Skocz do zawartości
  • 0

1 maja tuż tuż

Mielony

Pytanie

Witam wszystkich 1 maja   zbliża się bardzo szybkimi krokami.

1.Czy macie już gotowe sprzęty?

2.Jakich przynęt używacie?

3.Jakie są wasze killery?

4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?

5.O której godzinie wyruszacie?

6.Może jakieś zawody?

Liczę na owocne odpowiedzi najlepiej według punktów.

Pozdrawiam Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy macie już gotowe sprzęty?  Sprzęt właśnie został przygotowany wędka Aetos A702MFS, (dziewica także jeszcze nie była nad wodą), kołowrotek spro red arc, plecionka PP

2.Jakich przynęt używacie? Różnie standardowo chociaż w tym roku chcę spróbować do zestawu żabkę

3.Jakie są wasze killery? W zeszłym roku killerem okazał się biały i perłowy twister, ale kurcze mam woblery za 50 zł jeden także czas, żeby one też coś złowiły

4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon? Jezioro Luterskie jeszcze dziś (30. 04.) kupuję zezwolenie i jestem w 100% gotowy nawet samochód (wędkarski)  już od wczoraj do pełna zatankowany

5.O której godzinie wyruszacie?  Z kumplem umówiłem się na południe ale za to zostajemy nad jeziorem do 02.05

6.Może jakieś zawody? Zawody po zejściu z wody w piciu piwa, jako że śpimy na działce to można pozwolić sobie na grilla  :D

Edytowane przez Soniacz

• 0

A jaki problem na fatso bolka tytarmosić? ;)

imagezhi.jpg

problem zaden w sumie, tylko mam zamiar zabrac jerkowke 180 cm, d0 80 gram, a na bolki to nie bedzie banglalo za dobrze, chyba ze pojde na kompromis i wezme cd pike L i oblece szczuplego i bedzie jakis kompromis dla wobkow bolkowych...

• 0

1.Czy macie już gotowe sprzęty? -------------Spining Mikado 3,00m 20-40g wyrzutu 

2.Jakich przynęt używacie?------------Woblery Jaxon, Gumy :P różnego rodzaju

3.Jakie są wasze killery?-------------To się okaże :)

4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?--------Warta, Odra

5.O której godzinie wyruszacie?------------O wschodzie słońca

6.Może jakieś zawody?---------Raczej nie

• 0

1.Czy macie już gotowe sprzęty?

- Przekornie nazajutrz uderzamy za okoniem. Konger Mikros + Mitchell Mag-Pro Extreme, pletka 0,10 + przypon strzałowy z HM80 0,16.  

2.Jakich przynęt używacie?

- Na jutro przewiduję wyłącznie paprochową grafomanię.

3.Jakie są wasze killery?

- Herbaty, motor, seledyny, denaturaty. Sztampa.

4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon?

- Sezon zacząłem w styczniu. ;) Jeśli zaś chodzi o ten "sezon właściwy", to pod Kaliszem. 

5.O której godzinie wyruszacie?

- O 5. 

6.Może jakieś zawody?

- Pierwsze zawody (I tura GP koła) 3 maja. 

Edytowane przez Dawido

• 0

Od 3 dni na potęgę odlewam wobki żeby zdążyć na majówę. Wczoraj moja luba wchodzi do pokoju, tak się dziwnie patrzy na stół i mówi: ALE TEGO NAJEB...EŚ!  :lol:  Co choroba, to jednak choroba, siedzę w robocie i czekam wystrzelony żeby już świńskim kłusem popylać do chałupy. Dziś zapowiada się upojna noc z lakierami w piwnicy- DO OPORU!!!  :angry:   

• 0

1.Czy macie już gotowe sprzęty?         Gotowe, posprawdzane kombinacje:)

2.Jakich przynęt używacie?            Każdy rodzaj, ale głównie gumy

3.Jakie są wasze killery?           Tak

4.Gdzie macie zamiar rozpocząć sezon? Miał być Bug a tak to straciłem motywację :(

5.O której godzinie wyruszacie?   Co za różnica:D Tłumy i tak będą:/

6.Może jakieś zawody?            A po co? :P

• 0

nic a nic... odkad olalem szczupaki w zwiazku z 1szym maja totalne zero cisnienia... :P

poki co - poki woda jeszcze trzyma temperaturke wole SEATROUTy :P ew bolenie - choć w tym roku biorąc popd uwagę warunki hydro oraz meteo to ... blizej mi do seatroutow - tylko za kazdym razem jak mam mozliwosc wyrwania się nad wode... pogoda plata filge... 

• 0

i Ja jutro lecę na wode choć jest jeszcze ryzyko że zmiast łowienia popatrzę sobie na resztki zimy..

niestety zapowiadają od południa spory wiatr i nawet jeśli uda się popływać to trzeba będzie się ewakuować  pewnie. ( prawie 10 metrów wiatru zapowiadają)

Ruszam jutro  o osiemnastej rano :P

mam około 40 minut do łowiska.

Trzeba być dobrej myśli :)

Edytowane przez MIGOTKA

• 0

Sukingad

Od 3 dni na potęgę odlewam wobki żeby zdążyć na majówę. Wczoraj moja luba wchodzi do pokoju, tak się dziwnie patrzy na stół i mówi: ALE TEGO NAJEB...EŚ!  :lol:  Co choroba, to jednak choroba, siedzę w robocie i czekam wystrzelony żeby już świńskim kłusem popylać do chałupy. Dziś zapowiada się upojna noc z lakierami w piwnicy- DO OPORU!!!  :angry:   

No to nieźle produkcja prawie jak w Chinach przed przyjściem wiosny do Europy :P Ale to dobrze może zaczniesz sprzedawać zawsze parę groszy zarobisz a masz może formę załatwić do woblerów??? Jeśli tak daj znać na gg lub skeypa pozdrawiam.

• 0

To ja będę pierwszy jeżeli chodzi o sprawozdanie z połowów.

Zacytuję klasyka:

" i w pi..u wylądował"

Trzeba było uchylać się od różnego rodzaju wabików żeby w głowę nie dostać :) :) :) . Okoń na pocieszenie(NIE MÓJ). Pierwszy raz od czterech lat 01.V bez szczupaKA :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(  NA otwarcie sezonu.

• 0

..... u mnie tylko majowy sandaczyk się zaczepił, a i to przypadkiem, bo kotwicę miał od dołu pyska wczepioną .... pewnie gniazda przed woblerem bronił :)  ..... szczupaka ani śladu, a ta gnida jeszcze mnie przy wypuszczaniu błotem ochlapała ........