yahoo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam,Szukam miejsca na dwudniowy wypad z wędką w okolicy Szczecina( do 40 km ). Najchętniej na szczupaki, choć niekoniecznie.Termin- połowa maja.Najchętniej z noclegiem nad samą wodą. Może ktoś polecić jakieś fajne miejsce? Może być komercja. Będę czekał na kolegów przed wyjazdem na szwedzkie szczupaki i fajnie by było spędzić czas nad wodą a nie w hotelu....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 zieleniewo koło stargardu nad miedwiem domki letniskowe osrodki a zezwolenie wykupisz w kazdym wedkarskim w stargardzie czyli 4-5 km od jeziora !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 A coś więcej napiszesz? jakie ryby, gdzie szukać..itd? Czy jest możliwość wynajęcia łodzi, czy da się z brzegu za drapieżnikiem pochodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 szczupak okon , w spodniobutach mozna go poszukac w odległosci 200 m od brzegu rozległe płycizny, a czy łódz mozna wypozyczyc nie wiem ale mozna popytac miejscowychSzupaki sa potezne i okonie ale wiadomo nie ma co liczyc na okazy , wiecej wiadomosci poszukaj w internecie o JEZIORZE MIEDWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Owszem, na miedwiu żyją ogromne szczupaki ale w maju woda tam ma 11-13 stopni i szczupak jeszcze słabo żeruje (strona zieleniewa) . lepiej jechać na zelewo, oba jeziora łączy kanał. na tym drugim dobrze biorą ale małe, do 65-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dzięki za info.Znalazłem domki w Morzyczynie. Czy to dobra lokalizacja? Niestety nad samym żelewkiem nie mogę nic znaleźć a zależy mi noclegu nad samą wodą.Może coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Jakbyś chciał szukać kwater blisko Żelewa to tylko Kołbacz. Tam w kołbaczu jest rzeczka Płonia,która wypływa z jez. Żelewa i nią tam wpłyniesz. Zawsze jakieś łódki tam stoją więc by się może z kimś dogadał żeby wypożyczył.Zapomniałem dodać ,że Miedwie ,żelewo to wody modehpolmo. Warto też wybrać sie nad jezioro Będgoszcz. Piękna woda, dookoła zarosnięte drzewami, które są w wodzie. Tam nad brzegiem jeziora Będgoszcz jest ośrodek wypoczynkowy i łodzie też mają. Jeziorko znajduje sprzy starej trasie (chyba s3) Pyrzyce-Szczecin. Znalazłem jakis osrodek w Żelewie74-106 Żelewo; 2774-10691 312 45 90 Dzwoń i pytaj. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Odświeżam kotleta, bo mi wyszukiwarka nic więcej o okolicach Szczecina wypluć nie chciała, albo ja dupa, a nie "poszukiwacz". Od wtorku będę przez tydzień w okolicach i chętnie wyskoczę choć na jeden dzień na rybki(urlop wypoczynkowo-rodzinny, a nie wędkarski). Najchętniej wyskoczyłbym na jakieś łódkowo-jerkowe-szczupaki w stylu Wersmini, Drużna, czy innego Żarnowca. O ile w ogóle jest coś takiego w okolicy. Oczywiście inne propozycje, metody i gatunki też mile widziane. A może ktoś z okolic coś podpowie, może pokaże, lub ma ochotę na wspólny wypad i zimne chmielowe? Rybki wypuszczam, miejscówek nie zdradzam, zresztą mam w te okolice kilkaset kilometrów, więc prędko nie wrócę Propozycje miejscówek prosiłbym w wątku, lub na priv, łącznie z jakimiś pomysłami na wspólny wypad. Czasu niewiele, ale mam nadzieję i wierzę, że ktoś coś podpowie PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Z rybami krucho,ale... jak będziesz szukał jeziora z możliwością wypożyczenia łajby to http://www.kielbicze.pl/ ciekawa opcja.Nad szczecińską odrą też istnieje możliwość wypożyczenia http://www.kajaki-wodnik.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Oczywiście jeśli nie przeszkadzają Ci widoki i hałas to całe centrum stoi otworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Wojciech, dzięki za pomysł i proszę o więcej! A jak z tym kiełbiczym? Jakieś informacje odnośnie wody, jej rybostanu itd? Tu:http://jerkbait.pl/topic/1900-nowo%C5%9B%C4%87-swimmbait-prologic/page-2?hl=szczecinMifek poruszył wątek jakieś płytkiej, wydaje się fajnej do jerkowania wody.. Jakieś konkrety? PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Raz pływałem jakieś tam małe gapiory się czepiały ale bez szału. Jeziorko fajne do jerkowania jak ktoś lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Wal na centrum , na Parnicę.Doskonała okazja poznać wszelakie metody typu "szarpak", "kosiarz" itp. Tramwaje i pociągi zgrzytają na mostach nad głową.Totalny industrial-fishing. Ale woda potrafi zaskoczyć czasami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jerkować lubię, a street-urban-industrial-metropolis- fishing przerabiałem kilka sezonów mieszkając we Wrocławiu, więc teraz przy okazji urlopu(Międzyzdroje) myślę o czymś spokojniejszym Chyba, że ktoś planuje wypad na szarpaków- można pomyśleć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Raz pływałem jakieś tam małe gapiory się czepiały ale bez szału. Jeziorko fajne do jerkowania jak ktoś lubi Jerkowanie lubię, ale łowić ryby chyba jednak bardziej... Bo jeśli to woda tylko do jerkowania, a nie łowienia ryb, to dziękuję- basen bliżej znajdę Chyba, że rybostan tam w miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Kamil,kilkanaście km od Międzyzdrojów jest Kołczewo. Równolegle do drogi na Międzywodzie leży piękne jezioro z bazą. Podpytaj tubylców co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 (edytowane) Podpytaj tubylców co i jak...No a co ja robię ? Dzisiaj muszę się zdecydować, czy jerki i krótkie szpady, czy jednak śpiochy, avid i boleniowe wabiki Dzięki Patryk za namiar. Wygląda to ciekawie, płytkie dość, informacji o jeziorku niewiele, ale to akurat z punktu widzenia wędkarskiego dobrze. Łajbę tam można gdzieś wypożyczyć? Rybostan? Edytowane 2 Września 2013 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Kamil, sprawdź privI daj znać czy doszła cała wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Doszło! Dzięki ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Odświeżę wątek po latach... Ostatnio miałem okazję być nad jeziorem Marianowskim w okolicach Stargardu i bardzo mi się ta woda spodobała, zamierzam tam trochę popływać za szczupakiem, niestety nie namierzyłem tam żadnego slipu. Ktoś podpowie gdzie najlepiej się wodować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Odświeżę wątek po latach... Ostatnio miałem okazję być nad jeziorem Marianowskim w okolicach Stargardu i bardzo mi się ta woda spodobała, zamierzam tam trochę popływać za szczupakiem, niestety nie namierzyłem tam żadnego slipu. Ktoś podpowie gdzie najlepiej się wodować?Ktokolwiek wie? Edytowane 18 Lipca przez robbertzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi