBS na szybkim opadzie brania zarówno w samym warkoczu jak i na spokojnej wodzie  ;)

post-46827-0-43149500-1383239271_thumb.jpg

• Like 1

Mam nadzieje ze na Wisle tez beda mialy apetyt :)

Gratuluje Zenderka

Witam, u mnie nad Wisłą sandacze dobrze ze mną współpracują. Na każde wyjście nad rzekę z wody wyjeżdża po kilka sztuk, choć rozmiarowo to tak między 50-65cm. Większość lowiona tylko w obrębie 2 główek poniżej sporej łachy gdzie głębokość dochodzi do 7 metrów. Ewidentnie mieszka tam też kilka większych ryb z wąsami, ale jak do tej pory żaden się nie pomylił...

Na Odrze zanderki juz od miesiaca sa ruchome ;) przynajmniej tej dolnoslaskiej... :)

arti ja okupuje głównie odre w okolicy Zielonej Góry i tym roku coś nam sie zedki spóźniły może przez te ciepłe dni nie wiem  :)  jak już dziubały to fakt ale w nocy dzienne łowienie bez efektów większych  :P  w końcu przyszły chłodniejsze noce i poczuły chyba w ogonach że idzie powolutku zima i trzeba mase zrobic  :P

Kolego Kostek a gdzie mniej więcej jedziesz na sandacza bo ja w tym roku zacząłem i znalazłem jedynie 2 główki w cigacicach ale tylko małe biorą :/ 7 sztuk zlowionych na początku października a teraz długo cisza jedynie szczupaki na tych główkach zlowilem tydzień temu... Pozdrawiam :)

Kolego Kostek a gdzie mniej więcej jedziesz na sandacza bo ja w tym roku zacząłem i znalazłem jedynie 2 główki w cigacicach ale tylko małe biorą :/ 7 sztuk zlowionych na początku października a teraz długo cisza jedynie szczupaki na tych główkach zlowilem tydzień temu... Pozdrawiam :)

Niech będzie pochwalony Wasza emisjo. :D

Edytowane przez Artek
  • Like 2

Arek a od której rzeki strony ty jeździsz od samej zielonej czy od wiosek ? :P ja dużo pracy w tamtym roku poświęciłem na badanie wody przynęt i wyczekiwaniu na sandaczowe żarcie :P dokładnie ci nie podam gdzie ale ogolnie mogę ci pomoc w szukaniu ;) wiem że to wiele razy było pisane i nie uważam się brań boże za specjaliste od łowienia sandaczy bo dużo pracy przede mna. A więc początek jesieni to głownie główki z dołkami do 3 m najlepiej kamieniste im niższa temperatura tym większych dołów szukam a podsztawa to ciche zachowanie na miejscówce bo sandacze nie koniecznie musza stać daleko od brzegu ... Najlepiej jak najwięcej być nad woda i szukac, kombinowac a efekty same przyjdą. Im więcej czasu przynęta bedzie w wodzie a nie poza nią tym większa szansa na rybe życia :P

Pozdrawiam i połamania na rybach

Kostek 

Ja od strony portu zazwyczaj jestem. Próbowałem w pomorsku ale tam to zupełnie zagubiony jestem bo główki zostały przebudowane a raczej wał na dość sporym kawałku i zazwyczaj wieje jak cholera. Dzisiaj może pojadę pod wieczór na port spróbować bo dotychczas tam najlepsze wyniki mmiałem :)

Z To

Ja od strony portu zazwyczaj jestem. Próbowałem w pomorsku ale tam to zupełnie zagubiony jestem bo główki zostały przebudowane a raczej wał na dość sporym kawałku i zazwyczaj wieje jak cholera. Dzisiaj może pojadę pod wieczór na port spróbować bo dotychczas tam najlepsze wyniki mmiałem :)

Z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze lapiesz je na tarlisku przy porcie, takze kolego powiem Ci ze to nie etyczne.