MichuA Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Woda jeszcze bardzo ciepła. Jutro plyne po pracy na starą Swine i zobaczę co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Odkopię temat. Ojciec jedzie na urlop na 2 tyg. Pytanie gdzie najlepiej zrobić opłaty i ile kosztują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Odkopię temat. Ojciec jedzie na urlop na 2 tyg. Pytanie gdzie najlepiej zrobić opłaty i ile kosztują ? Opłaty robisz przelewem, przy sobie masz mieć potwierdznie przelewu i dowód tożsamości. http://szczecin.oirm.gov.pl/dla-interesantow/informacje-dla-wedkarzy/ Tydzień kosztuje 7 zł, miesiąc 11zł, więc lepiej wykupić na miesiąc. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Okonhel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Witam od 3 sierpnia będę w Świnoujściu czy jest jakaś szansa na sandacza ,gdzie tam można pobiegać ze spiningiem,a może ma ktoś ochotę oprowadzić mnie po okolicznych miejscówkach .Pozdrawiam Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Oczywiście jak co roku latem temat odżywa. Witam od 3 sierpnia będę w Świnoujściu czy jest jakaś szansa na sandaczaNiestety niezbyt duża, ale można próbować wszędzie tam, gdzie jest dostęp do brzegu (a to wbrew pozorom nie jest takie oczywiste, mapa nie pokazuje całej prawdy) i wysokość nabrzeża oraz ewentualny prąd wody pozwala na sensowne poprowadzenie przynęty, wyrzuconej na możliwie dużą odległość. gdzie tam można pobiegać ze spiningiem Od strony wyspy Uznam jak wyżej.Od strony wyspy Wolin rejon falochronu od latarni morskiej w stronę morza i okolice gazoportu, tam gdzie uda się dotrzeć do wody z wędką. Edytowane 9 Lipca 2019 przez Piotrek Milupa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Witam od 3 sierpnia będę w Świnoujściu czy jest jakaś szansa na sandacza ,gdzie tam można pobiegać ze spiningiem,a może ma ktoś ochotę oprowadzić mnie po okolicznych miejscówkach .Pozdrawiam Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu TapatalkaWychodzi na to, że też od 3 VIII będę w Świnoujściu ???? tyle że wątpię by mi żona pozwoliła swobodnie z wędką pohasać ???? ale bez walki się nie poddam ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Też będę, jak by co wędkę będę miał dla ciebie???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 No to panowie spotkamy się i zobaczymy co tam pływa oprócz statków [emoji16] Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam panowie ja już jestem na miejscu dzisaj byłem na rowerze oblukać brzeg od wiatraka wygonił mnie deszcz [emoji23]podobno jakiś Okonek chodzi jutro może spróbuję z rana porzucać Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Ja mam lokum przy Kasprowicza, Barbarka.Nas deszcz z plaży wygonił. Wujek był tydzień temu, mówił że koło portu mnóstwo okoni ciągnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Ja też wczoraj ciągnąłem mnóstwo, ale to były bardziej okonki niż okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 A gdzie łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Przy promie od strony Warszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Trzeba pogodzić jedno z drugim idę z rodziną na plażę. Założenie jest takie spróbuję łowić w morzu, ponoć rybacy łowią okonie, może coś się złapie. Wchodzę do wody po uda idę dalej, około 50 metrów, aż mam po łydki, dalej zaczyna się głębia. Biorę wędkę z bocznym trokiem, rzucam w głębinę mając nadzieję, że coś się złapie. Czuję jak ciężarek uderza o fałdy piachu, czuję też jak by przytrzymanie, ale to raczej złudzenie. Drugi rzut i jest przytrzymanie siedzi okoń taki 15 cm, myślę nie jest źle. Następne rzuty są przy powierzchni, bo widzę jak coś goni drobnicę,siada okoń za okoniem, trochę większe, takie dwudziestaki. Mam na kiju też takiego forumowego ale schodzi. Dużo brań nie zaciętych, widzę jak zygzaki robią się za przynęta, w końcu tajemnica się wyjaśnia, łowię bielone około 40 cm. Na wodzie wyskakują jakieś dwudziesto centymetrowe rybki, pewnie to śledzie gonione przez drapieżnika. Co jakiś czas widzę duży boleniowy ogon, ale to raczej nie boleń pewnie trocie, do Międzyzdrojów jest blisko. Przydały by się blachy, ale założenie było takie, że doniczego mi się nie przydadzą więc zostały w domu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Ja byłem wczoraj na promie od strony warszowa kilka okoni 15 cm na wahadłówke 8cm pani obok łowiła na boczny trok okonie wielkości 10 cm i zabierała wszystko dzisaj biorę rower i jadę na basen ubotów rzucałem też gumami za sandaczem ale bez efektu Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiK Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Na basen ubotów nie wejdziesz bo jest zamknięty przez prace nurkowe. Jedynie od strony mostu można porzucać między bojkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzbak7635 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Na basen ubotów nie wejdziesz bo jest zamknięty przez prace nurkowe. Jedynie od strony mostu można porzucać między bojkamiA dalej tam gdzieś są jakieś fajne miejsca żeby z brzegu porzucać w stronę mariny Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Co jakiś czas widzę duży boleniowy ogon, ale to raczej nie boleń pewnie trocie, do Międzyzdrojów jest blisko. Bolenie jak najbardziej.http://jerkbait.pl/topic/109431-bolenie-2018/page-2#entry2381791 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Masz rację to bolenie, dziś wyjechała 60-tka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrek Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Witam.Od tego sezonu zacząłem "ganiać" za okoniem w Świnoujściu i okolicach. Najpierw była plaża a dokładniej pomiędzy falochronem LNG a Falochronem Centralnym. Łowienie głownie na obrotówkę oraz na "paprochy". Wyniki jakieś tam były ale niestety nic co by przekroczyło 20cm. Ale za to intensywność brań wszystko wynagradzało. Z racji że pogoda już nie ta i to że nie posiadam jeszcze spodniobutów trzeba było poszukać nowej miejscówki z czortami. Były próby na starej Świnie, na ubotach jak i też na kanale Piastowskim, niestety bez wyników. Aż nadszedł ten dzień gdy podczas pracy w Łunowie zobaczyłem TO. Piękna marina jachtowa (oddana do użytku kilka tyg temu). Stał na pomostach jakiś starszy pan. Podszedłem, zagadałem czy tu od tak można sobie porzucać. Bez problemowo, tylko nie śmiecić bo Bosman się zdenerwuje i zakaże wchodzenia na pomosty.Jeszcze tego samego dnia wziąłem mój lekki sprzęt spiningowy i ruszyłem za okoniem i.....? Eldorado Jeżdżę tam raz, dwa razy w tygodniu, ryb wyciągam dużo jak na czas jaki mogę sobie pozwolić na wędkowanie. Niestety znowu były to 20cm max. I właśnie tu ważne jest słowo "były". Dzisiaj standardowo wyskoczyłem na 2h i znowu ta sama sytuacja 20cm max. Myśle zmieniam pomost na któryś z centralnych będę rzucał wzdłuż główek, no i się ruszyło 27cm, następne 3 rzuty 25cm (może dla niektórych to nie jest szał ale dla już tak ) Jest tam slip z którego można zwodować łódkę jak i ponton. Ja niestety nie posiadam takiego środka komunikacji a jest tam sporo miejscówek które możnaby opłynąć i poszukać jakże wyczekiwanego już szczupaka. Może ktoś chce się wybrać na taka wyprawę i zabrać na łajbę chętnego przygody majtka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielM Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Slip w Karsiborzu rozebrany. Czy jest w okolicy ( ten w Łunowie za daleko) jakiś alternatywny slip by zjechać przyczepką z łodzią 4m? Nie znam w Karsiborzu żadnego miejscowego by skorzystać z licznych prywatnych zejść Obiecujący jest teren wzdłuż ul. Mostowej na wyspie Wolin. Nie ma tam nic publicznego???Będę wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek-morze Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Wicko, Wapnica, Lubin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielM Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Dzięki ale interesuje mnie stara świna w okolicach Karsiborza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Większe okonie to raczej łódka i raczej przed tarłem, nie wiem dlaczego ale Stara Świna to zimowisko okonków najczęściej 15-20 cm i takich samych sandaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dzięki ale interesuje mnie stara świna w okolicach Karsiborza ...jest slip w Przytorze na ul. Zalewowej tuż obok pętli autobusowej. Ogólnodostępny i darmowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi