zyciepi Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Cala zime zastanawiam sie nad kreciolem do tej wedki i nijak nie moge sie zdecydowac, szukam czegos o wadze 230-260g w rozmiarze najlepiej 2500-3000, przeznaczeniem beda srednie nizinne rzeki typu narew, mam do wydania 300zl.Co myslicie o shimano seido 2500FA ? (mam akurat okazje kupic za 150zl uzywany jeden sezon w dobrym stanie)spro hypalite? nie wiem czy warto ?spro red arc - odpada ze wzgledu na kolor.jestem dosc zielony jezeli chodzi o sprzet, nie za duzo sie tego przewinelo przez moje rece i stad moje pytanie do was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Jak spro odpada ze względu na kolor to może kup zaubera ? Podobna konstrukcja , przez niektórych uważana nawet za lepszą no i kolor może Tobie podpasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Shimano Exage 3000 hamulcem Walki ;] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyciepi Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 zauber- troche drogi :/ a tego exage wezme pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 A może spro passion ? Teraz wyszła nowa wersja , od starego różni się chyba tlyko wyglądem...to takiego delikatnego kijka powinien być dobry Cena niecałe 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Jeśli już zdecydujesz się na Shimano to weź to Seido, trochę wyższy model od Exage. Jeśli nie będziesz zbyt ciężko łowił to trochę powinien pochodzić. Z innych propozycji niezły jest wzmiankowany Zauber. Drogo? Ja rok temu kupiłem nówkę za 180zł, trzeba trochę poszukać a się znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Shimano Exage 3000 hamulcem Walki ;] ?A ten hamulec walki to do czego ma niby być przy lekkim łowieniu, kolega czyta co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunov Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja ja zaproponowałbym MIKADO AIRSPACE 2008 FD waży około 250 gr, jest wykonany w całości z metalu pięknie spasowany i kręci bardzo lekko No i kosztuje około 200 zł... moim zdaniem zapowiada się przebój cenowy może nawet na na miarę chińskich betoniarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyciepi Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 raczej mikado odpada, zle mi sie kojarzy ta firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Kup używanego Zaubera, BlueArc, te kołowrotki są o niebo lepsze od Catanek, Exage, czy innych ekonomicznych kołowrotków.Solidne, bardzo dobrze nawijają żyłkę i plecionkę, można łatwo dokupić szpule zapasowe itd.Spokojnie zadbanego Zaubera kupisz za 200zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) ABU Cardinal 33 albo Penn 716Z ))))))))))))))))))))))))))))))))) Edytowane 2 Maja 2013 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Jako alternatywę Zaubera polecam Artcicę, mam ten kołowrotek od 3 sezonów (1000), natomiast rozmiar 2000 waga ok 270gr czyli spełnia Twoje wymagania, pracuje bardzo płynnie biorąc pod uwagę cenę i przynęty z zakresu do 15gr które dane mi było stosować, układanie linki na wysokim poziomie, podobnie hamulec, a co mnie najbardziej zaskoczyło to naprawdę minimalne luzy, ogólnie bardzo udana konstrukcja, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi