Mielony Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Witam wszystkich 1 maja zbliża się bardzo szybkimi krokami. 1.Czy macie już gotowe sprzęty? 2.Jakich przynęt używacie? 3.Jakie są wasze killery? 4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon? 5.O której godzinie wyruszacie? 6.Może jakieś zawody? Liczę na owocne odpowiedzi najlepiej według punktów. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Soniacz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy macie już gotowe sprzęty? Sprzęt właśnie został przygotowany wędka Aetos A702MFS, (dziewica także jeszcze nie była nad wodą), kołowrotek spro red arc, plecionka PP 2.Jakich przynęt używacie? Różnie standardowo chociaż w tym roku chcę spróbować do zestawu żabkę 3.Jakie są wasze killery? W zeszłym roku killerem okazał się biały i perłowy twister, ale kurcze mam woblery za 50 zł jeden także czas, żeby one też coś złowiły 4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon? Jezioro Luterskie jeszcze dziś (30. 04.) kupuję zezwolenie i jestem w 100% gotowy nawet samochód (wędkarski) już od wczoraj do pełna zatankowany 5.O której godzinie wyruszacie? Z kumplem umówiłem się na południe ale za to zostajemy nad jeziorem do 02.05 6.Może jakieś zawody? Zawody po zejściu z wody w piciu piwa, jako że śpimy na działce to można pozwolić sobie na grilla Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Soniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 A jaki problem na fatso bolka tytarmosić? problem zaden w sumie, tylko mam zamiar zabrac jerkowke 180 cm, d0 80 gram, a na bolki to nie bedzie banglalo za dobrze, chyba ze pojde na kompromis i wezme cd pike L i oblece szczuplego i bedzie jakis kompromis dla wobkow bolkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żywiec31 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 1.Czy macie już gotowe sprzęty? -------------Spining Mikado 3,00m 20-40g wyrzutu 2.Jakich przynęt używacie?------------Woblery Jaxon, Gumy różnego rodzaju 3.Jakie są wasze killery?-------------To się okaże 4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?--------Warta, Odra 5.O której godzinie wyruszacie?------------O wschodzie słońca 6.Może jakieś zawody?---------Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawido Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) 1.Czy macie już gotowe sprzęty?- Przekornie nazajutrz uderzamy za okoniem. Konger Mikros + Mitchell Mag-Pro Extreme, pletka 0,10 + przypon strzałowy z HM80 0,16. 2.Jakich przynęt używacie?- Na jutro przewiduję wyłącznie paprochową grafomanię. 3.Jakie są wasze killery?- Herbaty, motor, seledyny, denaturaty. Sztampa. 4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?- Sezon zacząłem w styczniu. Jeśli zaś chodzi o ten "sezon właściwy", to pod Kaliszem. 5.O której godzinie wyruszacie?- O 5. 6.Może jakieś zawody?- Pierwsze zawody (I tura GP koła) 3 maja. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sukingad Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Od 3 dni na potęgę odlewam wobki żeby zdążyć na majówę. Wczoraj moja luba wchodzi do pokoju, tak się dziwnie patrzy na stół i mówi: ALE TEGO NAJEB...EŚ! Co choroba, to jednak choroba, siedzę w robocie i czekam wystrzelony żeby już świńskim kłusem popylać do chałupy. Dziś zapowiada się upojna noc z lakierami w piwnicy- DO OPORU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 1.Czy macie już gotowe sprzęty? Gotowe, posprawdzane kombinacje:) 2.Jakich przynęt używacie? Każdy rodzaj, ale głównie gumy 3.Jakie są wasze killery? Tak 4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon? Miał być Bug a tak to straciłem motywację 5.O której godzinie wyruszacie? Co za różnica:D Tłumy i tak będą:/ 6.Może jakieś zawody? A po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 czujecie te napięcie, jesteście już spakowani? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 nic a nic... odkad olalem szczupaki w zwiazku z 1szym maja totalne zero cisnienia... poki co - poki woda jeszcze trzyma temperaturke wole SEATROUTy ew bolenie - choć w tym roku biorąc popd uwagę warunki hydro oraz meteo to ... blizej mi do seatroutow - tylko za kazdym razem jak mam mozliwosc wyrwania się nad wode... pogoda plata filge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skippi66 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja zamiast wędek, przygotowałem sobie czerwoną szturmówkę. 1 maja wybieram się na pochód, ludowo - robotnicze hasła skandować. Na ryby może potem. Jakaś rzeka, Warta albo Pilica. Raczej lekko, na szczupaka się nie nastawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mielony Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Super koledzy Temat fajnie się rozwija Liczę jutro na sprawozdania z połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) i Ja jutro lecę na wode choć jest jeszcze ryzyko że zmiast łowienia popatrzę sobie na resztki zimy.. niestety zapowiadają od południa spory wiatr i nawet jeśli uda się popływać to trzeba będzie się ewakuować pewnie. ( prawie 10 metrów wiatru zapowiadają)Ruszam jutro o osiemnastej rano mam około 40 minut do łowiska. Trzeba być dobrej myśli Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 ...jeszcze dwa łyki kawy i w drogę. Pozdrawiam rapperów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żywiec31 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Sukingad Od 3 dni na potęgę odlewam wobki żeby zdążyć na majówę. Wczoraj moja luba wchodzi do pokoju, tak się dziwnie patrzy na stół i mówi: ALE TEGO NAJEB...EŚ! Co choroba, to jednak choroba, siedzę w robocie i czekam wystrzelony żeby już świńskim kłusem popylać do chałupy. Dziś zapowiada się upojna noc z lakierami w piwnicy- DO OPORU!!! No to nieźle produkcja prawie jak w Chinach przed przyjściem wiosny do Europy Ale to dobrze może zaczniesz sprzedawać zawsze parę groszy zarobisz a masz może formę załatwić do woblerów??? Jeśli tak daj znać na gg lub skeypa pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 misiek116p Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To ja będę pierwszy jeżeli chodzi o sprawozdanie z połowów.Zacytuję klasyka: " i w pi..u wylądował" Trzeba było uchylać się od różnego rodzaju wabików żeby w głowę nie dostać :) . Okoń na pocieszenie(NIE MÓJ). Pierwszy raz od czterech lat 01.V bez szczupaKA :( :( :( :( :( :( NA otwarcie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 My odcięci od Buga, to poszkodowani Ale ja gdzie indziej dwa złowiłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Diariusz206 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Tak jak ja i koledzy o kiju. Czy to wina pogody w kwietniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bjpol Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 ..... u mnie tylko majowy sandaczyk się zaczepił, a i to przypadkiem, bo kotwicę miał od dołu pyska wczepioną .... pewnie gniazda przed woblerem bronił ..... szczupaka ani śladu, a ta gnida jeszcze mnie przy wypuszczaniu błotem ochlapała ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HeavySpinAmateur Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam Wszystkich Kolegów po kiju.Ja 1 maja obserwowalem stan wody na rzece Bug i stwierdzilem ze jeszcze do czerwca trzeba będzie czekać aż to wszystko spłynie.Pozdrawiam i połamania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 misiek116p Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Do czerwca spłynie na pewno, chyba,że nasi wschodni sąsiedzi coś wymyślą , tylko jeszcze pozostaje kwestia kiedy wyschnie na tyle żeby chociaż dało się dojść, nie mówiąc o dojechaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mielony
Witam wszystkich 1 maja zbliża się bardzo szybkimi krokami.
1.Czy macie już gotowe sprzęty?
2.Jakich przynęt używacie?
3.Jakie są wasze killery?
4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?
5.O której godzinie wyruszacie?
6.Może jakieś zawody?
Liczę na owocne odpowiedzi najlepiej według punktów.
Pozdrawiam Mateusz
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi