Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej, mam pytanie jakie są różnice pomiędzy silnikami Minn Kota Endura a Classic? 

nie znam się na silnikach, ale zamierzam kupić ten: https://www.decathlon.pl/silnik-elektryczny-classic-40-lbs-minn-kota-id_8306492.html do pontonu Kolibri KM 300. Nie oczekuję kosmicznych prędkości, po prostu nie chce mi się wiosłować. Takie 5km/h będzie w zupełności wystarczające. Czy będzie to dobry wybór? 

• 0

Zeby nie brnac przez 60 stron watku zapytam w ostatnim poscie. Czy silniki eletryczne maja rozne dlugosci? Chodzi mi o dosc krotki celem podpiecia do belly. Cos w tym stylu

https://www.youtube.com/watch?v=yfuFmKBK1Ys

moje belly to savage gear 170 , chcialbym podpiac na tej "belce " przed soba. Za siedzeniem jakis aku , mysle 32 ah .

Zawsze można skrócić. 30 min roboty

• 0

Osapian 45 lbs - silnik BDB !! kolega ma 3 lata i nie można powiedzieć złego słowa, godny polecenia .

Osapian 55lbs - miałem i rok walczyłem z serwisem bo wibrował/drgania dziwne i takie tam... szajs ...

Osapian 55/60 max - mam teraz ponad rok i chwale sobie . Brak zastrzeżeń.

Gdybym mógł to zamieniłbym go na 45 lbs MAX ! co ciekawe silnik 45 lbs pływa szybciej na max biegu tą samą łódką na tym samym zbiorniku w tym samym kierunku. Bardzo rzetelny test z podpiętymi dwoma silnikami. Średnio 0,5 km/h szybciej od 55/60 MAX. Serwis tłumaczy to że 45 ma wyższą prędkość obrotową śruby i dlatego pływa szybciej ...  Dodam że łódka 4m .

• 0

Strach zapytać, ale co mi tam :)

jaki jest stały prąd rozładowania przy silnikach 24V , np Haibo serii M200; M250 chodzi mi o dobranie akumulatora do w/w silniczków .

A może w instrukcji podany jest też maksymalny prąd rozładowania.

Z góry dzięki.

• 0

Nie wiem czy było

Akumulator 400Wh, 25,6v, na pełnych obrotach 1h15min czyli silnik ok 320w o ile dobrze liczę.

Czy taki silniczek może popchać kajak 6Mph, jak podają na stonie producenta?

Bo jeszcze nie spotkałem filmu z kajakiem płynącym tyle przy klasycznych silnikach 12v.

Może znacie podobne silniczki 300-500W na klasyczne 24v w normalnych pieniądzach?