Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektryczny kupić?

Jose

Pytanie

Pomoże ktoś wybrać model silnika Minn Kota. Jestem zupełnie zielony w temacie, a potrzebuję motor, który będzie zamontowany na łodzi aluminiowej 4m nieokreślonego producenta? Pływało to będzie po jeziorze wielkości ok 450h zwykle w dwie osoby. Dodam, że od ceny ważniejsza jest energooszczędność (mam na myśli możliwe długie pływanie bez konieczności ładowania). I kolejne pytanie - na co zwracać uwagę przy zakupie akumulatora do tego silnika? Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A maxi w osapianie to jest tragiczna badziewna konstrukcja montowana w Polsce z badziewnym wyjącym wiatraczkiem komputerowym dodanym w celu chłodzenia super budżetowego maxi który nie wyrabia z tymi prądami. W gratisie dostałam tez super zakłócenia na echo, których praktycznie nie szło wyeliminować nijak. Omijaj ten wyrób szerokim łukiem!

• Like 1

• 0

A maxi w osapianie to jest tragiczna badziewna konstrukcja montowana w Polsce z badziewnym wyjącym wiatraczkiem komputerowym dodanym w celu chłodzenia super budżetowego maxi który nie wyrabia z tymi prądami. W gratisie dostałam tez super zakłócenia na echo, których praktycznie nie szło wyeliminować nijak. Omijaj ten wyrób szerokim łukiem!

Podłącz miernik cęgowy do kabli ,to zobaczysz jakie to "maxi". Takie same  jak zwiększenie mocy przekrojem kabli.....Natomiast overall działa. 

• 0

Człowieku co ty piszesz ?

Ospian 55 MAX ma fabryczny maximixer.  Pewnie piszesz o firmie MC-TUNING który wkłada w PL własne maximixery.

Wprowadziłeś ludzi w błąd!!!

• 0

No dokładnie tak jak napisałem, badziewna konstrukcja dokładana w PL, czego nie rozumiesz?[/quote

W moim Osapianie 55 max jest Fabryczny. Echa mi nie zakłóca. Chociaż ja mam stare poczciwe Eagle 480. Działa to po co wymieniać... Mój Osapian ma 6 lat, użytkuję go i nie narzekam. Jedyną wadą jest, że akumulator żelowy jest strasznie ciężki. Ale to inna bajka.

• 0

Stałem przed podobnym dylematem. Kupiłem Haibo M200, 24V i jestem zadowolony. Nie mam porównania do innych wynalazków, ale prędkość min. jest wystarczająco niska (na pewno nie będę miał potrzeby pływać wolniej), a maksymalna w normalnym trybie w okolicy 8m/h nawet przy dużych falach. W trybie sport około 9 km/h. Silnik nie hałasuje choć nie jest niesłyszalny. Zobaczymy jak będzie po dłuższym okresie użytkowania.

Edytowane przez radeqs
  • Like 1

• 0

Stałem przed podobnym dylematem. Kupiłem Haibo M200, 24V i jestem zadowolony. Nie mam porównania do innych wynalazków, ale prędkość min. jest wystarczająco niska (na pewno nie będę miał potrzeby pływać wolniej), a maksymalna w normalnym trybie w okolicy 8m/h nawet przy dużych falach. W trybie sport około 9 km/h. Silnik nie hałasuje choć nie jest niesłyszalny. Zobaczymy jak będzie po dłuższym okresie użytkowania.

Masz jakiś film z tym 9 km/h na falach?

• Like 1