Skocz do zawartości

Naprawa i odnawianie wędek, wątek autorski

filser

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam, mam pytanie odnośnie naprawy złączeń w spinach, konkretniej o grafit w sprayu :

jaki możecie polecić, szybko to schnie, nigdy nie miałem okazji używać...dodam, że naprawa dotyczy rys na złączeniach.

Domyślam się, że to najszybszy i najwygodniejszy sposób poradzenia sobie z tym problemem ?

A rysy w czym przeszkadzają? Wizualnie?

Zetrzyj grafitowe stare szczotki z silników elektrycznych komutatorowych i rozmieszaj ten pył z czym chcesz (lakier).

Do głębokich rys najlepiej jest zastosować żywice epoxy. i poźniej zeszlifować. Oczywiscie regenerowaną powierzchnię "odtłuść" szmatką z acetonem.

Grafit w spray'u nadaje sie jedynie jako "smar" do chwilowych połączeń czyli warstwa oddzielająca. Zetrze sie po kilkukrotnym złączeniu składów. Podobnie zachowuje sie smar (wosk) grafitowy. Dobrze łączy i zabezpiecza przed zakleszczeniem. Jedyny minusem smaru-wosku jest łapanie ziarenek piasku a to wiadomo jak niebezpieczne jest dla składów.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Oferuję naprawe wędek każdego rodzaju, odnawianie, wymianę przelotek, toczenie rękojeści, wklejki ,skrobanie i malowanie blanków. Daję gwarancję na wykonywane usługi !

Zapraszam do współpracy !

Cześć

Czy da się zrobić coś z tak złamaną szczytówką Dragon a HM6209f194efff2e8fca94f36e5710b85cec.jpg6924dc31048c9177c11d6b8db6b74bf1.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Ciężko będzie coś zrobić sensownego

Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka

A dobrać jakiś element szczytowy i przełożyć przelotki.

Bardzo lubiłem ten kijek

Mógłby być nawet krótszy.

Coś na bolenia z łodzi.

Szczytówka złamana w ilu miejscach? Dwóch?

Spróbuj zapolować na szczyt z Dragon HM62 Nimph Fly 2.90 5/6.

To chyba ten sam blank.

Jednemu klientowi robiłem wlasnie taki szczyt.

http://jerkbait.pl/topic/35014-naprawa-złamanej-szczytówki-dolnika/page-3#entry1991670

Nie wiem czy nie ma w drugim takim złamanego dolnika. A moze też szczyt. Odezwie sie dopiero na wiosnę gdy zaglądnie nad San.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Szczytówka złamana w ilu miejscach? Dwóch?

Spróbuj zapolować na szczyt z Dragon HM62 Nimph Fly 2.90 5/6.

To chyba ten sam blank.

Jednemu klientowi robiłem wlasnie taki szczyt.

http://jerkbait.pl/topic/35014-naprawa-złamanej-szczytówki-dolnika/page-3#entry1991670

Nie wiem czy nie ma w drugim takim złamanego dolnika. A moze też szczyt. Odezwie sie dopiero na wiosnę gdy zaglądnie nad San.

Cześć

A może kolega chciałby dopasować coś do tego hm.