Skocz do zawartości

Spodniobuty oddychające Jaxon - opinie

stone

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...

@krakus kolego :) Tak się składa, że od ubiegłego sezonu używam owych gaci. Stosunek jakość - cena jest OK. Na razie nie ciekną, inna sprawa, że mają dopiero 10 wyjść nad wodę. Niemniej, jeden z pasków na skarpecie zaczyna się odklejać, ale poprawię to niebawem klejem. Noszę do nich buty Scierra i tworzy to zgrany zestaw. Gaci używam tylko na San, Dunajec itp. Na krakowskiej Wiśle do zajechania w dość szybkim czasie, ze względu na krzaki i wszędobylskie chaszcze z kolcami. 

• 5 miesięcy temu...

Osobiście nie znam tego modelu, ale z jaxonów oddychających korzystał mój znajomy, który po kilku wypadach zaczął wyklinać gdy do domu wracał mokry. Średnia cena woderów to 450 zł. Może warto pokusić się o Taimenie lub najtańszy model Visionów ?

Osobiście nie znam tego modelu, ale z jaxonów oddychających korzystał mój znajomy, który po kilku wypadach zaczął wyklinać gdy do domu wracał mokry. Średnia cena woderów to 450 zł. Może warto pokusić się o Taimenie lub najtańszy model Visionów ?

Jak już to Visiony.

Witam,przymierzam się do zakupu woderów Jaxon AB TUA ,używa ktoś?jakieś opinie jak z gwarancją? rozważam jeszcze zakup trochę droższych Cabelasow ale prywatnie ktoś ściąga i chyba bez gwarancji.pozdr

Cabelasy są OKI.

Mam, mają i moi znajomi od lat i nie ma z nimi problemów.

http://reviews.cabelas.com/8815/830200/cabelas-mens-g-ii-stockingfoot-chest-waders-with-4most-dry-plus-regular-reviews/reviews.htm?sort=submissionTime&dir=asc

Niestety takich już nie mają chyba w sprzedaży.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć, noszę sie z zamiarem kupna budżetowych śpiochów, tu pojawia się dylemat, tytułowe jaxony vs. carpelany respi 3c. Carpelany wydają sie być bardziej estetycznie wykonane, jednak moim podstawowym parametrem jest  wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. Co byście wy polecili lub wybrali?

Myślałem jeszcze o tych DAM'ach 
http://allegro.pl/dam-exquisite-44-45-spodniobuty-spiochy-bydgoszcz-i5467237476.html
Ktoś ma, używa?

Edytowane przez Wojtek14

Swoje Jaxony kupiłem wiosną 2013 i były to moje pierwsze "oddychacze".Wytrzymały 2,5roku dość intensywnego użytkowania.Mimo że nie sprawiały wrażenia pancernych jak np Caperlan 5C to zniosły zjeżdżanie na tyłku do wody i częste przedzieranie się przez krzaczory.

Cudów nie oczekiwałem po gaciach za 4 stówki i zakupu nie żałuję.

Kolejne śpiochy kupiłem w Decathlon.Jeszcze raz dzięki @Wojtek B za info o promocji :)

• Like 1

Swoje Jaxony kupiłem wiosną 2013 i były to moje pierwsze "oddychacze".Wytrzymały 2,5roku dość intensywnego użytkowania.Mimo że nie sprawiały wrażenia pancernych jak np Caperlan 5C to zniosły zjeżdżanie na tyłku do wody i częste przedzieranie się przez krzaczory.

Cudów nie oczekiwałem po gaciach za 4 stówki i zakupu nie żałuję.

Kolejne śpiochy kupiłem w Decathlon.Jeszcze raz dzięki @Wojtek B za info o promocji :)

A jak jest z rozmiarówką tych 5C? mam rozmiar stopy 44 więc chcąć ubrać skarpete grubą musiałbym zamówić XXL, jednak opinia (1 bo 1 ale jest ) na stronie Decathlonu wskazuje że XXL nadaje sie na osobe 190cm+, ja mam raptem 181... Aktualnie jest dotępne L i XXL wiec myśle że w L cieżko mi bedzie stope wcisnąć.

• 1 miesiąc temu...

JA Jaxony Abu-Tau kupiłem w październiku 2014 bardo wygodne przeszły u mnie wiele od października 2014 do końca roku 2015 naliczyłem około 200 wypadów na rybki gdzie czasami nawet nie wyjmowałem mokrych z samochodów. po tym dość intensywnym sezonie puściły na szwie oddałem na gwarancje dostałem nówki sztuki nie śmigane. Szybka obsługa gwarancyjna jest równie ważna jak trwałość i niezawodność. Dla przykładu buty Jaxona dedykowane do tych spodni już w maju nie nadawały się do użytkowania odpadły podeszwy but się rozpadł a spodnie całe :)

Jeżeli chodzi o wygodę to naprawdę wszystko jest ok, pogoda w zeszłym roku była różna w najupalniejsze dni nie było za gorąco, a w grudniu kiedy latałem za szczupakami w połączeniu z polarowymi leginsami było komfortowo, ja mam rozmiar buta 42 wzrost 180 cm, kupiłem spodnie w rozmiarze L (troszkę skarpeta luźniejsza ale to nie rozmiar buta 43 jak ktoś ma to idealna będzie przy wzroście podobnym do mojego).