Skocz do zawartości
  • 0

W pogoni za jesienną, złotą metrówką - nowy artykuł

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie skojarzylem, ze to ten watek...

Brawa dla ekipy za rozpracowanie lowiska i bardzo dobre wyniki.

Z tym szczupakiem, ze bral dwa razy, to bardzo mozliwe. Jezeli pierwszy kontakt nie za bardzo odczul to mogl atak powtorzyc.

Najlepszy dowod, ze drapieznik aktywnie u Was zeruje.

Gumo

• 0

Ja już gratulowałem już kilka razy. Muszę jednak powiedzieć, że gdybym miał takie łowisko w zasięgu 100km, to bym siedział na okrągło. Moim zdaniem wielkie szczupaki tam przebywają cały rok. Założę się też, że złowicie tam szczupaka ponad 120 cm. Życzę Wam tego! Może już w następny weekend?

Pozdrawiam

Remek

• 0

Do tej pory nie przyznawaliśmy sie, że mamy tak bogata wodę !

Zwykle pływaliśmy w innym miejscu, i tam też były takie ryby. Pewnego dnia, Grisza złapał najmniejszego 88cm, pozostałe nawet nie wyjeliśmy z wody, balismy sie, moga nam zrobic krzywdę. To nie bajka - tak było. Nie wspominam o zerwanych zestawach.

W tym roku postanowiliśmy dopracować szczegóły i udało się. Wszystkie ryby były na pokładzie.

MOŻE JAKIŚ ZLOCIK... na wiosne ?

REMIGIUSZ ! Jak bym był na emeryturze wojskowej albo mundurowej i nie musiałbym pracowac, pewnie by tak było 24 godziny na wodzie. Wczasujesz się w Wisełce, nieopodal Międzyzdrojów, jak Ciebie zapraszałem na wspólne wędkowanie to wolałeś jakieś jeziorko w lesie ... Ponawiam zaproszene !

• 0

Gratuluje Jakubek , swietny opis oczami lowcy , troche zartu , adrenaliny i hororu . Urso , widze dozo pomocnych dloni w tej przygodzie , nie widze balastu . Pomyslalem o stworzeniu takiego Klubu Metrowcow z naszego Forum . A wiec zdiecie , maly opisik i kolejnosc wedlug dlugosci . Juz kilku z Was dostapilo tego zaszczytu . Co o tym myslicie ?.... :unsure:

• 0

Mifek, dzięki za info.

Szczerze mówiąc tak myślałem , ale nie ma to jak opinia użytkownika.

System z Shimano Japan Scorpion G4 też wydaje się być ciekawy.

Swego czasu z Arturem Banachowskim robiliśmy kilka wędek jednoczęściowych z blankiem wkręcanym w rękojeść. Taki śmieszny patent. Nawet się to sprawdzało , choc transmisja była niższa o około 20-25 procent.

• 0

Nie wydaje mi sie, zeby to byl ten sam szczupak. Za krótki czas minal, poprzedni byl jeszcz w szoku. Ale...to oznacza ze ich tam jest paru. Wg mnie to sa morskie ryby wchodzace na zime/wiosenne tarlo do zalewu. Tak sie dzieje np na Kavlingean, czy kolo Uznam.

Co nie umniejsza rangi wydarzenia. Ja to jak zgubie duza rybe, to mi juz tego dnia druga duza nie siadze. Masz wedkarski fartuch :mellow: