kardi Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam Szanownych Kolegów!Proszę o uwagi dotyczące tego wędziska ,szczególnie modelu 6,6 stopy.Poszukuję krótkiego wędziska 3 lub 4 częściowego i to jest jedna z możliwych propozycji.Malutkie rzeczki kuszą,a mój kijek 7,6 stopy wielokrotnie chwytałem w czasie rzutu 20 cm powyżej rękojeści.Tak więc....trzeba krócej pozdrawiam-Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Machałem tym na sucho w Krakowie, fajny tylko technika wymachów wymaga przestawienia się na spowolnienie przez duże "S". Ładnie wykonany, pracuje całe przed ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Faktycznie Andrzeju ładnie wykonany,lekki,pięknie się ugina i......przypomina dawne czasy,Pierwsze próby na trawniku zachęcające-linka dt 4 f leci względnie daleko,przy niewielkim moim wkładzie .Ten króciak(ostatnio na takie mnie napadło) będzie niedługo wypróbowany nad strumieniem mojej młodosci.To pierwsze wędzisko Vision ,które posiadam,ale na razie jestem mile,bardzo mile zaskoczony A może dlatego,że dostałem rabat? Jakie są Wasze doświadczenia z nowoczesnymi wędziskami z włókna szklanego?Pozdrawiam-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Bardzo dobre- w skrócie A bardziej poważnie to są bardzo specjalistyczne wędki, doskonale nadające na małe zarośnięte ciurki w których trzeba wykonywać rzuty nie opisane w żadnym podręczniku a ideałem by było puszczanie rolki spod wody . Mimo swojej pozornej delikatności doskonale radzą sobie z większymi mieszkańcami tychże cieków i powodują że rzeczka uważana za nie muchową staje się nagle prawie w pełni do obłowienia muchą, używam dwóch takich kijów:Seeker e-glass 7" AFTM 4 (seryjny blank)do mokrych,- intermedium full clear (w wiekszych dystansach WF#4) do nimfy i suchara DT#4 w bardzo trudnych warunkach krzaczanych #5 jest dużo lepsza dla wykonania rzutu i dobrej prezentacjiSevier 6"6' AFTM 5 (ciety z jednoczęściowki ze spigotem)kij do wszystkiego obsługujący linki od #4 do #6 i potrafiący na siłę zatrzymać letniego 50-taka. PsGeneralnie trochę się trzeba przestawić jak chodzi o sznury i nie bać się cięższych sznurów, szczególnie tam gdzie ciasno Edytowane 16 Maja 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 @Rheinangler- cóż mogę powiedzieć -tak -wydaje mi się ,że to doskonałe wędzisko muchowe .Widzę,że połowy w strumykach nie są Ci obce.Mają swoją specyfikę,którą doskonale opisałeś.Czasem po prostu 2 metry to za dużo- biorąc pod uwagę długość wędziska ,jak i .... długość rzutu.Naprawdę fantastyczne jest łowienie na suchą muszkę w małej rzece,bez możliwości ponowienia rzutu,przesuszenia,według zasady" wszystko ,albo nic".Po prostu jeden rzut .Snajperska sprawa A czytam,że u Ciebie 2 karabiny i to ciekawe egzemplarze!!!..Pozdrawiam-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Kardi, jestem przekonany, że spodoba Ci się to łowienie. Wydaje mi się, że to sprawia przyjemność wielką ale dla dobrze już wyłowionego wędkarza.W takich ciurkach otwiera się nowy świat, świat jednego decydującego rzutu, podchodów, po prostu polowania często na grubego dzikiego zwierza, który do tej pory mógł co najwyżej widzieć kilka nieudolnie prowadzonych przynęt, najczęściej spinningowych .Wszystko jest tam ważne i dochodzi jeszcze jedna najczęściej pomijana w większych rzekach praktyka, szczególnie przy suchej. Chodzi o to że nie tylko muszka musi być dobrze położona ale i reszta sznura.... bo jak się dobrze położy cały sznur to często można jej pozwolić spory kawałek podryfować i napłynąć tam gdzie trzeba dlatego dobrze sprawują się relatywnie duże i cieniutkie przelotki pozwalające na wydawanie sznura bez zbędnych zahamowań. Edytowane 17 Maja 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 odświeżam temat, ktoś ma jakieś doświadczenia z tym szklakiem? 6'6 w klasie #4-5 Cult Fiber. Wszelkie opinie mile widziane.PozdrawiamB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi