Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Spirit 1.0 to tez swietny silnik ,nie jest tani , ale jak policzyc markowy mk /mg,yamaha itp + akumulator litowy to niewiele taniej wyjdzie... ja swoj  z zalem sprzedalem aby dozbierac na enterprise :) w sobote planuje zrobic fale:) musze jeszcze zalozyc wtyke reme do reaktora

• Like 1

• 0

Z hałasem to nie ustępuje małej spalinie... tego się nie spodziewałem. Wiedziałem że będzie głosny przy v Max, ale przy niskich obrotach cisza nie grzeszy... Teraz już po ptakach, $ wydane trzeba z tym żyć. Zobaczę, jak.mnie wqrwi to wrócę do spirit 1.0 i tyle . V Max 16kmh. Muszę jeszcze sprawdzić z druga śruba co była w zestawie , czy coś.poprawi.

• 0

Jeśli kupiony w PL to zwróć jako "towar niezgodny z oczekiwaniami" masz pół roku. Ja bym próbował.. Spalina 20KM dla tej prędkości jest dużo bardziej cicha..

Byłem gotów brać tego 6kW, ale po Twoich testach mi przeszło :(

Tym bardziej,że producent pisze w reklamie : Silnik oferuje wysoką trwałość,niski poziom hałasu etc.

Jeżeli pozostałe obietnice są równie rzetelne,to : "strach się bać".

Może ktoś potrafi wytłumaczyć,skąd ten hałas.(Nawet łodzie podwodne tyle decybeli nie generują).

• 0

niewiem , moze jest defekt fabryczny ,moze nie.... sprawe ruszylem . ogolnie sam swist pozostanie na 100% to jest "normalne" przy duzych mocach , jednak stukot jest ewidentny przy niskiej predkosci i cos go powoduje...torqeedo tez gwizda ....tylko nic nie stuka

Edytowane przez siarq

• 0

Stukot wg mnie nie jest normalny. Sprawdź faktycznie drugą śrubę bo jakby coś niewyważone było właściwie... Navy 3.0 jest cichszy bo ma klasyczny system chłodzenia, tutaj ciecz jest w zamkniętym obiegu w kolumnie i sam proces generuje swój dźwięk. Co do tego jak się producent reklamuje - to cicha praca dotyczy właśnie Spirit 1.0 Mam przed sobą katalog i przy modelach navy ilość dB nawet nie jest podana. 

Nie wiem gdzie kupowałeś, jeżeli w Globtechnic czyli u generalnego importera to pogadaj z Panem Rafałem.

MarMilo - "towar niezgodny z oczekiwaniami" i zwrot pół roku to jakiś chyba nowy twór :) Jeżeli zakup przez Internet to 2 tygodnie bez podania przyczyny, jeżeli stacjonarnie, to dobra wola sprzedawcy. Co innego zwrot a co innego reklamowanie jeżeli jest podejrzenie nieprawidłowej pracy silnika.

• 0

Stukot wg mnie nie jest normalny. Sprawdź faktycznie drugą śrubę bo jakby coś niewyważone było właściwie... Navy 3.0 jest cichszy bo ma klasyczny system chłodzenia, tutaj ciecz jest w zamkniętym obiegu w kolumnie i sam proces generuje swój dźwięk. Co do tego jak się producent reklamuje - to cicha praca dotyczy właśnie Spirit 1.0 Mam przed sobą katalog i przy modelach navy ilość dB nawet nie jest podana.

Nie wiem gdzie kupowałeś, jeżeli w Globtechnic czyli u generalnego importera to pogadaj z Panem Rafałem.

MarMilo - "towar niezgodny z oczekiwaniami" i zwrot pół roku to jakiś chyba nowy twór :) Jeżeli zakup przez Internet to 2 tygodnie bez podania przyczyny, jeżeli stacjonarnie, to dobra wola sprzedawcy. Co innego zwrot a co innego reklamowanie jeżeli jest podejrzenie nieprawidłowej pracy silnika.

Jest jeszcze rękojmia jeśli kupowane przez net i bez fv.

I z tego Adam radzę Ci skorzystać w razie czego, bo to najpewniejsza forma dla konsumenta, a najbardziej be dla sprzedawcy.

• 0

Pogadaj, a jak będzie kłopot to daj znać, mam gdzieś wizytówkę od chłopaczka z fabryki, podeślemy mu nagranie do oceny i zobaczymy co powie. Rozmawiałem z nimi w Niemczech na targach ale Navy 6.0 nie mieli na pokazie w akwarium, tylko Spirita.

Edytowane przez Kris3k