DelTor0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Grafit, na mokro Lakier skrobie najpierw jakimis nozyczkami czy czyms takim z kantem (sciaga lakier/nie rusza blanku)Nigdy nie sciagam lakieru z blanku papierem sciernym, jak dla mnie to blad. Cos jak wycieranie rodzinnych sreber, szmata od podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Pozniej jak nie masz zamiaru robic wcierki, mozesz blank wypolerowac pasta do polerki.Z takich ciekawostek, pasta do zebow tez spoko dziala jako pasta polerska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Robie dokladnie tak samo. Wcierke jak robię to niestety zostają rys. Oskrobany blank z lakieru szlifuje delikatnie papierkiem kończąc na 500/1000 oczywiście w wodzie. Innej opcji nie widzę bo i tak zabije papier. A jak zrobić matowy lakier blanku? Wetrzeć i poźniej tylko zmatowić pastą? Papierkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja zdzieram lakier, jak kolega wyżej , czymś z kantem - najczęściej kupuję takie nożyki do obierania warzyw po 1.80 zł - i tym zdzieram - oczywiście stroną grzbietową . a nie tą ostra Potem papiery wodne - 600-800-1200-2500 , na to różnie , pasta polerska, lakier, a czasem nic już nie wcieram i tak już zostaje...Wieczorkiem wrzucę fotki do mojego wątku jak to wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Robie dokladnie tak samo. Wcierke jak robię to niestety zostają rys. Oskrobany blank z lakieru szlifuje delikatnie papierkiem kończąc na 500/1000 oczywiście w wodzie. Innej opcji nie widzę bo i tak zabije papier. A jak zrobić matowy lakier blanku? Wetrzeć i poźniej tylko zmatowić pastą? Papierkiem? Moze zacznij od szlifowania papierem o wiekszej gradacji niz 500. Probowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dokładnie od 800 to początek a lakier to zależy jak ma być lekko to wcierka ale efekt marny lepiej jedną warstwę natryskowo i polerka po papierze 2500 szmatka i pasta . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 jak ma być lekko to wcierka ale efekt marny lepiej jedną warstwę natryskowo Jak się bardzo postara , to i wcierka ładnie wyjdzie, ale nie na wysoki połysk , tylko taki satyn.Natryskowo na pewno wyjdzie super, ale ja nie mam warunków ku temu - więc pozostaje mi zanurzeniowo - przy użyciu szyjki od butelki PET , i palca z rękawiczki lateksowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jak się bardzo postara , to i wcierka ładnie wyjdzie, ale nie na wysoki połysk , tylko taki satyn.Natryskowo na pewno wyjdzie super, ale ja nie mam warunków ku temu - więc pozostaje mi zanurzeniowo - przy użyciu szyjki od butelki PET , i palca z rękawiczki lateksowej O to ciekawe rozwiazanie Jak bedziesz mial chwile to wstaw jakies foty tego urzadzonka i blanki juz po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 O to ciekawe rozwiazanie Jak bedziesz mial chwile to wstaw jakies foty tego urzadzonka i blanki juz po pomalowaniu Ok, to nic specjalnego - technika pokazana mi lata temu przez Pana Irka Matuszewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ok, to nic specjalnego - technika pokazana mi lata temu przez Pana Irka Matuszewskiego Ale zawsze moze sie komus na przyszlosc info przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ale zawsze moze sie komus na przyszlosc info przyda Ok, w weekend zrobię parę fotek i umieszczę w odpowiednim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 O to ciekawe rozwiazanie Jak bedziesz mial chwile to wstaw jakies foty tego urzadzonka i blanki juz po pomalowaniu Byku.Post #11 w linku niżej. http://jerkbait.pl/topic/7651-krok-po-kroku-gruntowna-przebudowa-w%C4%99dki/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Byku.Post #11 w linku niżej. http://jerkbait.pl/topic/7651-krok-po-kroku-gruntowna-przebudowa-w%C4%99dki/ Szkoda ze juz Adam tak zadko zaglada na forum, swietny mial ten watek z wedkami bamboo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Byku.Post #11 w linku niżej. Podobnie, ale jednak inaczej Ja na uciętą szyjkę nakładam ucięty "palec" z rękawiczki lateksowe - tak by powstała płaska powierzchnia następnie nakłuwam otworek i nakładam to ustrojstwo na wiszący blank, podjeżdżam tym do samej góry , wlewam w szyjkę odrobinę lakieru i zjeżdżam powolutku na dół - ot i cała tajemnica Lakier musi być dość rzadki. Zaletą tego rozwiązania jest małe zużycie lakieru. Jak porobię fotki jak to wygląda w praktyce ,to wrzucę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dokładnie od 800 to początek a lakier to zależy jak ma być lekko to wcierka ale efekt marny lepiej jedną warstwę natryskowo i polerka po papierze 2500 szmatka i pasta .Piotrek. Czyli natryskowo walisz cieniutką warstwę z aero klaru z utwardzaczem? To mi się podoba i jak dla mnie jest znacznie łatwiejsze (malowałem woblery ). Jeżeli chcesz mieć kolorowy blank to lecisz najpierw cienka warstewkę bazy i wtedy klar? Tak właśnie odnowiłem sobie starego kija na sandacza z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dokładnie tylko wszystko zależy jaki kij, kolor ,moc itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) MAX EMPIRE ZANDER 2.4m do 21g kij skrócony od dołu do 2.15 oskrobany z lakieru którego było bardzo dużo ,przelotki minima tich match od 16 do 3w i sic. wędka mega szybka jak do tej pory nie widziałem lepszej wklejki w tych pieniądzach ,waga macierzysta 192g a po zabiegu 99g Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez filser 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 teraz trochę z innej beczki top od tyczki MAVER14m był złamany na pół , w środek dałem kawałek z innej tyczki na zewnątrz dwie warstwy rowingu węglowego i na to rzadka żywica i obróbka papierem 600 , 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Wyszło piknie ,największe wrażenie jednak robi zredukowanie masy,i kapselek swym kolorkiem nawiązuje do pierścieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 O jakich pieniądzach mówisz co do MAX EMPIRE ZANDER? Skracasz dół a co ze szczytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Tak dół bo tak właściciel chciał pieniążki coś ok 300 jak się nie mylę oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdz_13 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Dokładnie 240 zł z tubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dokładnie 240 zł z tubą. daj mi namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witam naprawa/wymiana czegoś takiego jakie koszty i czy to opłacalne ? http://jerkbait.pl/topic/92441-naprawawymiana-ko%C5%82owrotka-okuma-black-rock/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi