Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam 

Wiem, że to nie ten wątek ale nie wiem gdzie napisać dziś umarł mój haswing 2hp kontrolki się palą jednak nie wydaje dźwięków po podłączeniu do prądu oraz nie reaguje. dziś chwile odstał pod prądem nagle zareagował i nagle też przestał działać. ktoś wie gdzie mogę  szukać przyczyny ?

Pozdrawiam 

Wiciu

Poznałem przyczynę awarii. Padł maximizer koszt około 1000zł :( ale cóż przyjmuję na klatę 

• Like 1

• 0

Poznałem przyczynę awarii. Padł maximizer koszt około 1000zł :( ale cóż przyjmuję na klatę 

Nie taniej (i pewniej - bo dostaniesz pewnie 2 lata gwarancji) kupić maximizer producenta, który się tu reklamował i zamontować do 2HP ?

Kto wystawił Ci taką cenę za naprawę ? MC ?

• Like 1

• 0

Nie taniej (i pewniej - bo dostaniesz pewnie 2 lata gwarancji) kupić maximizer producenta, który się tu reklamował i zamontować do 2HP ?

Kto wystawił Ci taką cenę za naprawę ? MC ?

Tak Mc mi wystawił taką cenę ponoć nie da się włożyć innego. Nie ma się co zastanawiać  już zleciłem naprawę 

• 0

Trzeba było napisać do producenta. Może by pomogli.  A jak nie to tu https://www.ebbm.nl/haswing-protruar-reserve-onderdelen  albo tu https://www.alpuna.de/wassersport/haswing-aussenborder/ersatzteile-haswing/

No chyba, że lubisz szastać pieniędzmi i słuchać, że ponoć inaczej się nie da. Twój wybór.

• 0

Trzeba było napisać do producenta. Może by pomogli.  A jak nie to tu https://www.ebbm.nl/haswing-protruar-reserve-onderdelen  albo tu https://www.alpuna.de/wassersport/haswing-aussenborder/ersatzteile-haswing/

No chyba, że lubisz szastać pieniędzmi i słuchać, że ponoć inaczej się nie da. Twój wybór.

Dzięki za linki 

Masz rację gdy ktoś się zna, może kupić część i założyć. Ja się nie znam. Nie jestem za szastaniem pieniędzmi ale jak już napisałem zleciłem naprawę więc biorę to na klatę. 

• 0

Używa ktoś takiego woltomierza ,jako strażnika akumulatora, zdaje egzamin,nie przekłamuje?Kosztował śmieszne pieniądze ok 9zł. Obudowę  zrobiłem troszkę bombową, więc nie wiem jak będzie tolerowane to na wodach,gdzie obowiązuje strefa ciszy:P)

na elektryku można śmigać po strefie ciszy :) Ja śmigałem z czymś  takim i zdawało egzamin a co do przekłamywania podłącz miernik i sprawdź 

• 0

Używa ktoś takiego woltomierza ,jako strażnika akumulatora, zdaje egzamin,nie przekłamuje?Kosztował śmieszne pieniądze ok 9zł. Obudowę  zrobiłem troszkę bombową, więc nie wiem jak będzie tolerowane to na wodach,gdzie obowiązuje strefa ciszy:P)

używam i jest o.k,ale... lepiej było napisać Boże  prowadż,z tym Allachem to średni pomysł.........chyba że przeszłeś na islam...nie wiem czy przy kontroli stróże porządku wykażą się poczuciem humoru.....

Edytowane przez delux64

• 0

Odebrałem mój silnik Haswing 2hp czas oczekiwania na naprawę prawie 3 miesiące. Awarii uległ maximizer  długo czekali na części. Z rozmowy przez tel wynikało, że to częsta usterka. Przynajmniej w tym sezonie koszt takiej naprawy z konserwacją i przesyłką to 1100zł tak więc po 2 letniej gwarancji warto się zastanowić w weekend test sprzętu.

Sprzęt naprawiany w MC SKLEP

• 0

Ja mam Powerdrive i działa elegancko, ale też zastanawiam się nad zmianą na Terrova (pedał do pilota i mechanizm składani). Używasz iPilot Link z echem czy tylko pilot?

Narazie pilota bo oczywiscie w komplecie minnkota daje wszystkie kable ale juz 30cm przepinki do echa juz nie...juz zamowilem (40$). Z tego co wiem to terrova nie ma skladania...dopiero ulterra ma

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Chodzilo mi o wspomaganie w Terrovie. Z Powerdrive trzeba się trochę szarpać, w Terrovie idzie gładko. No i Terrova ma dokładniejszy gps i np. spotlock jog.

Nie chodziło mi też o podłączenie US2, tylko dodatkowe funkcje jakie daje link (sterowanie z echa).

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

• 0

Witam

Chciałem zakupić silnik elektryczny + akumukator do łódki na Drużno. Doradźcie proszę co wybrać, bo nie jestem oblatany w temacie. Nie potrzebuję żadnych szmerów-bajerów, tylko coś na kilka wyjazdów w sezonie.

Pozdrawiam

• 0

Miałem podobny przypadek z silnikiem 2 hp jak kolega wyżej. Wysłałem do serwisu na wymianę maxymizera. Silnik od razu jak wrócił nie zalaczal się więc wysłany był po raz kolejny na naprawę gwarancyjną. Znowu usterka nie ustapila i po następnej wysyłce dostalem informacje że silnik jest spalony, a podobno przy poprzedniej wysyłce sprawdzali cały osprzęt i było ok. Naprawa około 800 zł ale dodali, że jest nieopłacalna.

Zepsuty maxymizer dałem dla elektronika i naprawił to w 15 min, przyczyna było najprawdopodobniej dostanie się wody.

Nastąpiła decyzja o zmianie marki silnika więc jestem posiadaczem haibo m250

• 0

Witam

Chciałem zakupić silnik elektryczny + akumukator do łódki na Drużno. Doradźcie proszę co wybrać, bo nie jestem oblatany w temacie. Nie potrzebuję żadnych szmerów-bajerów, tylko coś na kilka wyjazdów w sezonie.

Pozdrawiam

Podbijam temat. Liczę, że ktoś pomoże.

• 0

ronin1800 jak się  spisuje Haibo M250 , bardzo interesuje mnie opinia o pracy tego silnika .  Znajomy ma i sobie chwali ale zmienił śrubę dał od Lonk Tail .

Mniejszym Haibo 54 lbs pływałem spisywał się  bardzo dobrze ale za mały do mojej skorupki szukam silnika około  100 lbs i padło na Haibo M 250 tylko że trzeba

dwa akumulatory 12 V połączone w szereg a to następne koszty .

• Like 1