kocmyrz Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy ktoś może się podzielić jakąś przydatną informacją na jej temat, głównie chodzi o przyujściowy odcinek. Będę kilka dni w okolicy, lubię mniejsze rzeki, jest w ogóle sens tam zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 witaj znam ten odcinek aż do garwolina ,sens jest na jazio klenie na małe wobki.powyrzej zapory w wildze są szczupaczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ja bym na Twoim miejscu zajrzał na odcinek od Garwolina w stronę Puznowa i dalej. Tam jest zarybiany ten odcinek. Okonie, jazie, boleniki, szczupaczki. Na super połów nie licz, bo ona dopiero się odbudowuję. Jednak łowienie w małych rzekach ma urok, sam czasem odpuszczam Wiśle i spaceruje wzdłuz Wilgi. Kilka zdjęć z marca 2012. To akurat zdjęcia z odcinka poniżej młyna w Garwolinie, przed miastem rzeka jest dużo bardziej dzika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 a gdzie będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) w Wildze. Jakby co Tomku, wal na priv Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez kocmyrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ujście wiligi, "żółta woda" 2 dni biczowania, i jedno branie 56 cm szczupaczek, na bombkę siedzą i wybierają czterdziestaki.Bolka i jazia na wildze nie miałem...jeszcze, ale na zalewie teść ładnego miał. Ogólnie wszyscy walą na mamuta, ( znowu zarybiali...)P.S.Fajnie że powstał wątek o naszej okolicy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) kto z garwolina zna ten odcinek wilgi Edytowane 4 Maja 2013 przez hornet1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 kto z garwolina zna ten odcinek wilgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 To tzw ."zakręty"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 zgadłeś. byłem ostatnio na klenio jaziach woda lekko wezbrała brań 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Był może ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 jest sporo jazia od młyna do żółtej rury teraz zarosło i po łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zastanawiałem się ,żeby w tym sezonie poznać tą rzekę. Możecie podpowiedzieć na którym odcinku warto się skupić ? Cel to klenie / jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jak już chcesz się mocno skupić to spróbuj Okrzejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zastanawiałem się ,żeby w tym sezonie poznać tą rzekę. Możecie podpowiedzieć na którym odcinku warto się skupić ? Cel to klenie / jazie. Znam dość dobrze odcinek od Garwolina w dół rzeki. W zasadzie wszędzie da się coś podłubać.Niestety jakieś 3 może 4 lata temu rzeczka została podtruta i sporo ryby padło.W tym roku złowiłem jednego klenia, jednego klenika i sporo fajnych okoni w styczniu.Chyba 8 sztuk powyżej 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jak już chcesz się mocno skupić to spróbuj Okrzejkęa który odcinek tej okrzejki, bo za małolata spędzałem każde lato nad tą rzeką teraz wracam z sentymentu ale obecny stan tej wody to masakra w stosunku tego co było kiedyś.. nawet nie chodzi o ryby ale o to że rzeka w ciągu ostatnich 25 lat znacząco zmalała i wypłyciła się a kiedyś były miejsca o głębokości 5 m (wiem bo sam gruntowałem trzymając nad sobą wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Witaj.Ta rzeka już nie wygląda tak jak powyżej na zdjęciach.Drzewa wycięte ,brzegi wyrównane ,od młyna w Garwolinie w dół rzeki do końca osiedla domków jednorodzinnych położyli faszynę zaczepów mnóstwo ,wody max 50 cm.Poniżej osiedla też płytko ale zaczepów nie ma. Dalej jest rów z oczyszczalni ,w wekeendy syf wali straszny ,o ile w chłodnych porach roku rzeka daję sobie z tym radę w lato wszystko pada. A ryby są ładne klenie .jazie okonie od tamtego roku powróciły szczupaki. Łowię tam od trzydziestu kilku lat .Od dwóch lat nie było zimy wody mało a jak wiadomo na takich rzwczkach przybór najlepszy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi