Skocz do zawartości

Rónica między stellą 4000 fb, a 3000 fb (SR)

Mdah

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Zastanawiam się nad ww. kołowrotkiem i znalazłem stellę 3000 SR (FB) która ma identyczne parametry-waga, przełożenie jak 4000(tak podaje sprzedający). Gdzie indziej natknąłem się na 3000, która waży o kilkadziesiąt gram mniej niż 4000, i ma wyższe przełożenie.

Zastanawia mnie czy sprzedający popełnił błąd, czy jest 3000 wielkości 4000, tylko z mniejszą szpulą-tak było kiedyś z twin powerami XTR.

Napiszcie o co w tym chodzi.

Pzdr

Witam

Nie jestem specjalistą w kolowrotkach z USA, ale wydaje mi się, że pies jest pogrzebany w czym innym. Mianowicie, patrząc na stellki w Japonii są dwie wielkości 3000 !? Wielkość 3000 jest kręciołem większym od 2500 a mniejszym od 4000 Ten typ waży właśnie dużo więcej od 2500. Natomiast druga wersja to wersja C3000, która waży podobnie jak 2500 i gabartytowo podobna. Akurat pech chciał, że nie miałem dwóch naraz modeli w ręce, to bym był pewien, Przypuszczam, że wersje C3000 posiada albo korpus od 2500 a rotor od 3000 albo , że wersja C3000 to 2500 z głębszą szpulą. Najlepiej by było jakby ktoś rozwiał moje wątpliowości. Bo różnica w wadze jest spora. Pozdrawiam

Witaj, od jakiegoś czsu posiadam Stellkę 3000FB...z tego co mi wiadomo a mogę się mylić ;) , to jest to mieszanka rozmiaru 2500 ( bebechy) i 4000 ( nie jestem pewny czy rotor, ale podkładki sprzęgła o wytrzymałości jak w 4000). Krótko mówiąc, ot taka hybryda dwóch rozmiarów ;)