Skocz do zawartości

Naprawa i odnawianie wędek, wątek autorski

filser

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w takim razie też bym miał prośbę o wycenę naprawy wklejki:

Black Bull HC Twister 2.70M 3-18g
MODEL NO: 22-018277   L:2.70m   CW: 3-18g

Niestety wczoraj podczas podbijania przynęty plecionka owinęła się w okół przelotki szczytowej i po zakręceniu korbka pękła...

Wcześniej używałem techrona 0.04 i 0.08 i nie miałem takiego problemu, 3-cie wyjście z jbraid 0.06 i takie coś... przypadek? ten jbraid strasznie mi się poskręcał wydaje mi się ,że dlatego taki problem.

tak wygląda uszkodzenie:

https://drive.google.com/file/d/0B9cavtNVPh1aXzhnN0ZwaF80eXc/view?usp=sharing

Edytowane przez infernovip

• 2 tygodnie później...

Śliczne i bardzo ladnie zrobione. Najpiękniejszy St Croix. :)

Jak to to robisz że "delikatna wcierka" wyglada jak po malowaniu zanurzeniowo?

Każdy patyk skrobany i malowany przez Ciebie jest idealny. Zwłaszcza końcowy lakier na nim. Chętnie poznałbym sposób i wszelkie myki jak takie coś osiągnąć. "Mrugnę oczkiem" na priv. :)

Każdy patyk skrobany i malowany przez Ciebie jest idealny. Zwłaszcza końcowy lakier na nim. Chętnie poznałbym sposób i wszelkie myki jak takie coś osiągnąć. "Mrugnę oczkiem" na priv. :)

st croix i owszem jest na wysoki połysk delikatna wcierka była w tym kleniowym i już nie jest tak ładnie ale tu chodziło o wagę i tylko zabezpieczenie z deka.

Kleniowy kij na blanku Silstar z jakiejś  muchołapki  2.9m do 10g  ładuje się od samego wiatru. blank z leciutką wcierką lakieru, przelotki minimy m i v plus sic szczyt .

Hej Piotrze, widzę kijek po sesji zdjęciowej. Ja patrzę i nie poznaję swojego kija. Prezentuje się bardzo dobrze. Czekam z niecierpliwością co by go potestować w nowej odsłonie  :P

Każdy patyk skrobany i malowany przez Ciebie jest idealny. Zwłaszcza końcowy lakier na nim. Chętnie poznałbym sposób i wszelkie myki jak takie coś osiągnąć. "Mrugnę oczkiem" na priv. :)hej tu masz blank przygotowany do zbrojenia całość po demontażu jest matowiona papierem 1500 tak aż zaczyna kończyć się oryginalny lakier następnie idzie na to  podkład zp  ,kolejna operacja to lakierowanie na maszynce do omotek  baza w odpowiedniej barwie i lak bezbarwny.po ok 24h całość jest matowiona papierem 2000,2500 i polerka ręcznie .na jednej fotce widać łączenie lakieru  na opisie z nowym lakierem i tu już trzeba trochę gimnastyki ,jest przy tym sporo pracy a jeszcze więcej przy lakierach  jak br czy talon i td ale jest i na to sposób.

post-53812-0-62547200-1492686330_thumb.jpg

post-53812-0-93234600-1492686333_thumb.jpg

post-53812-0-49887000-1492686338_thumb.jpg

post-53812-0-07608700-1492686342_thumb.jpg

post-53812-0-45058200-1492686345_thumb.jpg

Edytowane przez filser

Cos pięknego Piotrek.

I tak nic z tego nie pojąłem oprócz tak niskiej gradacji papieru że sobie nie wyobrażam robienie nim. Na mokro szlifujesz?

To co opisywałeś dotyczy każdego blanku skrobanego czy orginalny matowiony?

Podkład "zp" nic mi nie mówi. Lakierowanie na maszynce to wcieranie bazy i lakieru czy aero?

Polerka ręcznie czym? Pastą? Szmatką? Papierem kartonowym?

U Ciebie po skrobaniu i końcowym wykończeniu też widać na graficie te wzdłużne rysy (po skrobaniu) pod światło? :(