Mdah Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 WitajcieZastanawiam się nad ww. kołowrotkiem i znalazłem stellę 3000 SR (FB) która ma identyczne parametry-waga, przełożenie jak 4000(tak podaje sprzedający). Gdzie indziej natknąłem się na 3000, która waży o kilkadziesiąt gram mniej niż 4000, i ma wyższe przełożenie.Zastanawia mnie czy sprzedający popełnił błąd, czy jest 3000 wielkości 4000, tylko z mniejszą szpulą-tak było kiedyś z twin powerami XTR.Napiszcie o co w tym chodzi.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 WitamNie jestem specjalistą w kolowrotkach z USA, ale wydaje mi się, że pies jest pogrzebany w czym innym. Mianowicie, patrząc na stellki w Japonii są dwie wielkości 3000 !? Wielkość 3000 jest kręciołem większym od 2500 a mniejszym od 4000 Ten typ waży właśnie dużo więcej od 2500. Natomiast druga wersja to wersja C3000, która waży podobnie jak 2500 i gabartytowo podobna. Akurat pech chciał, że nie miałem dwóch naraz modeli w ręce, to bym był pewien, Przypuszczam, że wersje C3000 posiada albo korpus od 2500 a rotor od 3000 albo , że wersja C3000 to 2500 z głębszą szpulą. Najlepiej by było jakby ktoś rozwiał moje wątpliowości. Bo różnica w wadze jest spora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Witaj, od jakiegoś czsu posiadam Stellkę 3000FB...z tego co mi wiadomo a mogę się mylić , to jest to mieszanka rozmiaru 2500 ( bebechy) i 4000 ( nie jestem pewny czy rotor, ale podkładki sprzęgła o wytrzymałości jak w 4000). Krótko mówiąc, ot taka hybryda dwóch rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi