Skocz do zawartości

kręcioł do team dragon 4-21

zyciepi

Rekomendowane odpowiedzi

Cala zime zastanawiam sie nad kreciolem do tej wedki i nijak nie moge sie zdecydowac, szukam czegos o wadze 230-260g w rozmiarze najlepiej 2500-3000, przeznaczeniem beda srednie nizinne rzeki typu narew, mam do wydania 300zl.

Co myslicie o shimano seido 2500FA ? (mam akurat okazje kupic za 150zl uzywany jeden sezon w dobrym stanie)

spro hypalite? nie wiem czy warto ?

spro red arc - odpada ze wzgledu na kolor.

jestem dosc zielony jezeli chodzi o sprzet, nie za duzo sie tego przewinelo przez moje rece i stad moje pytanie do was.

Jeśli już zdecydujesz się na Shimano to weź to Seido, trochę wyższy model od Exage. Jeśli nie będziesz zbyt ciężko łowił to trochę powinien pochodzić. Z innych propozycji niezły jest wzmiankowany Zauber. Drogo? Ja rok temu kupiłem nówkę za 180zł, trzeba trochę poszukać a się znajdzie :)

• Like 1

Kup używanego Zaubera,  BlueArc, te kołowrotki są o niebo lepsze od Catanek, Exage, czy innych ekonomicznych kołowrotków.

Solidne, bardzo dobrze nawijają żyłkę i plecionkę, można łatwo dokupić szpule zapasowe itd.

Spokojnie zadbanego Zaubera kupisz za 200zł.

• Like 1

Jako alternatywę Zaubera polecam Artcicę, mam ten kołowrotek od 3 sezonów (1000), natomiast rozmiar 2000 waga ok 270gr czyli spełnia Twoje wymagania, pracuje bardzo płynnie biorąc pod uwagę cenę i przynęty z zakresu do 15gr które dane mi było stosować, układanie linki na wysokim poziomie, podobnie hamulec, a co mnie najbardziej zaskoczyło to naprawdę minimalne luzy, ogólnie bardzo udana konstrukcja,

• Like 1