Skocz do zawartości
  • 0

Wakacje na Dolnym Slasku , ryby

AdamLca

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam, Ja Mietkowa  nie polecam. Odbudowa rybostanu na tym akwenie potrwa lata a ośrodków wypoczynkowych jak na lekarstwo. Fajnie warunki są na ośrodkach wczasowych nad j. Otmuchowskim, kilka do wyboru, przystępne ceny. Po brzegu za bolkiem można się uganiać, w sezonie gotuje się.. Zander tylko łódka :mellow:

Wspominam o Otmuchowe jeżeli masz tolerancję w km - tj. 20 km, bo to już opolskie ;)

• 0

Zbiornik Witka niedawno zalewali, po zerwaniu tamy, podobno ładnie zarybili. Wolno śmigać tylko z brzegu. Baza turystyczna taka sobie. Na wiele bym nie liczył http://mapa.nocowanie.pl/zawidow/zdjecia/8441535/

PS.

Niestety sam mimo, że niedaleko, niewiele więcej wiem ale może odezwie się ktoś, kto zna temat bliżej.

Sam, jeśli tam nocowałem, to wyłącznie pod namiotami.

Edytowane przez popper

• 0

Dla "rodzinki" poleciłbym Radków ..... jest całkiem fajny (przynajmniej kiedyś był) ośrodek nad jeziorkiem (zbiornik zaporowy). Nie wiem jak tam z rybami, ale niedaleko jest Ścinawka i można za rybkami pochodzić. Jednak przede wszystkim Góry Stołowe po obu stronach granicy ....... super miejsce na wakacje :)

blisko.jpg

• 0

Radków jest zamkniety do wedkowania wode spuszczają, zdjęcie jest nie aktualne bo ten mały zbiorniczek oddzielony mostkiem to jest kąpielisko dla dzieci. W ogole zalew Radkowki jest jednym wielkim kąpieliskiem w lecie wiec na odpoczynek nie polecam. Jesli chcesz poplywac nad jeziorem to tylko jezioro głebinowskie. Dostaniesz tam łódz i domek i duzo wody do plywania. Otmuchów kaput wode spuszczają znowu w zeszłym roku zeszła prawie cała ryba z niego, teraz wiem ze jakies leszczyki łowią z brzegu, ale na te jeziora musisz miec doplate bo to opolskie. Fajne jezioro to tez Topola i kozielno ale łódki nie wypozyczysz i nie wszedzie namiot postawisz, chyba ze w kozielnie jakas wolna kwatere dostaniesz. Ogolnie w dolnośląskiem lipa z turystyka wedkarska.