Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na pierwszy rzut oka wynalazek jakich mało. Elektrycznie opuszczana kolumna i ten obrót.

Za 1900 zeta wybrałbym to:  

http://allegro.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-endura-max-55-od-smok-i6220340259.html

Godski a powiedz mi jak to wygląda z gwarancją takiego minn kota kupując np. Na alegro?

Psuje mi się sprzęt i wysyłam go do gościa od którego kupiłem i niech on główkuje co ijak czy jest jakiś serwis firmy w PL gdzie się go wysyła i tam go naprawiają jak coś?

Pozdrawiam.

• 0

Nie wiem bo mi się moje kotki nigdy nie zepsuły.

Zakładam, że są mniej awaryjne niż Osapiany natomiast w przypadku awarii jej usuniecie będzie droższe.

Za to jakość wyższa. Maksymizer jeśli jest taki jak w Traxxisie też jest lepszy niż ten z Osapiana. Cichszy i ma płynniejszą regulację prędkości.  

Edytowane przez godski

• 0

Dzięki za odp. Godski i Siarq.

Pomyśle o tym Minn kota.

A jaką baterię do tego najlepiej,chodzi Mi o parametry.Mam kolegę co pracuje w magazynie co mają mnóstwo używanych aku w dobrym stanie za psie pieniądze i bym coś tam dla siebie poszukał.

Pozdrawiam.

Edytowane przez wsw1515

• 0

Albo to. Aku za 3 setki.

Jutro pewnie zwolennicy Osapianów i innych chińczyków zaatakują  :P . Bądź twardy  ;)

http://allegro.pl/minn-kota-silnik-endura-max-55-lbs-akumulator-i6302020816.html

Co to znaczy INNYCH Chinczyków...? Jak powszechnie wiadomo jest tylko jedynie słuszna MK ,następnie Wyklęty Osapian i.....długo ,długo nic.. :D

• 0

Spoko, dzięki będę twardy hehe.

będzie to mój pierwszy zakup elektryka i chce odrazu coś pewnego i sprawdzonego.

A powiedz mi czy kable są juz dołączone do silnika czy trzeba kupić osobno i jaką najlepiej ładowarkę do bateri za kupić?

Lepiej się dowiedz ile gwaranci Firma Ci daje na maximizer,czy tyle samo co na cały śilnik bo jesli np rok co czasami bywa ,to..w razie jak się np sp..... poczujesz dopiero ból.... :o .

Edytowane przez delux64

• 0

Lepiej się dowiedz ile gwaranci Firma Ci daje na maximizer,czy tyle samo co na cały śilnik bo jesli np rok co czasami bywa ,to..w razie jak się np sp..... poczujesz dopiero ból.... :o .

Normalne . Jak Ci się np. w Audi coś spieprzy po gwarancji to czujesz ból. W kijance masz długą gwarancję i tańszy serwis. 

Czy to jest powód aby nie kupować Audi ??? :rolleyes:

• 0

Jak  swego czasu rozglądałem się za silnikiem MK na necie i wreszcie po długich poszukiwaniach znalazłem w ROZSĄDNEJ hmm ...,cenie to się okazało że firma daje dwa lata gwarancyjne ,a na maxia tylko rok,i to mnie skutecznie odstraszyło..może teraz jest inaczej i oby tak było.. :rolleyes:

Edytowane przez delux64

• 0

A ja przetestowałem dzisiaj Osapiana 45/50lb. Całkiem przyjemnie się pływało , krypa 3,80m dość szeroka 2 osoby, trochę maneli. Wyżej 3-ki nie pływałem by oszczędzać energię. Od 9.30 do 17.00 na wodzie. Dość dużo pływania, silniczek na 3-ce pływał z prędkością 3,2km/h.Silnik całkiem przyzwoity jak za tą cenę.

• Like 1

• 0

Witam, 

Zapewne temat już poruszany, jednak wątku nie znalazłem. Proszę o opinie niejakiej jednostki silnik elektryczny JAXON XT 55

Wiem, że renoma nie powala. Jednak może swoje zadanie spełni i będzie pchał pływadełko o długości 3,0 m. Mam okazję kupić za niewielkie pieniądze. 

z góry dziękuję

pozdrawiam,

duzers 

• 0

dane producenta:  Zasilanie prądem stałym 12 V, 5 biegów do przodu i 3 biegi do tyłu. Specjalny system oszczędnego poboru energii pozwalający na dłuższe wykorzystanie jednego ładowania akumulatora. Siła uciągu 55, waga max 1800, długość pływadełka 5,5 m, i pytanie czy faktycznie.

• 0

Normalne . Jak Ci się np. w Audi coś spieprzy po gwarancji to czujesz ból. W kijance masz długą gwarancję i tańszy serwis. 

Czy to jest powód aby nie kupować Audi ??? :rolleyes:

Andrzeju tak szczerze to tak :lol:

Edytowane przez Szymon82

• 0

Na pierwszy rzut oka wynalazek jakich mało. Elektrycznie opuszczana kolumna i ten obrót.

Za 1900 zeta wybrałbym to:  

http://allegro.pl/silnik-elektryczny-minn-kota-endura-max-55-od-smok-i6220340259.html

Mam TO właśnie od dwóch sezonów . Zastąpił MK 46 lbs , w której po długim , długim czasie zaczynał padać przełącznik biegów . Zresztą na moje życzenie  :rolleyes: . Bezproblemowo , szybko , cicho i oszczędnie . Znacznie szybciej na wodzie od konkurencji o podobnych parametrach . Czasami to ma znaczenie  :D . Nie przewiduję problemów kupując tego typu sprzęt . A wręcz przeciwnie raczej - zdecydowanie spodziewam się ich braku . Kosztował mnie 1600 zeta o ile pamiętam . Sprzedający deklarował trzyletnią gwarancję . To też było kuszące . Za Andrzejem - polecam . Hula w zestawie z kwasiakiem 115 Ah i ładowarką stef-pol . Nie trollinguję . Często muszę być szybszy niż konkurencja oraz płynąć pod ostry wiatr i fale . Spełnia swoje zadanie w 100% .