Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Haibo ma usb, 5 lat gwarancji i jest tańsze od Rhino (gwarancja 2 lata) 300- 400 PLN.

Sam miałem zamiar nabyć Haibo M150 ale ostatnio nad wodą kilku kolegów ostrzegało mnie, że się często psują. Czy ktoś z Was to może potwierdza? Jeżeli to prawda to kupię Jaxona.

• 0

Po naładowanie akumulatora  żelowy 12 V 120 Ah wyszło na to że przez kilka godzin pływania spinningowania po starorzeczu 

mój Protuar 12 V 65 lb pobrał 16,6 Ah  .

Ładowałem napięciem 14,4 V ładowarka BlueBox .

Napięcie naładowanego akumulatora po 24 godzinach 12,8 V 

• 0

Kurde, zastanawiałem się na Rhino BLX 70lbs albo właśnie Haibo M150

A tu takie opinie ;(

Czyli co - brać jaxona.

Czy powyższe opinie to jednostkowe przypadki i się nie przejmować i kupić Rhino?

Zbliża się black weeks - liczę na ceny spokojnie poniżej 1 500pln.

czy do łodzi 4,1 x 1,6 lepiej brać coś innego. Ale nie chciał bym 24v bo mam dobry aku 12v lifepo4 150ah

• 0

Kurde, zastanawiałem się na Rhino BLX 70lbs albo właśnie Haibo M150

A tu takie opinie ;(

Czyli co - brać jaxona.

Czy powyższe opinie to jednostkowe przypadki i się nie przejmować i kupić Rhino?

Zbliża się black weeks - liczę na ceny spokojnie poniżej 1 500pln.

czy do łodzi 4,1 x 1,6 lepiej brać coś innego. Ale nie chciał bym 24v bo mam dobry aku 12v lifepo4 150ah

Pływam po strefie ciszy na Rhino 70 lbs - osiągi fajne, nic się jeszcze nie zepsuło. Lifepo4 150 Ah to rozładujesz być może w letni dzień,

jeśli nie będziesz łowił, tylko pływał. Silnik nie za głośny i "jest moc" :)

• 0

Literówka mi się wkradła pisane z telefonu.

A co do silników miałem styczność z 3 silnikami rhino (2 moje) 2 padły jeden jeszcze działa choć się wyłączyć lubi .Haibo dwie sztuki mają znajomi jeden był na gwarancji drugi działa dwa lata i cieszy właściciela. Protruara mam teraz 4 miesiące i póki co jest git. A co do jaxona się nie wypowiem bo go nie miałem . Maxymizer do rhino i haibo kosztuje 900 zł do protruara 400 z hakiem

• 0

A można to jakoś uszczelnić / doszczelnić? Zmienić uszczelkę? nie wiem -jakiś silikon, czy jakoś suszyć po łowieniu silnik?

Pewnie deminizuje ...ale

Kurde, stary silnik kuzyna - 35lbs przywieziony ze Szwecji (niestety nie znam marki)  chodzi 8 czy 9 lat i nic się nie dzieje. Gdyby nie był za słaby, nawet bym nie szukał.

A tu - 1,5 tys. i przed każdym wypłynięciem martwisz się czy ci nie padnie i psyhe ryje ;/

A wracać na pagajach kilka km to tez średnia impreza.

A może coś innego sensownego 65-80lbs na 12v z maxymizerem? Haswing Protruar 1.0 R2 65lbs ? albo to samo pod marką Jaxon?

Ciekawe czy am ktoś statystyki: ilość reklamacji/ilości sprzedanych silników. I czy problem jest zawsze ten sam :)